Ombre nagels maken in 3 stappen: Simpele nail art tutorial!

Hoi allemaal! Vorige maand deelde ik, na jaren, weer eens een nail art tutorial op mijn blog. Vroeger was ik gek op nail art, maar de laatste jaren heb ik er helaas niet zoveel tijd meer voor. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik de smaak inmiddels weer aardig te pakken heb. Het leek me ontzettend leuk om weer eens ombre nagels te maken, iets wat ik vroeger regelmatig deed. Ben je benieuwd hoe je snel en gemakkelijk mooie ombre nagels kunt maken? Kijk dan gauw verder!

ombre nagels

Benodigdheden

– 3 of 4 tinten nagellak (ik vind het zelf heel mooi om bij één bepaalde tint te blijven, in dit geval roze)
– Topcoat
– Plakband
– Sponsje

notino nagellak

Stap 1: De basis

Lak je nagels in eenzelfde kleur. Bij dit lichte lakje van Essie gebruik ik altijd twee laagjes. Een goede basis is belangrijk, evenals de voorbereiding! Voordat ik begin met lakken duw ik mijn nagelriemen terug en verzorg ik ze met olie. Helaas was een van mijn nagels afgebroken (snik!), dus knipte ik mijn andere nagels ook kort en vijlde ik ze weer mooi vierkant. Bij Notino vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van nagelverzorging.

nail art tutorial

Stap 2: Nagellak aanbrengen op het sponsje

Daarna heb ik vier tinten nagellak uitgekozen die ik mooi bij elkaar vond passen. Nu is het tijd om de lak aan te brengen op het sponsje! Ik gebruik hiervoor gewoon een schuursponsje. Ik begin met de kleur die ik ook heb gebruikt als basis. Het is belangrijk om te beginnen met de basiskleur, zodat je een mooi overloop krijgt in je ombre nagels. Daaronder breng ik de glitterlak van Catrice aan, gevolgd door de lichtroze kleur van Hema en de felroze tint van Rimmel London. Ik vind het zelf altijd heel mooi als het puntje het donkerst is, maar je kunt het natuurlijk invullen zoals jij wil.

ombre nagels

Stap 3: Je nagelriemen afplakken

Voordat je gaat beginnen met stempelen, is het handig om je nagelriemen af te plakken. Ook het gedeelte naast mijn nagels plak ik graag af, zodat mijn vingers niet onder de nagellak komen te zitten :p. Heb je geen zin om je nagels af te plakken of heb je geen plakband in huis, dan kun je de overtollige nagellak natuurlijk ook weghalen met nagellak remover. Ik plak mijn vingers altijd een voor een af, omdat ik dit makkelijker vind. Na het afplakken is het tijd voor het leukste gedeelte en kun je beginnen met stempelen!

ombre nagels maken
Herhaal deze stappen totdat je alle nagels hebt gehad en voilà, klaar zijn je ombre nagels! Tot slot breng ik nog een laagje topcoat aan, zodat de kleuren mooi in elkaar overlopen. Ik verbaas me er elke keer weer over hoe makkelijk én leuk het eigenlijk is om ombre nails te maken. Ook als je niet zo creatief bent of geen vaste hand hebt, kun je ombre nagels maken. Wel een beetje jammer dat mijn nagels nu zo kort zijn, maar als ze weer zijn aangegroeid ga ik zeker nog veel meer kleurencombinaties maken! 🙂

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Volg mijn blog via Bloglovin’ of via Facebook om op de hoogte te blijven!

Heb jij weleens ombre nagels gemaakt?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
ombre nagels

5 Reacties

  1. 2 oktober 2020 / 15:59

    Leuk gedaan! Ik deed dit een aantal jaren geleden ook wel.Eigenlijk is het best makkelijk om te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge