Tuin make-over: 5 Low budget DIY’s voor je tuin!

Hoi allemaal! Het tuinseizoen staat weer voor de deur, dus dit is natuurlijk hét moment om je tuin lenteklaar te maken. Ik kijk in ieder geval enorm uit naar de lente, zodat ik weer lekker van het zonnetje kan genieten in de tuin. Nu heb ik een gedeelde tuin, maar later, wanneer ik een ‘grote mensen tuin’ (haha) heb, wil ik er echt mijn eigen plekje van maken. En dat een tuin make-over helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn, laat ik je zien in dit artikel. Kijk gauw verder als je benieuwd bent naar 5 low budget DIY’s voor je tuin!

tuin make-over

1. Geef je tuin sfeer met een schutting als divider

Heb je een kleine tuin, dan kun je eenvoudig leuke hoekjes in je tuin maken door een schutting als divider te gebruiken. Op deze scheidingswand kun je bijvoorbeeld ook een mooie klimplant laten groeien voor extra sfeer. Een simpele aanpassing waardoor je tuin gelijk heel knus oogt! Ook leuk om een mooie grote palm in de hoek te plaatsen die je creëert met de divider. In dit artikel vind je nog eens 8 leuke items om je tuin lenteklaar te maken.

2. Maak een loungebank van pallets

Tuinmeubelen zijn prijzig en niet altijd regenbestendig. Je tuinmeubilair zelf maken is niet alleen duurzaam, maar ook erg betaalbaar. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een loungebank maken van oude pallets. Super sfeervol en tijdloos! De loungebank kun je decoreren met mooie kussens van regenwerend materiaal. Pallets kun je vaak gratis of voor een klein bedrag vinden. Je kunt natuurlijk ook je loungebank helemaal zelf bouwen, bijvoorbeeld met behulp van vuren latten.

tuin make-over

3. Gebruik oude voorwerpen als plantenbak

Wil je spullen wegdoen, dan zet je ze waarschijnlijk op Marktplaats of breng je ze naar de Kringloop. Maar, oude voorwerpen zijn vaak nog erg geschikt voor in de tuin. Zo kun je heel eenvoudig een plantenbak maken van oude, houten kratten of een oude wasbak. Een oud krukje kan bijvoorbeeld dienst doen als plantenkrukje. Wil je liever een grote, stevige plantenbak op een vaste plek, die lang meegaat? Kies dan voor een plantenbak van cortenstaal.

4. Maak lampions van lege potjes en blikjes

Wil je in de zomer weer genieten van de tuin, dan heb je natuurlijk ook verlichting nodig. Ook verlichting voor in de tuin kun je heel makkelijk zelf maken! Gooi oude potjes en blikjes niet bij het afval, maar maak er lampions van voor in de tuin. De lampions kun je neerzetten op een bijzettafel of in een boom hangen. In dit artikel vind je nog meer duurzame ideeën voor je tuin.

5. Maak een nestkastje van afgedankte voorwerpen

Heb je veel vogeltjes in de tuin, dan is het leuk om een nestkastje te maken. Laatst kwam ik echt een geweldige DIY tegen op Pinterest en ik kan je vertellen, simpeler kan niet! In de DIY hadden ze een oude theelichthouder gebruikt als nestkastje. Je hoeft ‘m alleen op een goede plek in een boom te hangen, er wat hooi in te leggen en klaar is je nestkastje!

Heb jij nog leuke ideeën voor een tuin make-over om aan dit lijstje toe te voegen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
tuin make-over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge