Last van wallen? 5 Fijne producten om wallen te verminderen

Hoi allemaal! Als er iets is waar ik al jaren mee struggle, dan zijn het wel wallen. Of ik nou twee of twintig uur slaap, die vervelende wallen zijn er altijd! Wallen zijn er in vele vormen en maten. Zo hebben veel mensen last van puffy ogen als ze wakker worden, maar wallen kunnen ook donker zijn en naar binnen gevallen. Helaas behoor ik tot de laatste categorie. De afgelopen jaren heb ik dan ook een hoop geprobeerd om mijn wallen te verminderen. Heb jij ook regelmatig last van wallen? In dit artikel deel ik 5 fijne producten om wallen weg te werken!

last van wallen

Vichy Mineral 89

Het verminderen van wallen begint natuurlijk bij een goede verzorging. Producten die hyaluronzuur bevatten zijn uitermate geschikt voor je wallen, omdat dit ingrediënt een natuurlijke vochtinbrenger is. De huid onder de ogen heeft standaard een vochttekort, dus vocht inbrengen is erg belangrijk. Iedere huid bevat van nature hyaluronzuur, maar dit wordt minder naarmate je ouder wordt. Producten met hyaluronzuur zijn dan ook perfect om fijne lijntjes op te vullen en de huid te voorzien van vocht. Daarnaast is hyaluronzuur ontstekingsremmend en helpt dus ook tegen acné. Sinds een tijdje gebruik ik Vichy Mineral 89, een serum met hyaluronzuur. Elke dag breng ik ‘s ochtends en ‘s avonds voor het slapengaan twee druppels aan, aan het begin van mijn skincare routine. Niet alleen een geweldig product voor mijn wallen, maar ook voor de rest van mijn gezicht!

Vichy Slow Age Oogverzorging

Wat betreft verzorgende oogcrème is de Vichy Slow Age crème absoluut mijn favoriet. Deze gebruik ik eigenlijk al jaren en heel soms wissel ik ‘m af met mijn oogcrème van Kiehl’s. De Vichy Slow Age crème is dun, lichtgewicht en brengt de huid onder de ogen vocht in. Daarnaast gaat de crème veroudering in de oogcontouren tegen, wat we allemaal wel kunnen gebruiken na ons 25e ;-). Deze oogcrème bevat geen hyaluronzuur, maar wel andere ingrediënten die wallen en huidveroudering tegengaan. Zo bevat de crème niet alleen SPF en cafeïne, maar ook ginkgo biloba, een ingrediënt die donkere kringen en zwellingen vermindert.

last van wallen

Korres Cucumber Oogmasker

Dat komkommer goed is tegen gezwollen oogleden, weten we natuurlijk allang :-). Het Korres Cucumber oogmasker voedt de huid en helpt zwellingen te verminderen. Ideaal dus als je regelmatig last hebt van gezwollen oogleden. Overigens zijn er nog veel meer producten die gezwollen oogleden tegengaan, klik op de link voor een handig overzichtje. Hier vind je precies wat je nodig hebt voor jouw wallen. Het Korres Cucumber oogmasker bevat ook hyaluronzuur en dit masker gebruik ik zeker een paar keer per week. De verpakking is niet zo groot, maar doordat je de crème alleen aanbrengt op je wallen, kun je er heel lang mee doen!

L’Oréal Infaillible Concealer

Je kunt de huid nog zo goed verzorgen en nog zo veel water drinken, maar soms is er grover geschut nodig ;-). Een goede concealer is wat mij betreft onmisbaar om mijn wallen weg te werken. Sinds ik de L’Oreal Infaillible concealer heb ontdekt, wil ik niet meer anders. Deze concealer is zó dekkend, de eerste keer dat ik ‘m gebruikte wist ik niet wat ik meemaakte! Het zal je niet verbazen dat ik hiervan al meerdere verpakkingen heb opgemaakt. Ik heb zelfs meerdere kleuren in mijn bezit, zodat ik het hele jaar door de perfecte concealer heb :-). Zoek je een dekkende concealer, dan kan ik je de L’Oréal Infaillible concealer echt aanraden.

vichy mineral 89

Collistar Concealer met Lifting Effect

‘s Zomers gebruik ik graag een wat lichtere concealer, omdat ik nu eerder kies voor een natuurlijke make-up look. Je hebt ‘m misschien al vaker voorbij zien komen op mijn blog, maar de Collistar concealer met lifting effect is absoluut mijn favoriet! Ook als ik geen foundation draag, blend deze concealer mooi in mijn huid. Daarnaast bevat deze concealer hyaluronzuur en vitamine E, en dat merk je echt. Mijn wallen zijn niet alleen een stuk minder zichtbaar, maar de huid wordt tegelijkertijd ook goed verzorgd. Nog een pluspunt is dat deze concealer niet in de lijntjes trekt. Houd je van een lichte en verzorgende concealer, dan moet je deze echt eens proberen!

Heb jij vaak last van wallen? Wat zijn jouw beste tips om wallen te verminderen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
last van wallen

1 Reactie

  1. 6 september 2021 / 20:52

    Wat goed dat je deze producten op een rijtje hebt gezet, ziet er goed uit! zelf heb ik momenteel wallen omdat ik 39 weken zwanger ben en mega slecht slaap haha.. verder valt het gelukkig altijd wel mee! maar misschien straks met die slapeloze nachten wordt het misschien alleen erger.
    Rachel onlangs geplaatst…The Girl Who Loved LivingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge