The Body Shop producten voor de vette huid

Hoi allemaal! Al sinds mijn puberteit struggle ik met een vette huid en acné. Ik heb dan ook al een heleboel verzorgingsproducten voor de vette en gemengde huid getest. Inmiddels is het bijna 10 jaar geleden dat ik kennismaakte met de huidverzorgingsproducten van The Body Shop, waar ik nog steeds groot fan van ben. Ben jij benieuwd welke The Body Shop producten echt een aanrader zijn als je een vette huid hebt? Lees gauw verder!

the body shop producten

The Body Shop Tea Tree Skin Clearing Facial Wash

Op aanraden van een vriendin heb ik destijds producten van de Tea Tree lijn van The Body Shop aangeschaft. Tea tree is een olie die oorspronkelijk afkomstig is uit Australië. De olie wordt gewonnen uit de Melaleuca Alternifolia-boom. Tea tree olie helpt tegen pijnklachten en bevordert de genezing van een ontstoken huid. Het zal je dan ook niet verbazen dat tea tree vaak wordt ingezet bij acné-klachten. Ook als je geen acné hebt, maar wel een vette huid met neiging tot talgophoping, heb je baat bij producten met tea tree olie. Ben je nog niet bekend met tea tree, dan moet je er rekening mee houden dat het goedje wat kan prikken. De The Body Shop Tea Tree reinigingsgel heeft dan ook een sterke geur en reinigt de huid grondig. Sinds ik de reinigingsgel gebruik heb ik veel minder last van onzuiverheden en talgophoping!

The Body Shop Tea Tree reinigingsgel kost €13,90

TBS Seaweed Pore-cleansing exfoliator 

Ook de producten van de Seaweed lijn van The Body Shop werken erg fijn bij een vette huid. De producten van de Seaweed lijn zijn wat milder dan de Tea Tree producten. Erg fijn als je een vette, maar wel een gevoelige huid hebt! Zeewier bevordert de celstofwisseling van de huid, stimuleert de doorbloeding en voert afvalstoffen af. De The Body Shop Seaweed producten hebben een milde geur en zijn zacht voor de huid. The Body Shop Seaweed peeling reinigt de poriën grondig en matteert de huid. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht, rustig en schoon aan. De nachtcrème van de The Body Shop Seaweed lijn heb ik ook jaren gebruikt, dit is ook echt een aanrader!

The Body Shop Seaweed reinigende peeling kost €19,50

TBS Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask

Mijn allernieuwste aanwinst in mijn The Body Shop-stash is het Nicaraguan Coffee Intense Awakening gezichtsmasker. Af en toe kan je huid namelijk wel wat extra liefde gebruiken en is een masker geen overbodige luxe. Het masker heeft een heerlijke koffiegeur en is donkerbruin van kleur. Dit masker is verrijkt met koffiebonen uit Nicaragua en werkt verwarmend, mild scrubbend en reinigend. Na gebruik ziet mijn huid er lekker fris en uitgerust uit. Dit masker is dan ook favoriet na een nachtje stappen of bij slaaptekort ;-). Dankzij de koffie geur is het met dit masker ook lekker wakker worden, haha. Ook helpt het masker je poriën te verkleinen, wat je absoluut nodig hebt als je net als ik een vette huid hebt.

The Body Shop Nicaraguan Coffee Exfoliërend masker kost €30,40

Overigens heb ik nog veel meer The Body Shop producten voor de vette huid getest. Het Tea Tree Anti-Imperfection Night mask is trouwens ook een grote favoriet van me. Klik op de link als je benieuwd bent naar mijn review!

Welk huidtype heb jij? Gebruik jij ook producten van The Body Shop?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
the body shop producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge