Geen groene vingers? Tips voor gezonde kamerplanten!

Hoi allemaal! Wie mij een beetje kent, weet dat ik dol ben op groen in huis. Ik heb een leuke verzameling kamerplanten, variërend van een dwergpalm tot aan mini cactusjes. Vooral van planten die niet zoveel verzorging nodig hebben ben ik groot fan, want ik heb nou niet bepaald groene vingers. In het verleden zijn er dan ook een hoop planten gesneuveld. Gelukkig weet ik inmiddels beter welke planten wel tegen een stootje kunnen en heb ik de juiste verzorgingsproducten in huis. Kun jij wel wat tips voor gezonde kamerplanten gebruiken? Lees verder!

gezonde kamerplanten

1. Zet je plant niet op een te donkere of te warme plek

Plaats je plant nooit te dicht bij de verwarming of in een hoek waar ‘ie te weinig zonlicht krijgt. Heb je veel donkere plekken in huis die je wil opvullen met een mooie plant? Kies dan voor een plant die graag in de schaduw staat. Palmsoorten zijn hier bijvoorbeeld heel geschikt voor en zijn ook nog eens makkelijk te verzorgen. Te veel in de zon is ook weer niet goed, want dan kan je plant gaan verkleuren en bruine bladeren krijgen. Een serre is bijvoorbeeld een perfecte plek voor planten, omdat hier veel licht binnenkomt.

2. Besproei de bladeren van kamerplanten met water

Behalve dat je plant blij wordt van af en toe een flinke slok water, houdt ‘ie ook van een douchebeurt op zijn tijd. Sinds ik dit doe zien de bladeren van mijn planten er veel langer mooi uit. Zet je plant gewoon even buiten tijdens een regenbui of gebruik een plantenspuit om de bladeren te besproeien. Vooral varenachtige planten gaan goed op een hoge luchtvochtigheid en af en toe sproeien. Gezonde kamerplanten gegarandeerd!

gezonde kamerplanten

3. Gebruik de (kamer)plant verzorgingsproducten van ECOstyle

Het in leven houden van je kamerplanten is nog nooit zo makkelijk geweest dankzij de verzorgingsproducten van ECOstyle. Lucky me, want ik mocht het hele pakket kamerplant verzorging ontvangen! De verzorgingsproducten van ECOstyle voeden en beschermen je kamerplanten, waardoor ze gezond en mooi blijven. Voor iedere plantensoort zijn er een aantal passende producten. Zo zorg je voor gezonde kamerplanten met de ‘GroenVoer’ producten en maak je cactussen blij met de ‘PrikVoer’ producten. Ook biedt ECOstyle insecten werende producten, wat echt een must is als jouw plant wordt geplaagd door insecten. Wie van duurzaamheid houdt is bij ECOstyle aan het juiste adres. Alle ECOstyle producten bevatten namelijk natuurlijke ingrediënten en zijn niet schadelijk voor het milieu! Daar wordt niet alleen je plant blij van, maar jij ook!

Wat zijn jouw beste tips voor gezonde kamerplanten?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
gezonde kamerplanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge