5 Leuke dingen om te doen in Marbella

Hoi allemaal! Begin dit jaar ben ik 11 dagen op solo trip naar het Spaanse Málaga geweest. Tijdens mijn verblijf heb ik een dagtripje naar Marbella gemaakt. Eerlijk gezegd had ik een beetje een vooroordeel over Marbella, aangezien het dé jetset bestemming van Spanje is. Maar, Marbella is ontzettend sfeervol en heeft me erg verrast! Ben je benieuwd naar 5 leuke dingen om te doen in Marbella? Lees gauw verder!

doen in marbella

Vervoer naar Marbella vanaf Málaga

Ga je op stedentrip naar Malaga, dan kan ik je een dagtrip naar Marbella echt aanraden. Zeker als je wat langer in Málaga verblijft dan een paar dagen, want Málaga is niet zo groot. Marbella is vanuit Málaga eenvoudig te bereiken per bus. Alle bussen naar andere steden en dorpen, zoals Sevilla, Granada en Ronda vertrekken vanaf hetzelfde busstation bij treinstation Maria Zambrano. Je kunt er dus ook voor kiezen om een andere stad te bezoeken.

Het busstation bevond zich heel toevallig op 5 minuten loopafstand van mijn Airbnb, ideaal! Houd er wel rekening mee dat de bussen wat later kunnen vertrekken (het blijft Spanje hè) en dat ze onderweg ook nog een aantal keer stoppen (de directe bus is geen garantie heb ik gemerkt). Ook kan de reis wat langer duren dan gepland. Via Google Maps kun je van tevoren de actuele vertrektijden zien, als je klikt op het ‘OV’ icoontje.

doen in Marbella

1. Verken het authentieke centrum

In tegenstelling tot wat ik dacht heeft Marbella een ontzettend sfeervol en authentiek stadscentrum. Het deed me echt een beetje denken aan de sfeer in Nice of Cascais. Toen ik er was hing er nog kerstverlichting, wat het centrum extra gezellig maakte! In het centrum heb je allerlei leuke, kleine boetiekjes. Houd er wel rekening mee dat ze ook hier aan Siësta toen en dus ‘s middags een paar uur gesloten zijn. Neem ook zeker je camera mee, want de kleine steegjes in het oude centrum zijn erg fotogeniek!

park Alameda

2. Kom tot rust in de stadsparken Alameda en Parque de la Represa

Het park Alameda bevindt zich in het centrum van Marbella, tussen het authentieke centrum en het strand. De perfecte plek om even tot rust te komen van een wandeling door de stad. Het park is enorm begroeid en ook heel groen in de winter! Opvallend zijn de bankjes met Spaanse tegeltjes. Parque de la Represa bevindt zich iets ten noorden van het centrum en is een stuk groter. Je komt er langs op weg naar het grote busstation.

doen in Marbella

3. Iets drinken op La Plaza de los Naranjos

La Plaza de los Naranjos is het grote plein middenin het historische centrum van Marbella. Het plein is omringd met sinaasappelbomen en wordt daarom ook wel het sinaasappelplein genoemd. Ook ‘s winters zit je hier heerlijk in het zonnetje en kun je er genieten van een hapje en drankje op de vele terrasjes. Dit prachtige plein is ook erg fotogeniek!

4. Een bezoekje aan Puerto Banus

Een ding heb ik niet gedaan tijdens mijn dagtrip, en dat is Puerto Banus bezoeken. Dit is de luxe jachthaven van Marbella, welke zich een paar kilometer ten westen van de stad bevindt. Wist je dat de jachthaven van Marbella een van de duurste van Europa is? Puerto Banus is dan ook de plek van de jetset, iets waar je in het oude centrum helemaal niet mee te maken hebt. In Puerto Banus vind je ook de mooie villa’s.

strand Málaga

5. Bezoek het strand van Marbella

Een van de redenen waarom Marbella zo populair is, is vanwege het prachtige strand. Het strand van Marbella is ontzettend uitgestrekt en in tegenstelling tot Málaga heb je er geen last van een drukke weg. Het enige wat je er hoort is het ruisen van de zee. Aan de boulevard kun je alleen wandelen of fietsen en je vindt er veel strandtentjes, hotels en appartementen. In het laagseizoen is het er rustig en heb je geluk als er een paar restaurantjes open zijn.

Hotels in Marbella

Ondanks dat Marbella de jetset bestemming van Spanje is, hoeft een vakantie naar Marbella niet duur te zijn. Ben je op zoek naar een appartement of hotel in Marbella, dan kan dat heel voordelig, zeker als je in het laagseizoen gaat! Het is dan niet zo druk, maar alsnog heerlijk zonnig en warm.

Ben jij weleens in Marbella geweest? Heb of had jij ook een vooroordeel over Marbella?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
stedentrip Málaga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge