Serre inrichten? 5 Originele ideeën en inspiratie

Hoi allemaal! Iets wat ik altijd ontzettend sfeervol vind in een huis zijn schouwen en serres. In mijn ouderlijk huis hadden we jarenlang een serre en dit was echt een van de mooiste plekken van het huis. Je begrijpt wel dat een serre ook op mijn wensenlijstje staat voor mijn toekomstige huis ;-). Een serre inrichten lijkt me dan ook een feestje. In dit artikel deel ik alvast 5 originele ideeën voor het inrichten van een serre. Kijk je mee?

serre inrichten
Bron beeldmateriaal: De SerreSpecialist

Wat is een serre?

Mocht je het niet precies weten: een serre is een (meestal) glazen aanbouw aan het huis, meestal aan de woonkamer. Doordat een serre grotendeels van glas is gemaakt, valt er veel licht naar binnen. Gooi de deuren open en je kunt ook in het najaar nog genieten van de tuin, zonder het koud te hebben. Als je een serre wil laten aanbouwen, zijn er ontzettend veel opties. Heb je een nieuwbouwhuis, dan past een moderne serre in een neutrale kleur, zoals antraciet, bijvoorbeeld goed.

1. Een groene oase

Ben je net als ik gek op planten in huis, dan kun je jouw glazen veranda omtoveren tot een groene oase. In de serre kun je planten neerzetten die goed tegen warmte en licht kunnen. Het effect is vergelijkbaar met een tropische kas ;-). Zo had mijn moeder altijd een tafeltje met verse kruiden in de serre en die groeiden als kool! De serre is ook een perfecte plek om bijvoorbeeld olijfbomen te laten overwinteren.

2. Een plek voor ontspanning en hobby

Een serre kun je natuurlijk ook perfect inrichten als plek om even tot rust te komen. Plaats bijvoorbeeld een fijn bankje of lekkere stoel in de serre. Ideaal om ‘s ochtends wakker te worden met een kop koffie en een tijdschrift of boek! De serre kun je ook gebruiken voor hobby’s. Plaats er een klein bureautje waar je bijvoorbeeld lekker kunt journallen, schrijven of naaien. Zie de serre als een plek om je even terug te trekken!

3. Gebruik de serre als thuiskantoor

Een serre is ook erg geschikt als thuiskantoor. Zeker nu we steeds meer thuiswerken, is wat extra ruimte geen overbodige luxe! Wil je dat de serre echt een verlengstuk is van jouw huis, in dezelfde stijl? Kies dan voor een luxe serre aanbouw, die van alle gemakken is voorzien. Veel licht en voldoende stopcontacten zijn natuurlijk erg fijn als je de serre wil inzetten als thuiskantoor. In de winter is het handig om extra licht te hebben, dus houd hier rekening mee bij het laten maken van een serre.

serre inrichten
Bron beeldmateriaal: De SerreSpecialist

4. De serre als sfeervolle eetruimte

Voor wie van koken en eten houdt (ik zou bijna zeggen: wie niet ;-)) kan de serre dienst doen als eetruimte. Waar in je woonkamer of keuken misschien geen plek is voor een lange eettafel, is die er in de serre zeker wel. De aanbouw van een serre is dan ook meteen een perfect moment om de woonkamer een make-over te geven! Zo kun je zowel ‘s zomers als ‘s winters genieten van gezellige etentjes met vrienden.

5. Extra (op)bergruimte

De woningen worden steeds kleiner en duurder, dus je kunt een serre ook praktisch inrichten. Gebruik de serre bijvoorbeeld voor meer opslag. Natuurlijk is het wel zonde om zo’n mooie, lichte serre helemaal vol te stouwen, dus kies bij voorkeur voor stijlvolle open kasten. Ook een bankje met lades is bijvoorbeeld een slimme optie. Zo kun je het praktische met het aangename combineren. Een serre is natuurlijk een verrijking van je huis, dus behandel deze extra ruimte ook zo!

Op zoek naar meer interieur inspiratie?

In dit artikel deel ik 5 duurzame ideeën voor het inrichten van je droomtuin, balkon of terras.

Heb jij een serre? Welke tips om je serre sfeervol in te richten kun jij aan dit lijstje toevoegen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
serre inrichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge