Eerste hulp bij velletjes op je lippen en gebarsten lippen

Elke winter is het weer raak. Door de kou en de verwarming die de hele dag staat te gloeien heeft je huid het zwaar te verduren. En niet alleen je huid, ook je lippen hebben enorm te lijden van de kou! Dit zorgt voor droge en gebarsten lippen, wat naast niet fijn om te zien ook erg pijnlijk kan zijn. In dit artikel vind je een stappenplan waarmee velletjes op je lippen vanaf nu verleden tijd zijn! Lees gauw verder als je benieuwd bent.

velletjes op je lippen

Gebarsten lippen en velletjes op je lippen

Ook ik heb er vaak last van gehad: gebarsten lippen en velletjes op mijn lippen. Ontzettend pijnlijk, want door de droogte en kou kunnen je lippen letterlijk openscheuren! Gelukkig is er wat aan te doen. Door deze 4 stappen te volgen worden jouw lippen weer gezond, zacht en gehydrateerd!

Stap 1: Je lichaam hydrateren

Allereerst is het belangrijk om goed te blijven drinken, ook in de winter. Ben je net als ik niet zo’n fan van water als het koud is, dan kun je natuurlijk ook thee drinken. Kamillethee is bijvoorbeeld een theesoort die je lichaam goed hydrateert, evenals gemberthee. Probeer groene en zwarte thee te vermijden.

Wanneer je voldoende drinkt zul je merken dat niet alleen je huid, maar ook je lippen hier baat bij hebben. Hydratatie is dus stap 1 als je droge en gebarsten lippen wil voorkomen!

Stap 2: Je lippen scrubben

Droge lippen gaan vaak gepaard met velletjes op je lippen. Het is dan verleidelijk om de velletjes eraf te knagen of te trekken, omdat het vervelend voelt en het er niet mooi uitziet. Toch kun je dit beter niet doen, omdat je hiermee wondjes creëert. Je bent dan nog verder van huis om je lippen weer zacht en gezond te krijgen!

Met een zachte lipscrub zorg je ervoor dat je de velletjes op een milde manier van je lippen haalt. Zorg voor een scrub met natuurlijke ingrediënten en scrub niet te hard, dan krijg je het beste resultaat.

velletjes op je lippen

Stap 3: Smeren, smeren, smeren

Wanneer je niet alleen last hebt van velletjes op je lippen, maar ook van gebarsten lippen, zit er maar één ding op. En dat is smeren! Maar de ene lippenbalsem is de andere niet. Sommige lippenbalsems drogen je lippen juist nóg verder uit.

Wat bij mij het beste werkt is een dikke laag vaseline op mijn lippen smeren, voordat ik ga slapen. Zo hebben mijn lippen de hele nacht de kans om te herstellen. Daarnaast vind ik een dikke laag lippenbalsem ook niet prettig voelen, maar daar heb je geen last van als je slaapt ;-).

Je zult zien dat als je je lippen standaard goed insmeert voor het slapengaan, dat je bijna nooit meer last hebt van droge en gebarsten lippen.

Stap 4: Je lippen beschermen met SPF

Naast kou en de verwarming kan ook de zon ervoor zorgen dat je lippen uitdrogen. Zowel ‘s winters als ‘s zomers is het dan ook enorm belangrijk om goed te blijven smeren! Het hele jaar door gebruik ik daarom een lippenbalsem met SPF, zodat mijn lippen goed beschermd zijn tegen UV-stralen.

Een lippenbalsem met SPF kun je ook onder je lipstick aanbrengen, wat ik dagelijks doe. Mocht je geen (hydraterende) lipstick dragen dan kan het gedurende de dag fijn zijn om nog wat meer lippenbalsem te smeren.

Extra tip: Vermijd matterende lipsticks, deze kunnen je lippen ook enorm uitdrogen. Zelf houd ik wel van donkere kleuren met een goede pigmentatie, maar kies ik nu liever voor een lipstick met suède mat effect. Dit type lipstick is iets meer crème-achtig en droogt je lippen niet uit.

Benieuwd naar meer tips tegen droge lippen?

In dit artikel vind je nog eens 5 tips tegen droge lippen en deel ik mijn favoriete lippenbalsem, waardoor ik nu nooit meer last heb van gebarsten lippen!

Wat zijn jouw beste tips tegen gebarsten lippen en velletjes op je lippen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
velletjes op je lippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge