Dit zijn de voordelen van gezichtsoliën op de huid

Hoi allemaal! Wie mij al wat langer volgt weet dat ik helemaal into skincare ben. Er gaat geen dag voorbij dat ik mijn skincare routine niet doe, hoe moe ik ook ben! De afgelopen jaren heb ik heel wat geëxperimenteerd wat betreft huidverzorging. Inmiddels weet ik precies wat werkt en wat niet. Iets waar ik op dit moment enorm benieuwd naar ben, zijn gezichtsoliën. Eigenlijk heb ik hier nog maar weinig ervaring mee, maar de effecten zijn wel heel positief. Ben je benieuwd naar de voordelen van gezichtsoliën? Lees dan gauw verder!

voordelen van gezichtsoliën

De voordelen van gezichtsoliën

Iedere olie heeft natuurlijk een andere werking, maar wat alle oliën gemeen hebben is dat ze de huid beschermen, hydrateren en zelfs littekens en vlekjes kunnen verminderen. Ik was altijd in de veronderstelling dat olie mijn vette huid alleen maar zou verergeren, maar niets is minder waar. Ook een vette huid kan beschadigen en heeft voldoende hydratatie nodig. Je huid hydrateren is met name ‘s winters enorm belangrijk, welk huidtype je ook hebt. Hieronder vind je de werking van de verschillende soorten gezichtsoliën:

Arganolie voor het gezicht

Arganolie is een van de meest populaire en gangbare oliën. We kennen het allemaal als het gaat om haarverzorging, maar wist je dat je arganolie ook voor je gezicht kunt gebruiken? Arganolie zorgt voor een gehydrateerde, gladde en elastische huid. Ook is arganolie te gebruiken voor de vermindering van acné, brandwonden en eczeem. Het beste kun je pure arganolie gebruiken zonder toegevoegde stoffen, zoals parfum en alcohol. Het voordeel van pure arganolie is dan ook dat je de olie voor zowel je huid als je haar kunt gebruiken. Arganolie is ook echt een must als je de CG methode voor krullen gebruikt.

Amandelolie voor het gezicht

Een van de grootste voordelen van gezichtsoliën is dat ze een droge huid tegengaan. Met name amandelolie is erg geschikt als je een droge of schilferige huid hebt die erg gevoelig is. Ook helpt amandelolie bij het behandelen van eczeem en psoriasis. Daarnaast heeft amandelolie een versterkende werking en is deze olie erg goed te gebruiken bij cellulitis en striae. Wist je dat amandelolie ook te gebruiken is als een make-up remover? Sinds ik mijn huid eerst reinig met olie worden mijn gezichtshuid en mijn ogen zo schoon! Olie is een geweldige reiniger als je net als ik altijd waterproof make-up gebruikt.

voordelen van gezichtsoliën

Rozenolie voor het gezicht

Heb je last van huiduitslag, littekens en striae, dan is het gebruik van rozenolie echt een aanrader. Rozenolie heeft namelijk een verzachtende werking. Ook helpt rozenolie bij het verstevigen van de huid en het verminderen van rimpels. Daarnaast bevat rozenolie ontzettend veel vitamine C, wat een van de belangrijkste natuurlijke ingrediënten in huidverzorging is. Nog een pluspunt is dat de geur van rozenolie heel prettig is en de geur positieve effecten heeft op ons mentale welzijn.

Kokosolie voor het gezicht

Ook kokosolie is een enorm populair oliesoort. En niet zonder reden, want kokosolie is erg veelzijdig! Ook kokosolie is geschikt voor de verzorging van huid, haar én als make-up remover. Heb je last van een droge huid, dan is kokosolie een heel goede optie. Dit is namelijk een van de meest hydraterende oliën die goed wordt opgenomen door de huid. Zelf ben ik ook dol op kokosolie voor mijn haar en huid. Ik gebruik kokosolie voor het slapengaan als lippenbalsem en de volgende dag zijn mijn lippen de hele dag heerlijk zacht.

Gebruik jij weleens gezichtsoliën? Zo ja, welke?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
voordelen van gezichtsoliën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge