Review: philosophy purity matterende cleanser en moisturizer

Hoi allemaal! Wie mij langer volgt, weet dat ik regelmatig struggle met mijn vette huid. Ik mag van geluk spreken dat ik niet veel last heb van onzuiverheden, maar ik heb wel vaak last van een vettig laagje op mijn huid. Producten die olie bevatten verergeren dit, vandaar dat ik er altijd naar streef om olievrije producten te gebruiken. Onlangs kreeg ik de olievrije, matterende cleanser en moisturizer van philosophy opgestuurd, waar ik razend benieuwd naar was. Ik kon natuurlijk niet wachten om ze te testen! 😉 Kijk je mee naar mijn review?

philosophy
Laat ik voorop stellen dat ik al heel wat jaren groot fan ben van de producten van philosophy. Ik heb geloof ik nog niet eerder een hele review gewijd aan skincare van philosophy, maar ik heb wel al heel wat producten getest. Tot nu toe heb ik vooral veel verschillende mini’s getest. Ik nam ze meestal mee op vakantie en dat beviel ontzettend goed. Het merk philosophy bestaat al sinds 1996 en is al jaren erg populair in beautyblog-land. Blogger Cynthia schreef bijvoorbeeld jaren geleden al een hele uitgebreide review over producten van philosophy.

De producten van philosophy zijn geformuleerd met wetenschappelijk bewezen bestanddelen en technologieën, ontwikkeld door wetenschappers en dokters. Onderneemster Christina Carlino ontwikkelde philosophy, zodat elke vrouw beautyproducten kan gebruiken die gebaseerd zijn op wetenschap. Philosophy ontwikkelt naast skincare ook make-up en haarverzorging.

philosophy
Ik mocht de purity mattifying facial cleanser en de mattifying moisturizer testen (geluksvogel dat ik ben ;-)). Beide producten zijn olievrij en bevatten bamboe extract. De producten beloven de huid te hydrateren, zonder een vettig laagje achter te laten. Daarnaast zijn de producten geschikt voor dagelijks gebruik. Je kunt ze zowel ‘s ochtends als ‘s avonds voor het slapengaan gebruiken.

philosophy

Philosophy purity olievrije mattifying facial cleanser

De olievrije gezichtsreiniger van philosophy is gebaseerd op de bekende 3-in-1 gezichtsreiniger purity made simple. De olievrije cleanser schuimt en zorgt voor een intens frisse en matte finish. Zachte ingrediënten en bamboe extract zorgen ervoor dat olie, vuil en make-up van de huid verdwijnen, zonder de huid uit te drogen. De olievrije cleanser kun je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken om de huid te reinigen. In tegenstelling tot de 3-in-1 gezichtsreiniger purity made simple is de olievrije cleanser niet geschikt om oogmake-up te verwijderen.

Philosophy purity olievrije mattifying facial cleanser is o.a. te koop bij ICI Paris XL en kost €26,00 (240ml)

Philosophy purity olievrije mattifying moisturizer

Deze gel-achtige moisturizer belooft de huid glad, zacht en mat te maken. De moisturizer wordt snel opgenomen door de huid en is lichtgewicht. Daarnaast houdt de moisturizer de huid gedurende de dag gehydrateerd, zonder een olielaag te creëren. De moisturizer vermindert daarnaast de zichtbaarheid van overtollig talg op de huid.

Philosophy purity olievrije mattifying moisturizer is o.a. te koop bij ICI Paris XL en kost €25,00 (141ml)

skincare
Aan de linkerkant zie je de mattifying facial cleanser, rechts de moisturizer. De textuur van de producten is heel erg fijn en de geur is ook prettig. Niet te overheersend, maar wel lekker fris en verzorgend.

skincare

Mijn mening over de olievrije producten van philosophy

Ik ben echt ontzettend enthousiast over de olievrije cleanser en moisturizer van philosophy! De producten gebruik ik nu ongeveer twee weken en mijn huid reageert er heel goed op. Helaas bevat de moisturizer geen SPF, daarom gebruik ik aanvullend wel graag een BB cream of foundation met SPF. De moisturizer trekt ontzettend snel in en maakt mijn huid heerlijk zacht. Ik merk dat de producten mijn huid goed hydrateren, maar ook matteren. Precies de combinatie die ik zoek! Na een lange dag heb ik nog steeds wel last van een vettig laagje als ik foundation draag. Maar, wanneer ik alleen de moisturizer draag blijft mijn huid langer mat. Beide producten kan ik echt aanraden als je een vette huid hebt en regelmatig last hebt van een vettig laagje!

Dit artikel bevat producten die ik ter review ontvangen heb

Kende jij de olievrije producten van philosophy al?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
philosophy

5 Reacties

  1. 28 oktober 2020 / 14:28

    Deze producten lijken me heel fijn om te gebruiken ! Ik heb enkel de exfoliating wash gebruikt van dit merk en super tevreden geweest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge