5 Leuke dingen om in huis te doen tijdens deze periode

Hoi allemaal! Hoe is het met jullie? Houden jullie het nog een beetje vol in ‘quarantaine?’ Ik moet eerlijk bekennen dat ik me nog steeds vermaak met werken, maar dat ik het wel heel erg mis om leuke dingen te ondernemen. Gelukkig vind ik het wel heel fijn om thuis te zijn en kan ik me ook prima dagenlang (en in dit geval wekenlang) vermaken binnen vier muren :p. Het leek me daarom een goed idee om 5 leuke dingen die je in huis kunt doen op een rijtje te zetten, zodat deze vervelende periode hopelijk voorbij vliegt. Lees je mee?

huis

1. Me time

Iets waar ik deze periode bewust meer tijd voor probeer vrij te maken, is me time! Juist in deze tijd kan een extra beetje zelfliefde geen kwaad. Zo neem ik regelmatig een gezichtsmasker, lak ik iedere week mijn nagels en smeer ik mijn lichaam iedere avond in met een fijne body butter. En oh ja, mijn droge handen, als gevolg van het vele handen wassen,  smeer ik elke avond voor het slapengaan in met vaseline (zonder parfum en andere rommel). Werkt fantastisch! Maar, me time betekent bij mij ook gezellig de kaarsjes aansteken, mijn telefoon wegleggen en een tijdschrift of boek erbij pakken. We kunnen voorlopig helaas niet naar de sauna of de schoonheidssalon, maar we kunnen wel thuis een spa creëren! Misschien wel net zo fijn en ook nog eens heel erg betaalbaar :-).

2. Geef je interieur een (eenvoudige) make-over!

Waar ik me ook uren mee kan vermaken, is bezig zijn met mijn interieur. Ik heb een aantal nieuwe meubels besteld en ik ga binnenkort ook online planten shoppen. Maar, ook als je geen nieuwe meubels nodig hebt, kun je je interieur op een eenvoudige manier een upgrade geven. Zo kun je je meubels bijvoorbeeld pimpen met een laagje plakfolie in een toffe print. Ik heb ooit plakfolie met marmerprint gebruikt voor mijn bureau en dat zag er echt geweldig mooi uit! Ook kun je deze periode benutten door zaken aan te pakken die je storen in huis, zoals dingen die niet mooi afgewerkt zijn, vlekken of beschadigingen op de muren of inkijk. Door raamfolie op je ramen te plakken heb je minder last van inkijk. Handig als je aan een (drukke) straat woont!

3. Online shoppen

Een tijdje geleden ben ik begonnen met de make-over van mijn studio, maar het is nog lang niet af. Zo wil ik mijn interieur nog verder opleuken met een aantal mooie (het liefst zelf ontworpen!) posters en een paar kamerplanten. Ik vind het heel fijn om te shoppen in fysieke winkels, maar dat zit er nu helaas even niet in. Gelukkig kunnen we nog wel online shoppen, daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van ;-). Wil je geen nieuwe items aanschaffen, maar vind je het wel leuk om inspiratie op te doen? Daarvoor is Pinterest een heel fijn platform! Volg jij mij al via Pinterest? Ik deel hier regelmatig interieur- en outfit inspiratie!

4. Boeken en tijdschriften lezen

Ook lezen is een hele fijne bezigheid in deze periode, waarin je extra veel thuis bent. Ik lees zelf elke avond voor het slapengaan, dat vind ik heel ontspannend. Maar het kan ook heel fijn zijn om overdag op de bank te kruipen met een goed boek of een leuk tijdschrift. Ik vind zelf de Flair, de Linda en de Cosmopolitan altijd heel leuk om te lezen. Ook ben ik voor de ‘quarantaineperiode’ gelukkig nog naar de Kringloop geweest, waar ik een heleboel boeken heb gekocht. Boeken die ik uit heb gelezen breng ik altijd terug naar de Kringloop, maar dat kan nu even niet. Wil jij de aankomende periode meer boeken lezen en kun je nog wel wat (nieuwe) boeken gebruiken? Ik stuur mijn uitgelezen boeken graag naar je op! Stuur me even een e-mail als dit je leuk lijkt.

5. Spullen verkopen die je niet meer gebruikt

Eerlijk is eerlijk, het houden van een grote voorjaarsschoonmaak is niet mijn favoriete bezigheid… 😉 Maar, het is wel ontzettend fijn om daarna te kunnen genieten van een schoon en opgeruimd huis. Wat ik wel altijd heel leuk vind, is het uitzoeken van mijn kledingkasten. Ik kom vaak items tegen die ik een beetje vergeten was, en wat ik niet meer leuk vind probeer ik te verkopen via Marktplaats of Vinted. Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend duurzaam om gebruikte kleding een nieuw leven te geven. Afgelopen weekend heb ik weer een aantal nieuwe items (letterlijk, want ze zijn ongedragen!) toegevoegd aan mijn Vinted-account! Je kunt mij op Vinted vinden onder de gebruikersnaam annajirina, misschien zit er nog wat voor je tussen :-).

Wat vind jij tijdens deze periode leuk om te doen in huis? 

Bewaar dit artikel via Pinterest:
huis

11 Reacties

 1. 8 april 2020 / 07:54

  Super leuke tips weer. Ik vermaak me momenteel ook enorm met dingen in en o het huis aanpassen. Daarnaast zijn we ook druk met het kiezen van de babykamer enzo, dus we vermaken ons wel! 🙂
  Simone onlangs geplaatst…Vrolijke lente musthaves van My Jewellery!My Profile

 2. 8 april 2020 / 09:42

  Ik besloot gisteren weer eens een boek te lezen. Heerlijk, maar ik kan nooit meer stoppen. Sliep vannacht pas om 01.00 uur. Spullen uitzoeken en verkopen staat hier ook nog steeds op het lijstje.
  Tineke onlangs geplaatst…Een grote verrassing voor Fedde en YentheMy Profile

 3. 8 april 2020 / 10:14

  Jaaaa allemaal mee eens! Ik heb ook al best wat verkocht op United Wardrobe en zet het opzij op airpods van te kopen 🙂 Ik vind het ook leuk om kleine dingetjes in mijn interieur te veranderen die vaak zorgen voor een groot effect. Verder wandel ik heeel veel en ik merk dat dat me ook goed doet!
  Simone onlangs geplaatst…On My Mind #8My Profile

 4. 9 april 2020 / 07:11

  Leuke tips! Ik verveel me zeker niet want ik moet naar mijn werk zodat ik toch een ritme heb. Maar meer me time zou ik wel moeten inplannen 🙂
  Darina onlangs geplaatst…Een korte blog time out!My Profile

 5. 9 april 2020 / 12:04

  Een lijstje waar ik grotendeels inderdaad al mee bezig was! Ik probeer juist het fijne ervan in te zien dat we nu veel thuis hebben, dus extra veel tijd voor zulke dingen! 🙂 Ik lees weer boeken en besteed extra aandacht aan sporten en me-time. Heerlijk hè!
  Rianne onlangs geplaatst…Enci GroeveMy Profile

 6. 9 april 2020 / 14:16

  Ik kom er nu wel aan toe om boeken uit te lezen.. heerlijk! Hier zou ik wel aan kunnen wennen, ik bezoek mijn ouders op afstand, wel balen dat je niemand even een kus of knuffel kunt geven. Dat vind ik wel een nadeel en ik mis de sushi haha.. die hebben wij niet in een straal van 30 minuten rijden, dus als die weer open gaat ben ik weer helemaal happy! Verder moeten we er met z’n alle wat van maken en zoveel mogelijk luisteren naar de regels.
  Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…Instagrammers in het zonnetje – aprilMy Profile

 7. 23 mei 2020 / 13:52

  Goede website ook. Als iemand een koptelefoon gebruikt, vertel me dan welke de beste Air pod / Black-pods zijn, deze koptelefoon heeft ook een goed geluid, maar ik weet niet welke ik koop, stel me voor. tijdje geleden ben ik begonnen met de make-over van mijn studio, maar het is nog lang niet af. Zo wil ik mijn interieur nog verder opleuken met een aantal mooie (het liefst zelf ontworpen!) posters en een paar kamerplanten. Ik vind het heel fijn om te shoppen in fysieke winkels, maar dat zit er nu helaas even niet in.
  black pods pro onlangs geplaatst…Black Pods 3 [Official] – World’s Sexiest Pods + Free ShippingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge