Last van droge handen en lippen in de winter? Dit helpt!

Iedere winter is het weer drama: je huid heeft het zwaar te verduren en is een stuk droger dan in andere seizoenen. Heb jij ‘s winters ook last van droge handen en lippen, waardoor je sneller last hebt van irritatie en wondjes? Met deze tips en producten zorg je voor heerlijk zachte handen en lippen! Lees gauw verder.

producten voor droge handen

Droge handen en lippen in de winter

Veel mensen hebben ‘s winters last van droge handen en lippen. Niet gek, want je huid droogt ‘s winters enorm uit, omdat het buiten een stuk kouder is. En dat niet alleen, ook de verwarming zorgt ervoor dat je huid sneller uitdroogt! Met deze tips zorg je voor gehydrateerde handen en lippen:

1. Zorg dat je voldoende water drinkt

Doordat we ‘s winters de verwarming vaak aan hebben ligt uitdroging van ons hele systeem op de loer! Het is dus enorm belangrijk om voldoende te blijven drinken, bij voorkeur water en theesoorten die het lichaam niet verder uitdrogen. Zwarte thee en cafeïne zorgen er bijvoorbeeld voor dat je nog verder uitdroogt.

Hydratatie is dus key als je droge handen en lippen wil voorkomen!

2. Voedende handcrème zonder schadelijke stoffen

Weet je wat het stomme is? In de winter ben je juist geneigd om meer te gaan smeren als je last hebt van een droge huid, maar de meeste crèmes hebben juist een averechts effect. Misschien herken jij dit ook wel als je last hebt van droge handen: als je eenmaal begint met smeren, kun je niet meer stoppen!

Dit komt omdat veel (vooral goedkope) handcrèmes schadelijke stoffen bevatten die de huid alleen maar verder uitdrogen, zoals sulfaten. Als je een handcrème zoekt die écht helpt tegen droge handen, dan is het belangrijk om goed naar de ingrediënten te kijken. In dit artikel kun je meer lezen over ingrediënten in cosmetica en welke ingrediënten je beter kunt vermijden. Zelf ben ik groot fan van de handcrèmes van The Body Shop.

droge handen winter tips

3. Zorg dat je voldoende vitamines binnenkrijgt

Je huid is je grootste orgaan en wordt gevoed van binnenuit. Het is dus enorm belangrijk dat je voldoende vitamines binnenkrijgt die je huid gezond en gehydrateerd houden! Vitamine C, E en A zijn bijvoorbeeld heel belangrijk voor een mooie en vitale huid. Ook voldoende jodium en zink zorgt ervoor dat je huid gezond blijft. Het kan, zeker in de winter, dus geen kwaad om deze vitamines extra bij te slikken!

Als je een droge huid in de winter wil vermijden kun je alcohol en cafeïne dus ook maar beter laten staan: deze producten hebben namelijk een uitdrogend effect.

4. Een hydraterende lippenbalsem

Voor lippenbalsems geldt eigenlijk hetzelfde als voor handcrèmes. Helaas zijn er ook veel lippenbalsems die je lippen alleen maar verder uitdrogen. Zelf heb ik de beste ervaringen met lippenbalsems waar kokosolie, vitamine E of shea butter aan is toegevoegd. Wil je droge lippen voorkomen, dan is het heel erg belangrijk om de zon en uitdrogende, long lasting lippenstift zoveel mogelijk te vermijden. Zelf ben ik heel erg enthousiast over de Cicaplast Levres lippenbalsem van La Roche-Posay, die naast shea butter ook 5% panthenol bevat.

Daarnaast is het bij droge lippen ook belangrijk om goed te blijven drinken en te zorgen dat je voldoende vitamines binnenkrijgt.

Tip: breng de lippenbalsem aan voor het slapengaan. Zo kan de lippenbalsem de hele nacht goed intrekken en word je ‘s ochtends wakker met gehydrateerde lippen, waar je de hele dag plezier van hebt!

5. Hyaluronzuur capsules

Je hebt vast weleens gehoord van hyaluronzuur, want het is een echte hype in de beautywereld. En niet voor niets, want hyaluronzuur is namelijk hét nummer 1 vochtinbrengende ingrediënt. Dit stofje zorgt ervoor dat fijne lijntjes worden opgevuld en de huid er glad en gezond uit blijft zien. Ons lichaam produceert zelf ook hyaluronzuur, maar dit neemt wel af naarmate we ouder worden.

Om voldoende hyaluronzuur binnen te krijgen, is het belangrijk om te beginnen met hyaluronzuur capsules. Dit is namelijk een stuk effectiever dan crèmes met hyaluronzuur, omdat je met capsules de huid voedt van binnenuit.

Heb jij ook last van droge handen en lippen in de winter? Heb jij nog goede tips?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
droge handen tips

1 Reactie

  1. 15 februari 2024 / 13:23

    Ik heb deze ook gehad toen ik in het ziekenhuis lag en daar is de lucht zo droog en het helpt echt wel degelijk, heel fijn product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge