MLBB #180 | In quarantaine en nieuwe logo opdracht!

Hoi allemaal! Hoe was jullie weekend? Afgelopen weekend was ik eindelijk weer uit quarantaine (daarover later meer) en heb ik gezellig afgesproken met vriendinnen. Ondanks mijn thuisquarantaine en het feit dat ik de afgelopen tijd niet zo lekker in mijn vel zat, heb ik gelukkig wel wat leuke dingen kunnen doen. Ook werkte ik aan een toffe logo opdracht, organiseerde ik een winactie en ontving ik een leuk pakketje. Kijk je mee?

quarantaineuit eten
Twee weekenden geleden ging ik gezellig uit eten met oud klasgenoten bij mijn favoriete restaurant in Groningen: Four Roses. We hebben heerlijk gegeten, gelachen en het was echt ontzettend gezellig! Daarna ging ik nog even ‘op stap’ (voor zover dat kan) met een gedeelte van de groep.


Ook ontving ik een heel erg leuk pakketje van een PR-bureau, met daarin twee producten van philosophy. Ik was meteen heel erg enthousiast, want philosophy is een van mijn favoriete merken als het aankomt op skincare. Momenteel ben ik de purity cleanser en mattifying moisturizer aan het testen. Vrijdag komt er een uitgebreide review online!

quarantaine
Twee weekenden geleden was het ook nog heerlijk nazomerweer (kun jij het je nog voorstellen? :p) en ging ik op zondag in de stad koffie drinken met mijn moeder.


Daarna liepen we samen naar mijn huis en liep deze kat vrolijk met ons mee. Wat een cutie!

uit eten
‘s Middags haalde mijn vader ons op en gingen we gezellig uit eten bij een Italiaans restaurant. Vooraf lekker brood en olijven!

uit eten
Als hoofdgerecht nam ik een pasta met zalm, genieten! Ik eet alleen nog maar buitenshuis vis of wanneer ik eten bestel, en dat werkt voor mij heel goed. Ik geniet er nu extra van als ik weer eens vis eet. Ondanks dat ik dus pescotariër ben (ik eet al 15 jaar geen vlees) en het heel moeilijk vind om vis voor altijd te laten staan, kies ik ervoor om thuis geen vis meer te bereiden.

nacho's
Die maandag was het nog steeds heerlijk weer en hield ik spontaan een maandagmiddagborrel met een vriendin
;-). Als zomermens moest ik gewoon nog even volop genieten van de laatste zonnestralen!

Die woensdag kreeg ik helaas minder leuk nieuws. Een oud klasgenoot, die ook aanwezig was bij het etentje, was positief getest op corona. Ik had naast haar gezeten en dus leek het mij verstandig om alvast in quarantaine te gaan, toen ik hoorde dat zij een afspraak had gemaakt om zich te laten testen. Voordat ik dit wist was ik nog wel gewoon naar kantoor geweest en had ik nog wat mensen gezien, maar ik besloot me er niet te druk om te maken. Uiteindelijk heb ik gelukkig ‘maar’ 6 dagen thuis gezeten (10 dagen vanaf het laatste contact) en heb ik geen klachten gekregen. Ik hoefde me dus ook niet te laten testen.

Hoewel het allemaal goed afgelopen is heeft de quarantaine me wel aan het denken gezet. Ik ben geen corona ontkenner, maar ik heb wel mijn vraagtekens bij een heleboel dingen. Waarom zijn sommige mensen wel besmettelijk en andere niet? Hoe betrouwbaar is de PCR-test? Kloppen de huidige cijfers wel? En waar zijn de nieuwe, aangescherpte maatregelen op gebaseerd? Ik vind het eerlijk gezegd schokkend dat de Tweede Kamer de betrouwbaarheid van de PCR-test niet wil onderzoeken. Er gaan geruchten dat de PCR-test ook reageert op andere griepvirussen en verkoudheidsvirussen en dat je ook een positieve testuitslag krijgt als je in het verleden besmet bent geweest met corona, en nu niet meer besmettelijk bent.

Ik ben altijd een beetje voorzichtig met het bespreken van dit soort onderwerpen op mijn blog, maar ik ben toch wel heel erg benieuwd hoe jullie over de hele situatie denken. Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die met dit soort vragen zit?! :p Met de klasgenoot in kwestie gaat het trouwens goed! Na ongeveer een week heeft ze zelfs alweer kunnen sporten (mij niet bellen haha) en voelde ze zich alweer een stuk fitter. Ik ben tijdens mijn quarantaine echt in een enorme dip geraakt. Juist omdat ik geen klachten ontwikkelde voelde het vooral heel erg nutteloos. Ook het begin van de herfst zorgt ervoor dat ik momenteel niet zo happy ben. Hopelijk voel ik me snel weer wat beter in mijn vel!

Grieks
Voordeel van thuis in quarantaine zitten: een geldig excuus om eten bestellen ;-).

quarantaine
Eerlijk is eerlijk, ik zag er ook uit alsof ik al weken in quarantaine zat… Ondanks dat ik de deur niet uitging, waste ik mijn haar maar weer eens :p.

quarantaine
Omdat ik geen klachten had, ging ik wel gewoon aan het werk. Gelukkig kon ik op mijn kantoordagen ook thuis werken! Zo had ik gelukkig wat afleiding en gingen de dagen lekker snel voorbij.

quarantaine
Quarantaine mood(y). Naast werken heb ik vooral veel nagedacht en heb ik wat programma’s teruggekeken. Ook had ik nu de tijd om ombre nagels te maken, iets wat ik zeker vaker wil doen!

studio Anna Jirina
Gelukkig gaat mijn werk altijd door en kreeg ik toevallig ook een leuke nieuwe aanvraag binnen voor een logo! De eerste schetsen zijn al verstuurd en het logo krijgt steeds meer vorm. Ik kan niet wachten om het eindresultaat met jullie te delen! Ben je benieuwd naar mijn grafische werk? Hier kun je mijn portfolio bekijken.


Afgelopen woensdag mocht ik eindelijk weer naar buiten en ging ik even in de stad koffie drinken met mijn moeder.


Ik houd van deze vloer!


We sloten ons middagje in de stad af met een heerlijk gebakje. Ook kocht ik nog nieuw aquarelpapier, cadeaulint en chai thee voor thuis. Het was fijn om weer even buiten te zijn, maar ik moest er ook heel erg aan wennen haha. Bizar dat je na een week zó in een sleur en in een negatieve spiraal kunt raken. Ik bestempel mezelf altijd als een introvert, maar door deze ervaring begin ik daar echt serieus aan te twijfelen :p.


Donderdag kon ik gelukkig ook weer ‘gewoon’ naar kantoor! En we begonnen de dag meteen goed met een lekkere koek :p. Ik heb oprecht medelijden met mensen die al die maanden al hebben moeten thuiswerken. Ik werk zelf ook heel veel thuis, maar ik werk nooit een hele dag achtereen. Ondertussen doe ik de was, boodschappen, spreek ik weleens met iemand af, ga ik wandelen of ga ik even in een koffietentje zitten werken. Het lijkt me vreselijk om elke dag van 9-6 thuis te zitten werken, haha! Dus bij deze, respect voor iedereen die dat moet/kan in deze tijd.

Hoe was jouw week? Heb jij in deze periode al eens in quarantaine gemoeten?

5 Reacties

 1. johanna
  5 oktober 2020 / 10:52

  Leuke momenten. En op jouw opmerking over het coronavirus wil ik graag reageren. Ik woon in Zwitserland, waar de eerste golf zeker in het zuiden (Ticino) dat eigenlijk op de regio Milaan aansluit, en ook hier in Zürich (waar elk uur meerdere treinen uit Italie aankomen), behoorlijk bewoed. In Ticino zijn 1 op de 1000 inwoners gestorven! En dan niet omdat het gezondheidsysteem ontoereikend was uitgerust. Dat heeft het juist super gedaan, er waren geen overplaatsingen in andere regios nodig. Verder hebben we hier ook nog minstens 100 IC-patienten uit Frankrijk kunnen behandelen. Dus ja, het virus is niet ongevaarlijk. Of de testmethodes kloppen, etc, ook ik heb zo mijn vragen. Maar onderzoek heeft tijd nodig, en die is er niet. Dat virus gaat vrolijk verder. Dus hopen dat dat onderzoek ook verder gaat, maar vooral nu ons en onze medemensen beschermen. Dat heet quarantaine indien nodig, maskers dragen etc. Dat is altijd nog beter als een overbelast gezondheidssysteem, waar uiteindelijk iedereen last van gaat krijgen. Om naar tegenargumenten te zoeken, ipv gewoon de regels te volgen, is volgens mij een erg nederlandse houding. Op zich is kritisch zijn ok, maar nu is er geen tijd te verliezen. Dus ik vind het super dat je een paar dagen bent thuis gebleven. Ook ik doe niet zo veel, zorg wel dat ik regelmatig een paar dagen met weinig contacten ben, om een (onbemerkte) besmetting niet eindeloos doortegeven. Maar meer kun je niet doen. Wij kunnen bv nauwelijks meer reizen, omdat alle andere landen veel hogere getallen hebben, en wij daarna in quarantaine moeten. En die inwoners als ze naar ons komen. Maar ach, binnenlands is er ook genoeg te doen. Succes met alles!

 2. 5 oktober 2020 / 20:54

  Die schrik herken ik.. Ik ben zelf niet zo bang om het te krijgen (ik denk dat ik het al gehad heb) maar wel om het over te dragen aan iemand die daar wel heel kwetsbaar voor is. Dat zou ik echt niet willen. Uit voorzorg zou ik, net als jij, dan maar zoveel mogelijk thuis blijven. Ik ben het wel eens met je over de betrouwbaarheid van de testen, maar zoals hier al wordt gezegd: er is geen tijd te verliezen. Misschien dan maar beter als je getest wordt en positief resulteert en je dan aan de zelf quarantaine houdt. Baadt het niet, schaadt het niet zullen we maar zeggen toch?
  Justine onlangs geplaatst…My life in photos – oktober 2020 #1My Profile

 3. 5 oktober 2020 / 22:13

  Wat een prachtige kat zeg wauw! hmm ik ben niet bang om het zelf te krijgen, wel om het over te brengen zonder dat ik door heb dat ik het zou hebben. Mijn vader is namelijk wel lichamelijk zwak.. en ik wil het niet aan mijn ouders doorgeven, dat zou ik mezelf niet vergeven. Verder merken wij er steeds meer van op ons werk bij de intratuin, steeds meer mensen dragen mondkapjes.
  Rachel onlangs geplaatst…Just An Attitude Forêt SacréMy Profile

 4. 7 oktober 2020 / 11:27

  Goed dat je in quarantaine bent gegaan Anna! Ik snap wel dat je kritisch bent ivm die testen, ik heb daar zelf niet echt iets van meegekregen. Langs de andere kant kan je ook besmettelijk zijn en geen symptomen hebben maar ik begrijp wel dat als je zelf geen last hebt, zo’n quarantaine wat nutteloos aanvoelt. Ik ben op zich niet bang om ziek te worden maar ik wil het toch echt héél graag vermijden omdat ik met een pasgeboren baby thuis zit en het zo al zwaar genoeg is nu mijn vriend terug werkt.
  Irene onlangs geplaatst…Wat ik deze herfst graag wil doenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge