Vette en onzuivere huid? Deze 4 producten gaan je helpen!

Hoi allemaal! Zoals jullie wellicht weten kamp ik al jaren met een vette en onzuivere huid en test ik regelmatig nieuwe gezichtsproducten. Onlangs plaatste ik een mega skincare bestelling bij Notino: van peeling tot reinigingsgel en reinigend masker, ik heb nu alles in huis! 😉 Vandaag is het tijd voor een uitgebreide review. Lees gauw verder als je, net als ik, altijd op zoek bent naar fijne gezichtsverzorging voor een vette en onzuivere huid!

vette en onzuivere huid
Uiteindelijk heb ik een reinigingsolie, gezichtsmasker, reinigingsgel en een reinigende peeling uitgezocht. Ik heb nog nooit eerder zoveel skincare online besteld! Gelukkig kun je in het assortiment gezichtsverzorging van Notino allerlei filters aanbrengen in de sidebar, waardoor je alleen de producten ziet die geschikt zijn voor jouw huidtype. Daarnaast heb ik geselecteerd op ‘masker,’ ‘peeling’ en ‘olie’, omdat ik graag verschillende producten wilde testen in deze review.

vette en onzuivere huid
Hoewel de Argan Cleansing Face Oil niet direct een product is die een vette huid tegengaat, is het wel een belangrijke eerste stap in het reinigingsproces. Met deze olie kun je namelijk make-up van je gezicht verwijderen, zonder de huid te beschadigen! Zeker met een vette huid is het belangrijk om make-up(resten) altijd te verwijderen voor het slapengaan, om onzuiverheden te voorkomen. Ik douche altijd ‘s avonds en dan vind ik het heerlijk om mijn make-up er tijdens het douchen af te halen. De olie verwijdert zelfs lipstick en waterproof make-up, dus dat is ideaal!

vette en onzuivere huid
De ingrediënten van de olie! Ondanks dat ik eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen had van de olie, vanwege de prijs, ben ik er wel heel erg over te spreken. Make-up verwijdert hij goed en hij maakt mijn huid heerlijk zacht. Ik zag dat ik de olie per ongeluk twee keer heb besteld, dus ik heb er ook nog eentje op voorraad :D.

Bielenda Argan Cleansing Face oil kost €6,30 en bevat 140 ml

vette en onzuivere huidNa het verwijderen van de make-up is het tijd om de huid echt te gaan reinigen! Dit doe ik met de Vichy Normaderm reinigingsgel. Van de Vichy Normaderm reinigingsgel heb ik meteen een grote verpakking besteld, daar kan ik lekker lang mee vooruit! De gel is redelijk vloeibaar en het pompje is makkelijk in gebruik. De gel heeft een lekkere, maar niet te aanwezige geur, precies waar ik van houd!

vette en onzuivere huid
Wat wel een beetje een tegenvaller is, is dat de reinigingsgel van Vichy Sodium Laureth Sulfate bevat: Een agressieve reiniger-soort. Op zich prima voor een vette huid, mijn huid kan het ook zeker hebben, maar het is niet per se goed voor de huid. Daarom gebruik ik deze gel ook niet iedere dag, maar wissel ik ‘m graag af met andere producten.

Vichy Normaderm diep reinigende gel kost €14,90 en bevat 400 ml

vette en onzuivere huid
Tot slot bestelde ik nog een reinigende peeling en een reinigingsmasker. Online is het wat lastiger om de formaten in te schatten, ik had dan ook niet verwacht dat het masker in zo’n kleine tube zou zitten. Haha! Iets om rekening mee te houden de volgende keer ;-). Ook had ik verwacht dat het masker grijs of zwart zou zijn, gezien de verpakking, maar het masker had een neutrale, beige kleur.

De peeling bevat subtiele scrubdeeltjes, maar je voelt wel dat hij zijn werk goed doet. Hij reinigt mijn huid grondig en na gebruik voelt mijn huid super schoon aan. De peeling gebruik ik ongeveer 2 tot 3 keer per week. De geur is ook heel erg fris, maar niet te aanwezig.

vette en onzuivere huid
De ingrediënten van de peeling zien er ook super goed uit. Parfum staat helemaal onderaan, wat betekent dat er niet zoveel in zit. Ik gebruik de peeling nu ongeveer een week en ik ben echt fan!

Eucerin DermoPure Reinigingspeeling kost €9,90 en bevat 100 ml

vette en onzuivere huid
De ingrediënten van het masker. De geur van het masker vond ik ook erg fijn! Het is een reinigend masker, maar niet heel agressief. Het masker wordt niet extreem hard op je gezicht na een kwartier en brokkelt ook niet af. Ik vind maskers heel fijn, maar ik haat het als ik enorm moet boenen om het van mijn gezicht af te krijgen. Dat heb ik met dit masker gelukkig niet! Ook kan ik gewoon mijn gezicht bewegen als ik dit masker op heb, ook wel fijn ;-).

Korres Natural Clay masker kost €9,80 en bevat 18 ml

vette en onzuivere huid
Al met al ben ik ontzettend te spreken over mijn nieuwe skincare! Ik heb niet echt een product wat favoriet is, ik vind juist de combinatie van deze producten erg fijn. Het is belangrijk om een vette huid goed te reinigen, maar overdrijf niet. Met teveel reinigen maak je de talglaag kapot, waardoor je huid alleen maar vetter wordt om deze laag weer aan te vullen. Daarnaast is het ook goed om af te wisselen en af en toe een peeling of een masker te gebruiken. Ik hoop dat jullie wat aan mijn review hebben gehad! Ik ben in ieder geval blij, want ik kan weer een tijdje vooruit! 😉

Overigens mocht ik ook nog een leuk cadeautje uitkiezen bij het afrekenen, yay! Ik koos voor een primer van Max Factor, die jullie waarschijnlijk binnenkort wel voorbij zien komen op mijn blog of op Instagram.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Notino.nl

Welk huidtype heb jij? Welke producten vind jij fijn om te gebruiken?

vette en onzuivere huid

 

6 Reacties

 1. 1 mei 2019 / 07:15

  Wat een fijne producten. Ik ben een fervent gebruiker van Vichy Normaderm producten. Ik ben daar heel tevreden over gezien mijn gecombineerde huid.

 2. 1 mei 2019 / 08:13

  Wat leuk dat je een aantal producten mocht uitkiezen! En leuk om je eerlijke review van de producten te lezen! Vooral het masker klinkt heel fijn. Inderdaad ideaal dat je niet hard hoeft te boenen en dat je je gezicht met het masker op nog steeds kunt bewegen. Wel zo handig 🙂

 3. 1 mei 2019 / 08:49

  Wat een fijne tips! Ik ben ook mijn huidverzorgings routine onder de loep aan het nemen, en nieuwe producten aan het testen.
  Ik ben bijvoorbeeld erg fan van de gezichtsscrub van Nivea, heerlijk om je gezicht mee op te frissen.
  Liefs,
  Evelien

 4. 1 mei 2019 / 12:50

  Ik heb een vette T-zone en met name een erg glimmend voorhoofd. Ik wissel vrij vaak van producten. Momenteel gebruik ik een reinigingsschuim uit de Tea Tree-lijn van The Body Shop en de Tea Tree Oil Control Moisturizer van Dr. Organic. In de douche staat nog een houtskoolscrub van Dr. Organic. Ik ga binnenkort overschakelen op de Enzymion Moisturizer van Lush; ik ben benieuwd!

 5. 3 mei 2019 / 12:10

  Wat een fijne tips en fijn dat je zo te spreken bent over de producten! Ik heb een erge gemengde huid. Vet op kin en t-zone en juist droog op mijn wangen. Ik ben dus ook nog steeds op zoek naar een goede gezichtsverzorger dus met jouw reviews kan ik zeker wel iets!

 6. 17 februari 2024 / 07:14

  skincare online “Revitalize your skin with skincare online! Explore a range of curated products, from rejuvenating serums to nourishing masks. Experience the convenience of online shopping for a radiant, glowing complexion.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge