Maja Magazine: Het “meidenblad” voor vrouwelijke ondernemers!

Hoi allemaal! Kennen jullie Maja Magazine al? Maja Magazine is het nieuwste project van Jennie Gielen, beter bekend als Jennie From The Blog. Ik ben groot fan van Jennies blog en daarnaast is zij ook wel een van mijn voorbeelden op het gebied van ondernemen. Toen ik hoorde dat zij een tijdschrift zou uitgeven, speciaal voor vrouwelijke ondernemers, moest ik ‘m natuurlijk hebben! Vandaag vertel ik je in deze review wat ik van de eerste editie van Maja Magazine vind. 

maja magazine
Volgen jullie Jennies blog ook? Ik volg haar blog echt al jaren en ik vind haar enorm inspirerend. Ze lijkt niet bang om keuzes te maken, maar ook niet om terug te komen op keuzes die ze heeft gemaakt. Zo had ze back in the days een webshop met hoepels (wie weet dit nog?) en schreef ze onlangs een e-book over Instagram: How To Win The Gram. Dit e-book heb ik dan ook met veel plezier gelezen, zeker een aanrader als je Instagram wil inzetten voor je bedrijf!

Een tijdje geleden ging Jennie live op Instagram en konden we haar allerlei vragen stellen over ondernemen, maar ze deed ook zelf haar verhaal. Zo vertelde ze dat haar carrière eigenlijk begon met bloggen en later met Instagram en het creëren van content voor bedrijven, maar dat ze nog veel meer dingen leuk vindt. Ook vertelde ze dat ze niet echt een bepaalde ‘roeping’ of specifiek ‘doel’ heeft. Iets waar ik mij, als mede multipotentialite, heel erg in kan herkennen. Ik vond het dus heel erg inspirerend om haar verhaal te horen en het heeft me ook zeker gemotiveerd om mijn gevoel te volgen en te doen wat ik NU leuk vindt.

Met Maja Magazine wil Jennie het authentieke gevoel van een echt meidenblad laten terugkomen. Je weet wel, vroegâh, toen je niet kon wachten tot de allernieuwste Fancy verkrijgbaar was. Maar, kleine meisjes worden groot, en een deel van die meiden is nu misschien wel freelancer of ondernemer! Een meidenblad net als vroeger, voor de ondernemende vrouw van nu. Al is Maja Magazine ook zeker niet alleen geschikt voor ondernemers, er komen namelijk heel diverse onderwerpen aan bod. Wanneer je geïnteresseerd bent in ondernemen, op zoek bent naar inspiratie en ambitieus bent, is dit tijdschrift ook voor jou!

Ik heb in ieder geval genoten van ieder onderwerp, hoewel dit pas de eerste editie is. Ik lees graag andermans verhalen en ik houd er van om een kijkje te krijgen in iemands leven. Daarnaast zijn de verhalen van vrouwelijke ondernemers in Maja Magazine heel erg inspirerend. Zo vind je diverse interviews in het blad en ook allerlei toffe rubrieken, zoals Het kasboekje van…, ZZP’er in het wild, waarbij een willekeurige ZZP’er in een koffietentje uitgelicht wordt, en Dr. Money, aan wie je al je geldvragen kunt stellen. Naast al deze inspirerende verhalen is er ook plek voor serieuzere onderwerpen, zo vind je in deze eerste editie bijvoorbeeld een businessclass auteursrecht. Ik hoop in de volgende edities nog meer te leren over onderwerpen die te maken hebben met ondernemen!

Je leest het al, ik ben erg positief over Maja Magazine. Als ik dan een kritiekpuntje zou moeten geven: ik had het magazine echt razend snel uit. Wat natuurlijk een goed teken is, maar ik hoop dat de volgende edities iets dikker zullen zijn. Daarnaast ben ik ook erg te spreken over de vormgeving van het magazine. Hoewel het tijdschrift er anders uitziet en anders voelt dan een ‘gewoon’ tijdschrift, kreeg ik er toch dat echte, fijne magazine-gevoel van ;-). De illustratie op de voorkant is overigens gemaakt door Silvana, een van mijn voorbeelden op het gebied van design en illustreren. Ik ben fan! De eerste editie is overigens alleen nog beschikbaar als e-book. Ik vind zelf een tijdschrift veel fijner lezer, dus gelukkig kon ik dit eerste exemplaar lenen van vriendinnetje Gina. Ik hoop dat de tweede editie wel weer wordt gedrukt, dan ben ik er als de kippen bij! 😉

Maja Magazine (nummer 1) is hier alleen nog te verkrijgen als e-book

Kende jij Maja Magazine al? Zo ja, wat vond jij ervan?

7 Reacties

 1. 15 februari 2019 / 07:24

  Jennies blog en Instagram zijn inderdaad zo leuk. Ik vind haar echt inspirerend, als persoon en als ondernemer. Het tijdschrift klinkt zeker heel tof. Ik vind alleen al de kaft heel mooi en ben nu zeker ook heel nieuwsgierig naar de inhoud 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Blij Lijstje #6: bloopers, binnenpretjes & beroemd!My Profile

 2. 15 februari 2019 / 11:30

  Ik zou haar magazine zó graag een keertje doorbladeren. Helaas verzendt ze niet naar België. Ik hoop oprecht dat ik hier ooit een verdwaald exemplaar tegenkom in een koffietentje. Jennie lijkt me zo’n tof mens!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Luxury Lush Pud Bath BombMy Profile

 3. 16 februari 2019 / 09:01

  Ik heb dit magazine al bij een aantal bloggers en Instagrammers voorbij zien komen, maar heb ‘m zelf niet gelezen. Vind het wel een super leuk initiatief en ben ook benieuwd naar de inhoud.
  Sanne onlangs geplaatst…Project pan: mooi met minderMy Profile

 4. 17 februari 2019 / 18:23

  Wat leuk om te lezen! Ik kende Jennie of dit tijdschrift helemaal niet, maar ik ga nu zeker eens op haar website en Instagram kijken 🙂 Het klinkt als een geweldig leuk en inspirerend tijdschrift en de cover spreekt me zeker aan. Ik ga Jennie zeker volgen voor meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge