Last van een droge huid in de winter? 6 Fijne producten!

Hoi allemaal! Hoewel ik ‘gezegend’ ben met een vette huid, merk ik wel aan mijn huid dat we weer richting de winter gaan. Ook een vette huid kan namelijk een vochttekort hebben en daardoor nog meer talg gaan aanmaken. Het is dus belangrijk om de juiste producten te gebruiken, die passen bij jouw huidtype. Heb jij ‘s winters vaak last van een droge huid? In dit artikel deel ik 6 fijne producten waarmee een droge huid verleden tijd is!

last van een droge huid

1. Vichy Mineral 89

Mijn nieuwste ontdekking op het gebied van huidverzorging is Vichy Mineral 89. Dit fijne serum bevat hyaluronzuur en ik gebruik ‘m dagelijks, voordat ik mijn dag- of nachtcrème aanbreng. Hyaluronzuur werkt ook fantastisch tegen wallen, dus als je hier ook last van hebt, raad ik je dit serum echt aan. Het serum geeft mijn huid echt een boost en zorgt ervoor dat mijn huid er gehydrateerd en gezond uitziet. Mijn huid ziet er minder dof uit nadat ik dit serum heb gebruikt, wel zo fijn nu we weer richting de winter gaan! 😉 Dit serum is geschikt voor zowel een vette huid als een droge huid.

2. Garnier BIO Rosy Glow

Heb je regelmatig last van een droge huid, dan mag een verzorgende dagcrème absoluut niet ontbreken in je routine. De 3-in-1 dagcrème van Garnier bevat vitamine C en geeft de huid een echte opkikker. Heb je naast een droge huid ook last van een doffe en moe ogende huid? De Garnier BIO Rosy Glow crème is geschikt voor alle huidtypes, dus ook voor de gevoelige huid. Goed om te weten: Deze biologische crème is ook nog eens vegan!

3. Labello

Niet alleen je huid heeft ‘s winters extra verzorging nodig, maar je lippen ook. Ik heb eigenlijk het hele jaar door last van droge lippen, dus er gaan hier een heleboel lippenbalsems doorheen. Het liefst gebruik ik producten zonder parfum en andere toevoegingen, zodat mijn huid niet nog droger worden. Wil je je lippen niet alleen hydrateren, maar ook voorzien van een gezonde glow? Labello is nog steeds mijn favoriet op het gebied van lippenbalsems en niet alleen dankzij het jeugdsentiment ;-). Naast je lippen kunnen ook je handen ‘s winters wel wat extra verzorging gebruiken. Handcrème is dan ook niet weg te denken uit mijn dagelijkse routine. Ook op het gebied van handcrèmes gebruik ik het liefst producten zonder parfum, zoals Bioderm Atoderm handcrème.

last van een droge huid

4. Olaplex no. 3

Oké, oké, ik heb een klein beetje gecheat. Olaplex is natuurlijk geen huidverzorgingsproduct, maar ik kan het niet laten om mijn favoriete haarproduct even te benoemen. Sinds ik Olaplex no. 3 hebt ontdekt kan ik echt niet meer zonder! Olaplex no. 3 is overigens ook ‘veilig’ om te gebruiken als je net als ik de CG methode voor krullen volgt. Ik gebruik Olaplex no. 3 wekelijks als haarmasker, zodat het lekker lang kan intrekken. Olaplex herstelt namelijk de gebroken disulfide-verbindingen in het haar en maakt je haar perfect glad. Sinds ik dit gebruik zien mijn krullen er echt zoveel beter uit! Zeker een aanrader dus, als je last hebt van droog haar.

5. NYX Pore Filler Primer

Heb je ‘s winters soms last van droge velletjes, waardoor je make-up niet mooi zit of de huid zelfs geïrriteerd raakt? Dan is een goede primer echt onmisbaar! Ik ben zelf groot fan van de primers van NYX, die vormen namelijk echt een perfecte basis voor mijn make-up. De pore filler primer (zie foto) heb ik zelfs al meerdere keren opnieuw aangeschaft. Bij Notino vind je een heleboel primers van NYX, voor elk huidtype is er een geschikte primer. Sinds kort hebben ze ook een hydraterende primer in het assortiment!

6. Garnier micellair water voor de gevoelige huid

Ondanks dat ik zelf geen gevoelige huid heb, gebruik ik wel zoveel mogelijk milde producten, omdat ik mijn huid niet wil belasten. Een vette huid kan namelijk ook gemakkelijk verstoord worden door te agressieve producten. Het micellair water voor de gevoelige huid van Garnier heb ik nu al wel 5 keer opnieuw gekocht! Ik gebruik micellair water niet alleen om mijn make-up te verwijderen, maar ook om mijn huid even snel schoon te maken. Heb je last van een droge huid, dan kan ik je het micellair water van Garnier echt aanraden!

Heb jij ‘s winters ook vaak last van een droge huid? Wat voor huidverzorging gebruik jij?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
last van een droge huid

2 Reacties

  1. 19 oktober 2021 / 07:44

    Oeh, je maakt me nieuwsgierig naar Olaplex! Ik struggle wat met mijn haar nu ik de CG-methode doe, het weer guurder wordt en ik mijn lok aan het laten bijgroeien ben. Ben benieuwd wat zo’n product zou doen!
    Ook de andere producten klinken heel fijn. Ik zweer ook echt bij lipbalsem in de winter.
    Romy onlangs geplaatst…Onderprikkeling op het werk | 5 tips om dat te voorkomenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge