Dit zijn de 5 leukste Airbnb appartementen in Lissabon

Wie mijn blog regelmatig leest of mij een beetje kent, weet dat ik helemaal gek ben van Lissabon. Inmiddels ben ik 6 keer in deze prachtige Portugese stad geweest en ik ben er nog steeds niet op uitgekeken. Het wordt juist steeds leuker nu ik de stad goed ken en weet waar je het beste kunt verblijven. In dit artikel deel ik mijn 5 favoriete appartementen in Lissabon, die je kunt huren via Airbnb. Kijk gauw verder als je benieuwd bent!

appartementen in Lissabon

Airbnb appartementen in Lissabon

De afgelopen jaren heb ik een heleboel verschillende appartementen in Lissabon gehuurd. Ruim twee jaar geleden verbleef ik zelfs zeven weken in Lissabon en verbleef ik in 6 verschillende accomodaties! Niet elke plek en elke wijk waren even leuk, maar inmiddels weet ik dus heel goed waar je wel en niet moet zijn. Daar kun jij je voordeel mee doen, mocht je naar Lissabon willen gaan ;-). Dit zijn mijn favoriete Airbnb appartementen in Lissabon:

appartementen in Lissabon

1. Appartement in Anjos

Een van de allerfijnste appartementen die ik ooit heb gehuurd in Lissabon, is Vila Queirós 6 in de wijk Anjos. Het appartement is gelegen in een steegje, waardoor je geen overlast hebt van het verkeer of mensen. Echt een perfecte plek als je net als ik van je rust houdt, want in Lissabon is het enorm druk, ook ‘s nachts!

Het appartement heeft een kleine keuken die van alle gemakken is voorzien, een barretje om aan te eten en te werken en een woonkamer. Via een steile trap bereik je de zolder en tevens de slaapkamer van het appartement. Dit is echt een heel knus plekje, vooral als de regen tegen het dakraam tikt!

Anjos is een steeds hipper wordende wijk, iets uit het centrum. Je vindt hier een heleboel koffietentjes waar je als digital nomad kunt werken. Naast hele hippe koffietentjes is ook de co working space LACS op loopafstand van het appartement. Dit is een perfecte plek om andere freelancers te leren kennen!

appartementen in Lissabon

2. Privé kamer met badkamer in Graça

Onlangs verbleef ik in dit knusse appartement in de wijk Graça. Het appartement heeft een gedeelde entree en je deelt de keuken met één ander persoon of stel. Tenminste, als de andere kamer in het appartement op dat moment ook bezet is. Ik verbleef er 10 dagen en heb nooit meegemaakt dat er iemand in de keuken eten aan het maken was, haha. Elke kamer heeft een eigen badkamer, wat wel heel fijn is!

Ik verbleef in de roze kamer, een super knus plekje waar ik me helemaal thuis voelde. Het appartement is wel wat klein, dus niet heel geschikt als je er langer wil verblijven. Maar de locatie is ontzettend goed! Om de hoek van het appartement is een bushalte en supermarkten zijn op loopafstand.

Ook Graça is een hele toffe wijk, vlakbij Anjos en op loopafstand van Alfama, de kastelenbuurt. Dit is de mooiste buurt van Lissabon die je absoluut niet mag overslaan! Ook de Santa Clara markt (grote vintage markt op dinsdag en zaterdag, aanrader!) is op loopafstand van het appartement.

knusse zolderkamer

3. Knusse zolderkamer in Arroios

De laatste keer dat ik in Lissabon was, verbleef ik een week in deze knusse zolderkamer. Dit appartement is van alle gemakken voorzien en je hebt alles voor jezelf! Alles is super schoon en bij aankomst stond er zelfs een fles rode wijn klaar, heel lief. Ook dit appartement is echt een aanrader als je rustig wil slapen, want omdat je op de bovenste verdieping zit heb je weinig last van geluiden.

Het appartement bevindt zich boven het Lisbon Vegan Restaurante, waar je een heerlijk veganistisch diner buffet kunt krijgen voor €8,50. Ook vind je allerlei leuke restaurants en koffietentjes op loopafstand, waaronder Italy Caffe (mijn favoriete Italiaanse restaurant) en Hygge Kaffe. De metrohalte Arroios bevindt zich op 5 minuten loopafstand, maar je kunt ook naar het centrum lopen in circa 30 minuten.

chique studio lissabon

4. Chique studio nabij centrum

Dit is oprecht de mooiste en fijnste Airbnb waar ik ooit ben verbleven in Lissabon! De studio ziet er niet alleen heel chique uit, maar is ook heel schoon en van alle gemakken voorzien. De badkamer is super luxe en nieuw, iets wat je niet vaak ziet in Lissabon. Ook het bed ligt enorm lekker en doet echt denken aan een hotelbed. Daarnaast is er ook een wasmachine aanwezig, wat heel fijn is als je langere tijd in Lissabon wil verblijven.

De studio is op loopafstand van het centrum en bevindt zich in een doodlopende steeg, waardoor je er 0 geluiden hoort. Ook hier kun je dus heerlijk rustig slapen! De keuken is uitgerust met een inductieplaat, koffieapparaat, waterkoker en voldoende servies. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf!

kamer in Bairro Alto

5. Privé kamer in Bairro Alto

De eerste keer dat ik alleen naar Lissabon ging, verbleef ik in dit gedeelde appartement in Bairro Alto, de oudste wijk van Lissabon. Dit is echt een perfecte plek als je nieuwe mensen wil leren kennen en ook wil uitgaan, want in Bairro Alto vind je de gezelligste uitgaansstraat van Lissabon. De kamer is gelegen aan de rustige kant van het huis, waardoor je er heerlijk kunt slapen. Het is niet groot, maar wel heel knus. Ik voelde me er meteen thuis!

Als je nog nooit eerder alleen hebt gereisd kan ik je echt aanraden om een gedeelde Airbnb te boeken. Zo ben je niet écht alleen en kun je altijd bij mensen terecht mocht er iets zijn! De host van dit appartement was ook heel vriendelijk en reageerde altijd snel op mijn berichten. Het appartement werd iedere dag schoongemaakt en is van alle gemakken voorzien. Er is ook een wasmachine aanwezig!

Benieuwd naar meer leuke verblijven in Lissabon?

In dit artikel vind je ook mijn favoriete hotels in Lissabon die super betaalbaar zijn! Zo is Hotel Luena een van mijn favoriete hotels in Lissabon, waar je heerlijk rustig kunt slapen en kunt genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet!

Ken jij nog leuke appartementen in Lissabon om toe te voegen aan dit lijstje?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
appartementen in Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge