5 Redenen waarom alleen reizen zo’n goed idee is!

Hoi allemaal! Wie mij langer volgt weet misschien wel dat ik graag in mijn eentje naar het buitenland ga. Zo ben ik twee keer alleen naar Lissabon geweest en onlangs verbleef ik 11 dagen in mijn eentje in Málaga. Het alleen reizen bevalt ontzettend goed en er zijn nog een heleboel bestemmingen die ik wil ontdekken! Twijfel jij nog of alleen op reis gaan iets voor je is? In dit artikel vind je 5 redenen waarom alleen reizen zo’n goed idee is, kijk verder!

alleen reizen

1. Je kunt doen en laten wat je wil

Wat ik het allerfijnste vind aan alleen reizen, is dat je elke dag kunt doen wat je zelf wil. Natuurlijk is het ook leuk en gezellig om samen dingen te ondernemen, maar het is ook weleens fijn om met niemand rekening te hoeven houden. Zo slenter ik tijdens een solo trip graag uren door een stad met mijn camera, bezoek ik musea en leuke marktjes. Vooral als je andere behoeften hebt op vakantie dan je familie, gezin of vrienden, is het echt een aanrader om eens alleen te gaan!

2. Alleen reizen is erg betaalbaar

Ook als je een klein budget hebt is alleen reizen een goed idee. Mijn solo tripjes zijn altijd erg betaalbaar, waardoor ik ook nog een paar keer per jaar samen met mijn vriend of met vriendinnen op vakantie kan. Ook heb ik het geluk dat ik als digital nomad locatie onafhankelijk kan werken. Mijn werk gaat gewoon door als ik alleen op reis ga, waardoor ik financieel niet echt iets hoef in te leveren. Ik kan dus ook in het laagseizoen weg, waardoor mijn reisjes erg betaalbaar zijn. Daarnaast vind ik uit eten gaan in mijn eentje niet leuk, dus bespaar ik ook veel kosten door in mijn Airbnb te koken. Ik kan je ook echt aanraden om een gedeelde Airbnb te boeken als je je reis betaalbaar wil houden!

alleen reizen

3. Je komt echt tot rust

Wat mij altijd opvalt als ik alleen op reis ga, is dat de tijd heel langzaam gaat. Je hebt echt meer tijd als je alleen op pad bent, omdat je geen rekening hoeft te houden met andermans behoeften. Ook heb je geen discussies of irritaties, wat je wel kunt hebben als je samen met iemand reist. Misschien herken je ook wel dat je met iemand anders erbij sneller over je grenzen gaat. Bijvoorbeeld toch een avondje uit gaan omdat de ander het wil, terwijl je heel moe bent. Als ik in mijn eentje op reis ga richt ik mijn dagen in hoe ik dat wil en kom ik helemaal tot rust! Zo voelde mijn solo trip naar Málaga echt als een lange vakantie, ondanks dat ik ook bijna elke dag werkte.

4. Alleen reizen is goed voor je ontwikkeling

Nog een belangrijke reden waarom ik alleen reizen écht kan aanraden: het is ontzettend goed voor je zelfontwikkeling! Je hebt immers niemand om op terug te vallen en bent echt op jezelf aangewezen. Zo leer je jezelf echt kennen en ontdek je wat jij fijn vindt en wat niet. Als je het spannend vindt, is het verstandig om het solo reizen rustig op te bouwen. Ga bijvoorbeeld eerst eens een weekendje weg in Nederland of naar een stad in het buitenland waar je al vaker bent geweest. Zo word je niet meteen in het diepe gegooid, maar kom je stap voor stap verder uit je comfortzone. Ga je voor het eerst alleen op reis, lees dan even dit artikel met 5 praktische tips.

5. Je leert snel nieuwe mensen kennen

Wanneer je alleen reist, zal je zien dat je veel sneller nieuwe contacten maakt. Logisch wel, want als je samen met iemand reist, sta je hier meestal minder voor open. Als je alleen reist, zeker voor langere tijd, is het heel fijn om af en toe wat aanspraak te hebben. Alleen al daarom raad ik je aan om een gedeelde Airbnb (of hostel) te boeken. Zo ben je niet helemaal alleen en kun je ook eens een praatje maken of samen met je huisgenoten eten. Zij reizen immers ook alleen en vinden het vast ook leuk om eens samen iets te ondernemen. Wie weet houd je er hele waardevolle connecties aan over, waar je je hele leven wat aan hebt!

Heb jij weleens alleen gereisd? Zo ja, wat vond je ervan?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
alleen reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge