De beste huidverzorgingsroutine voor de vette huid

Wie mij een beetje kent weet dat mijn huid ontzettend belangrijk voor me is. Er is geen routine waar ik zó strikt mee ben als mijn huidverzorgingsroutine ;-). Hoe moe ik ook ben, er gaat geen dag voorbij dat mijn hoofd mijn kussen raakt zonder dat ik mijn skincare routine heb gedaan. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor je huidverzorgingsroutine? In dit artikel deel ik de allerbeste producten voor de vette huid. Lees gauw verder.

huidverzorgingsroutine

Huidverzorgingsroutine voor de vette huid

Al sinds mijn puberteit heb ik een gemengde tot vette huid en pas ik mijn huidverzorgingsroutine hierop aan. De voordelen hiervan zijn dat ik weinig rimpels heb en mijn huid goed tegen de zon kan en eigenlijk alle skincare producten wel kan hebben. Een misverstand over de vette huid is dat een vette huid geen hydratatie nodig heeft. Dit is wel het geval, want een uitgedroogde huid zal alleen nog maar meer talg produceren als bescherming.

Sinds ik me hier bewust van ben is het veel makkelijker om de juiste verzorging te vinden waar mijn vette huid blij van wordt. Een nadeel van een vette huid is echter dat je een vette T-zone en vaak veel mee-eters hebt omdat je poriën wijder zijn. Ook wordt foundation bij mij als het ware opgenomen in de huid, waardoor ik de dag na een intensieve reiniging nog steeds een vuil watje heb als ik ermee over mijn gezicht ga.

Mijn huidverzorgingsroutine in de ochtend en avond

Het fijne aan de producten die ik gebruik, is dat ik ze zowel ‘s ochtends en ‘s avonds kan gebruiken. Vooral als je net als ik dol bent op reizen is dit ideaal, want zo heb je zo min mogelijk producten nodig, wat ook nog eens super low budget is. Overigens ben je zo ook een stuk sneller klaar met je huidverzorgingsroutine!

Garnier Micellair water

Al jarenlang is micellair water niet meer weg te denken uit mijn huidverzorgingsroutine. Het fijne aan micellair water vind ik dat je er zowel je gezicht mee kunt reinigen als je make-up kunt verwijderen. Micellair water is dus een multifunctioneel product en met één fles kun je ook super lang doen! Zodra ik uit bed stap maak ik meteen mijn gezicht schoon met een watje met micellair water.

‘s Avonds gebruik ik een 2 fasen oog make-up remover om mijn waterproof make-up te verwijderen. De olieresten haal ik vervolgens weg met, hoe kan het ook anders, micellair water.

Vichy Mineral Serum

Hierna is het tijd om mijn favoriete gezichtsserum aan te brengen, namelijk het Vichy 89 Mineral serum. Dit serum geeft de huid een hele mooie en gezonde glow zonder de huid vet te maken, wat dus perfect is als je een vette huid hebt! De huid wordt minder dof en bovendien worden fijne lijntjes opgevuld dankzij het hyaluronzuur. In dit artikel kun je meer lezen over belangrijke ingrediënten in cosmetica en waar je op moet letten.

huidverzorgingsroutine

La Roche posay Effaclar H crème

Sinds ik deze crème vorig jaar heb ontdekt wil ik echt niks anders meer. Deze dag- en nachtcrème van La Roche Posay is écht een must voor de vette huid! Behalve dat de crème super verzorgend en hydraterend is, vermindert de crème ook onzuiverheden. Sinds ik deze crème gebruik is mijn huid super egaal en heb ik echt sporadisch een puistje of pukkeltje! Sowieso zijn alle huidverzorgingsproducten van La Roche-Posay echt een aanrader.

La Roche-Posay oogserum Hydraphase HA

Waar ik sinds een paar jaar ook helemaal verslingerd aan ben, zijn oogcrèmes. Ik kan er echt niet meer zonder, zeker niet na een slechte nacht! De Hydraphase oogcrème van La Roche-Posay is super hydraterend en ontzettend vloeibaar, wat echt heel fijn aanvoelt op de huid. Ook deze oogcrème kun je zowel ‘s ochtends en ‘s avonds gebruiken, dus ik breng ‘m ook regelmatig aan voor het slapengaan.

Vichy Normaderm reinigingsgel

Ook als het gaat om gezicht reiniging ben ik groot fan van Vichy. De Normaderm reinigingsgel van Vichy is dan ook niet meer weg te denken uit mijn huidverzorgingsroutine! Ik merkte pas goed welke effect deze reinigingsgel heeft op mijn huid toen ik de gel twee weken niet kon gebruiken. Toen ik in Lissabon was had ik per ongeluk een andere gel meegenomen, die nog in een klein travel size flesje zat.

De hele vakantie heb ik last gehad van onzuiverheden en ik was maar wat blij dat ik thuis mijn Vichy reiniging weer kon gebruiken! Mijn huid was binnen een paar dagen weer helemaal de oude.

The Body Shop Nicaragua Coffee masker

Tot slot mag ook een fijn gezichtsmasker natuurlijk niet ontbreken in je skincare routine. Wie mijn blog regelmatig leest of mij een beetje kent, weet dat ik echt dol ben op de huidverzorgingsproducten van The Body Shop. Het Nicaragua coffee gezichtsmasker van The Body Shop is een van mijn grote favorieten, dit masker ruikt heerlijk naar koffie en maakt je huid zijdezacht. Ook hoeft het masker maar 5 minuten in te trekken!

Welk huidtype heb jij en hoe ziet jouw huidverzorgingsroutine eruit?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
huidverzorgingsroutine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge