Je huis en tuin lente proof maken? 5 Praktische tips!

Hoi allemaal! Is jullie huis en eventuele tuin al helemaal lente proof? Dankzij de coronacrisis zijn we veel meer thuis en dat brengt natuurlijk ook voordelen met zich mee. Iedereen in mijn straat is lekker in de tuin bezig en overal wordt een grote lenteschoonmaak gehouden. Ondanks dat de reden waarom we thuis zijn helemaal niet leuk is, vind ik het nu juist ook wel heel knus en gezellig. Bij mij zijn de lentekriebels ook volop aanwezig! In dit artikel deel ik 5 praktische tips om je huis en tuin lente proof te maken, lees gauw verder!

tuin lente proof

1. Onkruid weghalen

Heb je een tuin, dan ben je vast al bezig geweest met het weghalen van onkruid! Vorige week was het prachtig lenteweer, het ideale moment om onkruid weg te halen, voordat het gaat woekeren. De lente is het perfecte moment voor een frisse start en daar hoort natuurlijk ook een onkruidvrije tuin bij. Ik ben zelf ‘gezegend’ met een klein tuintje met tegels, maar ook daar piept af en toe wat onkruid tussendoor. Tijd om de handen uit de mouwen te steken dus ;-).

2. Voeg wat natuurlijk groen toe aan je tuin!

Na het weghalen van het onkruid is het tijd voor een heel leuk klusje, namelijk het kopen van nieuwe planten. Heb je het geluk dat je een of meerdere bomen in je tuin hebt, dan zul je ieder jaar, zonder er iets voor te doen, kunnen genieten van natuurlijk groen. Heb je die luxe niet, dan kun je helemaal losgaan bij het tuincentrum ;-). Nu overigens niet heel verstandig om te doen, maar je kunt ook planten online bestellen. Het lijkt me echt te gek om een palmboom te hebben in mijn toekomstige tuin. In dit artikel las ik dat de Chinese palmboom genaamd Trachycarous forunei het ook erg goed doet in Nederland, misschien een leuke tip!

3. Haal binnen naar buiten!

Wanneer je tuin opgefleurd is met wat nieuwe planten, is het tijd om echt te genieten! Helaas zijn we in Nederland niet gezegend met een heel lang zomerseizoen én kan het ook in de lente nog fris zijn, dus een beetje extra beschutting kan geen kwaad. Door bijvoorbeeld het maken van een terrasoverkapping kun je ook na de zomer nog genieten van je heerlijke tuin! Je kunt ook een veranda laten monteren door Verasol, als je zelf niet zo technisch bent. Het leuke aan een veranda is dat je ‘m aan je huis kunt bevestigen, maar ook los in de tuin kunt plaatsen. Zeker als je een grote tuin hebt is dit een fantastische manier om je tuin lente proof te maken!

4. Houd een grote lenteschoonmaak

Maar, ook binnenshuis is er werk aan de winkel. Inmiddels woon ik alweer bijna een jaar in mijn studio en in die tijd heb ik een hoop zooi verzameld ;-). Het is absoluut tijd om mijn kastjes eens grondig schoon te maken en om weer eens wat spullen weg te doen. Er staan nog heel wat interieur items op mijn wishlist… Voordat ik die kan kopen, zal ik toch eerst eens de bezem door mijn studio moeten halen! Heb jij al een grote lenteschoonmaak gehouden?

5. De finishing touch: fleurige accessoires!

Na het schoonmaken en netjes maken van huis en tuin en het toevoegen van groen, is het tijd voor de finishing touch. De juiste accessoires maken je interieur helemaal af, zodat je er lekker van kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan mooie sierkaarsen, wat kussentjes, bloemen en kleine planten. In de tuin kun je losgaan met tuinkussens, mooie tuinmeubelen en fijne buitenverlichting. Spring is in the air! 🙂

Wat zijn jouw beste tips om je huis en tuin lente proof te maken?

tuin lente proof

4 Reacties

 1. 1 april 2020 / 11:13

  Wat een fijne tips geef je! Bij ons staan er weer prachtige bloembakken, planten en andere gezellige dingen in de tuin en op het balkon.

 2. 2 april 2020 / 14:13

  Wat toevallig! Ik heb voor het weekend op de planning staan om mijn balkon weer lekker schoon te maken en wat plantjes neer te zetten. Ook in huis is het ineens heel fleurig. Normaal vind ik het zonde om bloemen voor mezelf te kopen, omdat ik de hele week aan het werk ben en dan niet van kan genieten. Sinds ik thuis werk staat er iedere week een verse bos bloemen in huis en dit weekend haal ik ook wat paastakken in huis.
  Tamara onlangs geplaatst…Dr. Martens 60 jaar! Dit zijn de mooiste Docs met kortingMy Profile

 3. 30 mei 2020 / 17:32

  Leuke tips! Ik heb nieuwe kussens gekocht in vrolijke kleurtjes, krijg je meteen een zomergevoel van! Bloemen doen het ook altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge