Tips voor een dagtrip naar het zonnige Cascais, Lissabon!

Hoi allemaal! Zoals jullie misschien weten ben ik een paar weken geleden in mijn eentje naar Lissabon geweest. Op de warmste en zonnigste dag besloot ik een dagje naar de badplaats Cascais te gaan. Een bezoekje aan Cascais stond al langere tijd op mijn lijstje, dus ik ben blij dat ik deze prachtige plek eindelijk heb bezocht! Ondanks dat ik al drie keer in Lissabon ben geweest (klik hier voor mijn mini reisgids met Lissabon tips), valt er nog genoeg te ontdekken. Vandaag deel ik een aantal tips voor een dagtrip naar het zonnige Cascais, lees je mee?

cascais

Stedentrip naar Lissabon

Een van de redenen waarom ik Lissabon zo fijn vind, is omdat er ook buiten de stad genoeg te doen is. De stad is de laatste jaren ontzettend toeristisch geworden, dus het is erg prettig om af en toe even aan de drukte te kunnen ontsnappen. Er zijn goede treinverbindingen in Lissabon en dat maakt het mogelijk om ook buiten de stad mooie plekken te ontdekken. Lissabon is dus een perfecte uitvalsbasis voor meerdere dagtripjes, bijvoorbeeld naar het prachtige Sintra (must see!) en de badplaatsen Estoril en Cascais.

Vervoer naar Cascais

Vanuit Cais do Sodré ben je in zo’n 40 minuten in Cascais. Je kunt ook op andere treinstations opstappen. Een enkel treinkaartje naar Cascais kost €2,70. Je kunt een kaartje kopen bij het loket of via de automaten, hier kun je je Viva Viagem kaartje opladen. In dit artikel vind je meer praktische tips wat betreft het openbaar vervoer in Lissabon. Het is aan te raden om een retourticket te kopen, want bij het treinstation van Cascais staan vaak lange rijen voor de automaten. De trein rijdt vanuit Cais do Sodré langs de kustlijn van Lissabon, je kijkt je ogen uit! Op het treinstation van Cais do Sodré is ook een gezellig kioskje waar je wat lekkers kunt scoren voor onderweg.

cascais

Geschiedenis Cascais

Cascais is van oorsprong een vissersdorpje. De koning liet een enorm fort bouwen om Lissabon te beschermen tegen zeepiraten. In 1755 werd Cascais getroffen door een aardbeving, waardoor het fort en andere historische gebouwen werden beschadigd. Na de aardbeving werd er veel geld geïnvesteerd in Cascais, waardoor de economie opbloeide. In de 19e eeuw werd Cascais door de rijken ontdekt als vakantiebestemming. De badplaats trekt nog steeds veel welvarende toeristen. Cascais staat vol met prachtige, historische gebouwen en villa’s! Hier kun je meer lezen over (de geschiedenis van) Cascais.

cascais
Er staat vaak een stevige wind in deze kustplaats, dus het is wel zo fijn om Cascais te bezoeken op een zonnige dag ;-). Toen ik er was, was het ongeveer 20 graden en kon je met je jas aan op het strand zitten!

cascais
Overal zie je dit soort prachtige historische gebouwen. Je kijkt echt je ogen uit!

cascais
Geheel tegen mijn verwachting in, kun je in de badplaats ook goed shoppen. En nee, dan heb ik het niet over de typische souvenirwinkels ;-). Je vindt er meerdere luxe boetieks en bekende ketens zoals The Body Shop.

Lissabon
Gelegen aan het strand vind je de meest luxe villa’s!

Lissabon
Wanneer je het relatief drukke centrum voorbij bent, kom je terecht op een grote boulevard. Hier vind je nog veel meer indrukwekkende villa’s!

Lissabon
Als je de boulevard afloopt, vind je diverse horecagelegenheden én deze prachtige klif. Op de foto lijkt het misschien niet zo indrukwekkend, maar deze klif is echt enorm. Kijk maar eens naar die ieniemini-mensen bovenop ;-).

cascais
Cascais is goed gevuld met gezellige terrasjes, goede restaurants, ijssalons en knusse boetiekjes. Ik kan me voorstellen dat dit vooral ‘s zomers een hele fijne plek is. Zo kun je een stedentrip naar Lissabon gemakkelijk combineren met een dagje strand – the best of both worlds ;-)! Al ben ik ook wel blij dat ik de badplaats in het laagseizoen heb bezocht, want het was er heerlijk rustig. Ik hoop er zeker nog een keer terug te komen!

Ben jij weleens in Cascais geweest?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
Lissabon

10 Reacties

 1. 3 april 2020 / 13:55

  Ik wil hier ook ooit nog graag een keer naar toe.. hopelijk eerst onze andere vakantie in Italië.
  Als dat allemaal kan doorgaan, het is een camping (wel in Noord-Italie) maar pas in augustus…
  Hopende dat het dan allemaal weer een beetje kan.
  Rachel onlangs geplaatst…Deze producten hebben wij standaard in huisMy Profile

 2. 3 april 2020 / 19:38

  O, die gebouwen! Dat weer! Dat alles <3 Ik wil weer ergens heen kunnen gaan. Ugh, voor nu Playa el Balcona, maar zodra dit gedoe voorbij is, wil ik naar een plek als dit!
  Kimberley onlangs geplaatst…Monstera mobiele achtergrondMy Profile

 3. 4 april 2020 / 09:59

  Oh wat ziet het er mooi uit zeg! Alleen al die gekleurde gebouwen! Toen wij in Lissabon waren, hebben we door tijdgebrek Cascais moeten overslaan. Maar je maakt me zeker enthousiast om terug te gaan en dan alsnog een dagtripje naar Cascais te maken.
  Romy onlangs geplaatst…15 willekeurige feitjes over mij #10My Profile

 4. 5 april 2020 / 19:23

  Ziet er onwijs mooi uit! In januari was ik ook naar Lissabon maar dan gingen we naar Sintra ipv Cascais 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge