Review | Lancôme en Clinique huidverzorging voor de zomer!

Hoi allemaal! Hoewel het nog even duurt voordat het zomer is, kan het geen kwaad om alvast wat voorbereidingen te treffen ;-). Ondanks dat mijn huid het hele jaar door vet is, gebruik ik ‘s zomers andere huidverzorging dan ‘s winters. De huid rondom mijn ogen kan soms wat gevoelig en droog zijn, evenals mijn lippen. Ook een fijne dagcrème met SPF is geen overbodige luxe, want dat is altijd verstandig om te gebruiken. Onlangs scoorde ik een paar nieuwe huidverzorgingsproducten van Lancôme en Clinique, waar ik jullie graag meer over vertel!

clinique huidverzorging
Mocht je me al langer volgen, dan weet je waarschijnlijk wel dat ik een vette huid heb. In dit artikel deel ik mijn favoriete verzorgingsproducten voor de vette huid. De producten in de review van vandaag zijn ook geschikt voor andere huidtypes, dus ook met een ander huidtype is deze review wellicht interessant voor jou.

clinique huidverzorging
Een zonnebrandcrème maakt mijn huid nog vetter en zorgt voor onzuiverheden, dus ik gebruik altijd een verzorgende dagcrème met SPF. Dagcrèmes met SPF blijven ongeveer een jaar houdbaar, het kan dus geen kwaad om iedere zomer een nieuwe crème aan te schaffen. Bij Notino vind je een ontzettend groot aanbod huidverzorging van Clinique, voor ieder huidtype. Ik zag toevallig dat er nu een actie is met gratis verzending op producten van Clinique, dus dat is helemaal mooi meegenomen!

clinique huidverzorging
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog maar weinig ervaring heb met producten van Clinique, maar ik hoor er wel vaak goede verhalen over. De City Block Sheer dagcrème bevat toegevoegde SPF 25, is parfumvrij en vrij van chemische ingrediënten. Daarnaast beschermt de crème tegen zowel UVA- als UVB- stralen. Wat helemaal mooi meegenomen is, is dat de crème ook geschikt is voor de vette huid. De crème absorbeert olie en is daarmee ook zeer geschikt als basis voor je make-up. Ook mag de crème gebruikt worden in het gebied rondom de ogen, wel zo fijn om beginnende kraaienpoten te beschermen tegen de zon ;-).

skincare
De ingrediënten van de dagcrème van Clinique.

clinique huidverzorging
‘s Zomers heb ik vaker last van droge ogen, dus is het extra belangrijk om mijn make-up op een zo mild mogelijke manier te verwijderen. Ik draag altijd waterproof mascara en dat kun je alleen verwijderen met make-up remover op oliebasis. Deze removers zijn vaak vrij agressief, maar gelukkig kun je waterproof make-up ook verwijderen met een schuimreiniger! Ik bestelde een nieuwe mousse reiniger van Lancôme, namelijk Miel-En-Mousse Gezichtsreiniging. Hiermee kan ik ‘s avonds onder de douche snel en eenvoudig mijn make-up verwijderen.

skincare
De schuimreiniger verwijdert naast make-up ook vuil, dus ik gebruik de mousse ook als ik geen make-up heb gedragen. Na gebruik van de reiniger gebruik ik ook nog mijn standaard huidverzorging: een facewash voor de vette huid. Op dit moment eentje van Vichy. Het voordeel van dit soort oliereinigers is dat ze ook veilig zijn voor de ogen, zodat je waterproof oogmake-up op een milde manier kunt verwijderen. De ingrediënten van de reiniger waren niet duidelijk leesbaar op de verpakking, dus die heb ik even voor jullie opgezocht:

GLYCERIN ● AQUA / WATER ● SODIUM LAURETH SULFATE ● COCO-BETAINE ● PEG-7 GLYCERYL COCOATE ● MEL / HONEY ● CI 19140 / YELLOW 5 ● SODIUM CHLORIDE ● SODIUM BENZOATE ● PEG-55 PROPYLENE GLYCOL OLEATE ● POLYQUATERNIUM-7 ● SALICYLIC ACID ● NELUMBO NUCIFERA FLOWER EXTRACT ● LIMONENE ● LINALOOL ● PROPYLENE GLYCOL ● SORBITOL ● ROSA GALLICA FLOWER EXTRACT ● CITRIC ACID ● PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL / SWEET ALMOND OIL ● PARFUM / FRAGRANCE ●

clinique huidverzorging
Zo zien de producten eruit. De schuimreiniger is vrij vloeibaar en ruikt heerlijk, heel fris en redelijk zoet. Ik ben er heel erg tevreden over! Mijn foundation is binnen no time van mijn gezicht verdwenen. Om mijn waterproof mascara te verwijderen met de reiniger moet ik iets meer moeite doen. Na het douchen gebruik ik nog een waterproof remover om de restjes van mijn wimpers te halen. Ik verwacht dat een niet waterproof mascara gemakkelijk te verwijderen is! Mocht je net als ik graag waterproof make-up dragen, dan kan ik je deze reiniger echt aanraden. Deze schuimreiniger is heel mild, wat niet alleen fijn is voor je ogen, maar ook voor je wimpers!

De City Block Sheer van Clinique bleek een getinte dagcrème te zijn, dat had ik even niet aan zien komen! Ik ben altijd een beetje huiverig voor dit soort crèmes, omdat ze vaak veel te donker zijn. Gelukkig bleek dat nu niet het geval te zijn, als je de crème uitsmeert is ‘ie nagenoeg transparant, maar hij geeft wel een hele subtiele glow. Ik denk dat deze crème echt perfect is voor een dagje strand: je huid ziet er dan ook zonder make-up stralend uit! Overigens heb ik ook gemerkt dat de crème mijn huid erg goed matteert. Ik had het niet verwacht, maar de crème is dus daadwerkelijk olie-absorberend! Normaal gesproken heb ik na een aantal uur al last van een vette huid, maar deze crème houdt mijn huid echt héél lang mat. Ik ben fan!

Kortom, ik ben ontzettend tevreden over mijn nieuwe huidverzorging. Nu de zon zich steeds vaker laat zien ben ik al fanatiek aan het smeren met de dagcrème. Laat de zomer maar komen, ik ben er helemaal klaar voor! 🙂

Welk product spreekt jou het meest aan? Gebruik jij ‘s zomers ook andere huidverzorging? 

Bewaar dit artikel via Pinterest:
skincare

3 Reacties

  1. 27 maart 2020 / 15:37

    Wat een mooie producten zeg, je hebt er een fijne review over geschreven. Als ik heel eerlijk ben heb ik nog nooit iets van deze lijn gebruikt.
    Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…Daysy reviewMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge