Huidverzorgingsroutine: Fijne producten voor een vette huid

Hoi allemaal! Wie mijn blog langer volgt, weet dat ik gek ben op skincare. Eerder schreef ik al een artikel met tips voor de vette en onzuivere huid. Ondanks dat ik soms baal van mijn vette huid, weet ik er inmiddels aardig goed mee om te gaan. Ik heb wel het geluk dat ik eigenlijk maar weinig onzuiverheden heb en dat mijn huid het hele jaar door hetzelfde is. Of het nou zomer of winter is, mijn huid is altijd vet. Dit maakt het makkelijker om een huidverzorgingsroutine te creëren. In dit artikel deel ik vijf fijne producten voor een vette huid, kijk je mee?

producten voor een vette huid

Dagcrème

Ik vind het belangrijk om mijn huid goed te beschermen en daarom gebruik ik graag een dagcrème met SPF. Vorig jaar schreef ik een lovend artikel over de City Block Sheer dagcrème van Clinique en ik ben nog steeds groot fan van deze crème! Omdat ik regelmatig een foundation met SPF draag, gebruik ik niet altijd een dagcrème met SPF. Op deze dagen is een matterende moisturizer en primer als basis voldoende. Mocht je, net als ik, last hebben van een vette huid, dan kan ik je de City Block Sheer dagcrème van Clinique in ieder geval aanraden. Deze crème absorbeert het vettige laagje op de huid en is absoluut de beste matterende crème die ik ooit heb geprobeerd!

Make-up remover

Wat betreft make-up remover ben ik groot fan van mijn Lancome Miel en Mousse schuimreiniger. Ik douche altijd ‘s avonds en dan was ik mijn make-up er ook meteen af onder de douche. Eerst verwijder ik mijn waterproof make-up met de oliereiniger en daarna gebruik ik een facewash om mijn vette huid helemaal goed schoon te krijgen. Na het douchen haal ik eventuele restjes weg met een watje met micellair water. Het micellair water van Garnier, voor de gevoelige huid, is al een aantal jaren mijn favoriet, deze koop ik telkens opnieuw!

Facewash

Als het gaat om facewash, dan wissel ik regelmatig af. Inmiddels heb ik een hele fijne huidverzorgingsroutine ontwikkeld, maar dat neemt niet weg dat ik af en toe wat nieuws probeer. Zo vind ik vooral de gezichtsreiniging van Vichy voor de vette huid heel erg fijn. Vichy raad ik sowieso heel erg aan als je wil investeren in skincare. Ook let ik altijd goed op de ingrediënten in huidverzorging. Ik vind het belangrijk dat mijn facewash salicylzuur bevat, omdat salicylzuur helpt tegen onzuiverheden en de talgproductie van de huid verlaagt.

Nachtcrème

Sinds kort heb ik ook een nieuwe dag- en nachtcrème van Vichy aan mijn huidverzorgingsroutine toegevoegd. Momenteel gebruik ik de crème als nachtcrème en dat bevalt me ontzettend goed. Ook deze crème bevat salicylzuur en vermindert de talgproductie. Het is overigens erg belangrijk dat gezichtsverzorging de huid hydrateert, ook als je een vette huid hebt. Te agressieve producten zorgen er namelijk voor dat de huid alleen nog maar meer talg aanmaakt (dit zorgt juist voor een vettig laagje), omdat de huid zichzelf wil beschermen. Overigens zijn er nog veel meer belangrijke ingrediënten in huidverzorging waar je op zou kunnen letten, zoals hyaluronzuur (gaat veroudering tegen) en vitamine C (verbetert de afweer tegen gifstoffen).

Gezichtsmaskers

Een vette huid verzorgen kost dus wel wat werk, maar met de goede skincare is dit geen probleem. Er zitten naar mijn mening ook voordelen aan een vette huid, namelijk dat je huid altijd een gezonde glow heeft en dat je bijna alles wel op je huid kunt smeren. Mijn huid is gelukkig niet gevoelig, en daarom experimenteer ik ook graag met gezichtsmaskers en peelings. Ook ga ik graag naar de schoonheidsspecialiste om onder andere mijn mee-eters (ranzig, sorry! :p) te laten uitdrukken. Wat betreft gezichtsmaskers vind ik de kleimaskers van Ziaja heel erg fijn. De hoeveelheid is precies goed en dit masker maakt mijn vette huid heerlijk zacht en schoon!

Welk huidtype heb jij? Wat zijn jouw tips wat betreft fijne producten voor een vette huid?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
producten voor een vette huid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge