De 8 leukste wijken in Lissabon voor een stedentrip

Als er één stad is waar ik niet over uitgepraat raak, dan is het wel Lissabon. Binnenkort ga ik er voor de 7e(!) keer naartoe en ik kan echt niet wachten! Nog steeds ontdek ik iedere keer nieuwe hotspots en leuke plekken. In dit blog deel ik de 8 leukste wijken in Lissabon, die je echt moet bezoeken tijdens je stedentrip. Kijk verder!

wijken in Lissabon

8 Leuke wijken in Lissabon die je moet zien

Lissabon is niet een enorm grote stad, maar kent wel ontzettend veel verschillende, relatief kleine wijken. Hoewel je bij Lissabon waarschijnlijk denkt aan steile en smalle straatjes, zijn er ook zeker wijken die erg vlak zijn, met ruime trottoirs. Hieronder vind je de 8 leukste wijken in Lissabon:

digital nomad in Lissabon

1. Alfama

Alfama, de oudste wijk in Lissabon, is misschien wel de allerleukste wijk van dit lijstje. In deze wijk vind je de grootste toeristische hotspots van de stad, waaronder Miradouro de Santa Luzia (een van de mooiste uitkijkpunten van de stad, waar ook de foto hierboven is genomen) en Castelo de São Jorge. Vanaf dit kasteel heb je absoluut het beste uitzicht over heel Lissabon!

Ook stikt het in Alfama van de hippe hotspots (zoals Dear Breakfast), Augusto en allerlei traditionele winkeltjes met handwerk en kunst. Alfama mag je dus zeker niet overslaan tijdens je eerste bezoekje aan Lissabon.

wijken in Lissabon

2. Baixa-Chiado

Baixa-Chiado is de meest centraal gelegen wijk van Lissabon, in het centrum. Deze wijk is dan ook het meest toeristisch en hier vind je een heleboel hotels! Ook de grote winkelstraat van Lissabon (Rua Augusta) evenals het bekende plein Terreiro do Paço zijn hier te vinden.

De perfecte locatie voor een stedentrip Lissabon, want vanuit Baixa zijn de meeste hotspots op loopafstand. Vanuit Baixa kun je ook heel makkelijk naar Alfama lopen, de kastelenbuurt.

principe real Lissabon

3. Principe Réal

Principe Réal is een van de duurste en meest exclusieve wijken in Lissabon, waar je echt je ogen uit zult kijken. In deze wijk vind je prachtige historische gebouwen, mooie parken en super toffe hotspots. Ook vind je hier het luxe winkelcentrum Embaixada, waar je items van Portugese designers kunt shoppen. Daarnaast stikt het in Principe Réal van de trendy restaurants.

Een wandeling door Principe Real is dus zeker de moeite waard en goed te combineren met een bezoek aan Bairro Alto (zie 8). Zorg ervoor dat je dan ook het uitkijkpunt Miradouro São Pedro de Alcântara niet overslaat!

saldanha lissabon

4. Saldanha

Saldanha is een van de minder bekende wijken onder toeristen, maar ik ben er helemaal weg van. Deze wijk is het business district van Lissabon en het doet me altijd een beetje denken aan de Zuidas, maar dan met veel beter weer ;-). En veel gezelliger, want op elke straathoek vind je wel een kiosk met een knus terrasje.

In de wijk Saldanha vind je absoluut de beste restaurants van Lissabon, waaronder het populaire Italy Caffe (mijn favoriete Italiaanse restaurant in Lissabon!).

arroios Lissabon

5. Arroios

De wijk Arroios/Anjos is een van de meest trendy wijken van Lissabon. Hoewel deze wijk de afgelopen jaren niet zo bekend was onder toeristen, is het nu een van de populairste wijken, vooral onder digital nomads. En dat is niet zonder reden: in deze wijk stikt het namelijk van de hippe koffietentjes waar je met je laptop kunt zitten werken.

Ook is de wijk Arroios het walhalla als het gaat om vegan food, want bijna op elke straathoek vind je wel een tentje waar je veganistisch kunt eten. Bekijk ook even dit blog als je wil weten wat de beste plekken zijn voor vegan eten in Lissabon.

Daarnaast is de wijk Arroios super centraal gelegen (en heel vlak) en ben je met de groene metrolijn binnen enkele minuten in het centrum. Ook het vliegveld is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

wijken in Lissabon

6. Graça

De wijk Graça ligt tegen het bekende Alfama aan en is misschien wel de wijk met de meest steile straatjes van Lissabon. Toch is Graça een van mijn favoriete wijken, omdat deze wijk minder toeristisch is en je echt het gevoel krijgt dat je een local bent. Hier vind je echt de meest traditionele cafeetjes en bakkerijtjes.

Daarnaast is mijn favoriete markt (de Santa Clara vintage markt) elke dinsdag en zaterdag te vinden in Graça. Hier moet je gewoon een keer zijn geweest als je naar Lissabon gaat!

cais do sodré Lissabon

7. Cais do Sodré

Cais do Sodré is absoluut een van de meest trendy wijken in Lissabon. Als je net als ik als digital nomad overal ter wereld kan werken, dan is Cais do Sodré echt de place to be. In deze wijk is de internationale community enorm en je vind er echt de leukste cafeetjes om te werken!

Ook vind je hier Outsite, een hotel speciaal voor digital nomads en soloreizigers, waar je kunt slapen en kunt werken in het café. Daarnaast is Cais do Sodré ook dé plek als je van terrasjes, cocktails en uitgaan houdt. Hier vind je namelijk de populairste bar street van Lissabon: de Pink street.

bairro alto Lissabon

8. Bairro Alto

Bairro Alto staat bekend om zijn smalle, heuvelachtige straatjes. Letterlijk vertaald betekent Bairro Alto dan ook: hoge wijk. Deze traditionele wijk bevindt zich op loopafstand van Baixa-Chiado. Bairro Alto komt ‘s avonds pas echt tot leven, dus zeker een aanrader voor je vrijmibo ;-). Je vindt er een heleboel knusse cafeetjes en bars en net als in Cais do Sodré kun je ook in Bairro Alto goed uitgaan.

Leuke wijken in Lissabon: de conclusie

Je leest het al: Lissabon is een enorm diverse stad waar je je zeker thuis zult voelen. Elke wijk heeft zo zijn eigen charmes en er is voor ieder wat wils. Ik ben erg benieuwd of jij deze wijken in Lissabon al kende en zo niet, welke je op je lijstje zet voor je volgende bezoek aan deze prachtige stad! Laat het weten in een reactie.

Bewaar dit artikel via Pinterest:
wijken in Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge