Mijn favoriete gezichtsverzorging (voor de vette huid)

Hoi allemaal! Hoewel ik graag schrijf over de nieuwste make-upproducten is een goede verzorging van je huid natuurlijk het allerbelangrijkst. Een goed begin is het halve werk, toch? 😉 Door de jaren heen heb ik veel verschillende producten gebruikt om er achter te komen wat voor mij werkt qua gezichtsverzorging. Inmiddels kan ik zeggen dat ik grotendeels weet welke gezichtsverzorging goed werkt voor mij en mijn vette huid. Kijk je mee naar mijn favorieten?

vette huid

Douglas Sensory Make-up Remover Oil
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn make-up verwijderen vind ik altijd maar een gedoe. Gelukkig douche ik altijd ‘s avonds, waardoor ik dankzij het douchen al het grootste deel van mijn make-up kwijt ben. Maar, hoe handig is het om je make-up geheel te verwijderen onder de douche?! Sinds kort behoort deze make-up remover oil van Douglas tot één van mijn favorieten, het werkt makkelijk en snel én de olie verwijdert ook waterproof make-up. Je kunt de olie gewoon aanbrengen op je handen en daarmee over je gezicht wrijven. Het scheelt mij in ieder geval een hoop watjes en make-up remover na het douchen! Daarnaast is de olie ook erg verzorgend dankzij toegevoegde vitamine E en olijf-extract, hij maakt mijn huid heerlijk zacht!

L’Oréal Skin Expert Pure Clay gel
Nadat ik mijn gezicht heb gereinigd met de Make-up Remover oil is het tijd om mijn gezicht écht te reinigen. De L’Oréal Skin Expert Pure Clay gel bevat drie pure kleien en eucalyptus, wat een zuiverende en matterende werking heeft op de huid. Eucalyptus staat voornamelijk bekend om zijn purifiërende eigenschap, dus dit is zeker een belangrijk ingrediënt wanneer je op zoek bent naar producten voor de vette huid.

Daarnaast kan ik je ook aanraden om op te passen met agressieve reinigers, zoals Sodium Lauryl Sulfate (SLS) of Sodium Laureth Sulfate (SLES). Kort gezegd is dit een soort zeep wat de natuurlijke talglaag van je huid verwijdert, iedere keer dat je het product gebruikt. Het resultaat is dat je huid alleen maar meer talg gaat aanmaken als beschermlaag. Dit kan een valkuil zijn wanneer je een vette huid hebt, omdat je denkt dat je huid vet is – maar in werkelijkheid is deze geïrriteerd, verstoord en droog en daarom maakt deze steeds talg aan. In de Pure Clay gel zit helaas ook SLES, alleen staat het niet vooraan op de ingrediëntenlijst – wat betekent dat er niet zoveel van in zit. Ik vind het een hele fijne gel, maar ik ga hierna toch weer op zoek naar een vergelijkbaar product zonder SLS en SLES.

Micellair water 3 in 1
Na het verwijderen van mijn make-up verwijder ik de restjes (rondom mijn ogen) met micellair water. Ook gebruik ik micellair water ‘s ochtends om mijn gezicht te reinigen, voordat ik mijn dagcrème en make-up aanbreng. Wat mij betreft een onmisbaar product! Het Micellair water 3 in 1 van het Kruidvat is geschikt voor de overgevoelige huid en bevat geen parfum, alcohol en kleurstoffen. Het verwijdert make-up, zuivert en verfrist de huid! Hoewel ik geen overgevoelige huid heb vind ik dit product erg fijn, omdat het heel mild is. Ik heb een vette huid, maar te agressieve producten werken juist averechts. Hoewel ik dit micellair water heel fijn vind ben ik niet heel kritisch, ik wissel regelmatig van merk.

The Body Shop Tea Tree Anti-Imperfection Night Mask
Over de Tea Tree Night Mask van The Body Shop heb ik begin dit jaar een uitgebreide review geschreven. Inmiddels is het potje bijna leeg en kan ik zeggen dat het z’n geld meer dan waard was! Ik ga dit product namelijk weer opnieuw kopen en ik denk erover om meer producten van de tea tree lijn te kopen. Hoewel de term Night Mask misschien anders doet vermoeden, is dit masker geschikt voor dagelijks gebruik. Het masker trekt ‘s nachts in en ‘s ochtends hoef je alleen wat overtollig product te verwijderen. Het masker bevat zuiverende tea tree olie en salicylzuur. Tea tree olie werkt ontstekingsremmend en wordt vaak gebruikt in producten tegen acne. Nou heb ik geen acne, maar ik ben ervan overtuigd dat de Tea Tree Night Mask van The Body Shop mijn huid het afgelopen jaar enorm heeft verbeterd!

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate
Hoewel de Tea Tree Night Mask voor mij erg goed werkt is het wel een heftig product. Vooral in de wintermaanden merk ik dat mijn huid ook wel wat extra verzorging nodig heeft. Aangezien mijn huid door de Night Mask vrij stabiel is kan ik daardoor meer experimenteren met andere producten. Onlangs ontving ik de Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate olie, waar ik al veel goeds over had gehoord! In de olie zit onder andere lavendelolie en rozenolie. Lavendelolie kalmeert de huid en daarnaast wordt de olie ook snel opgenomen door de huid. De olie helpt de huid te herstellen en maakt de huid lekker zacht en soepel. Een heerlijk product om voor het slapengaan te gebruiken! Ook voor mijn vette huid werkt dit product heel fijn, mits ik ‘m afwissel met mijn Tea Tree Night Mask.

Dit artikel bevat producten die ik ter review ontvangen heb

Hecht jij waarde aan een goede gezichtsverzorging? Wat zijn jouw favoriete verzorgingsproducten?

8 Reacties

  1. 9 november 2018 / 08:19

    Wat een fijn lijstje, ik ben heel erg benieuwd naar de loreal pure Clay gel. <3
    Liefs,
    Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge