Beschadigd haar voorkomen in de zomer? 5 Tips!

Hoi allemaal! De zomer is begonnen en ik kan echt niet wachten tot we in Nederland weer tropische temperaturen aantikken (sorry boeren) ;-). Mijn zomervakantie zit er namelijk alweer op, in juni ben ik 10 dagen naar het zonnige Sardinië geweest. Het is ieder jaar weer een uitdaging om mijn krullen de zomer te laten overleven, mijn haar is zo snel uitgedroogd! Gelukkig zijn er genoeg manieren om je haar te beschermen tegen de zon. Wil jij ook beschadigd haar voorkomen in de zomer? In dit artikel vind je 5 praktische tips.

beschadigd haar voorkomen

1. Draag een (zonne)hoed of pet

Als je gezegend bent met steil haar, dan kun je een hoed of pet dragen om je haar te beschermen. Helaas kan ik dat niet doen, omdat mijn krullen anders plat worden. Bovendien vind ik een hoed of pet ook niet lekker zitten als je veel haar hebt. Ik heb nu ook besloten dat ik voor de eerstvolgende zonvakantie mijn haar ga steilen, zodat ik er minder werk van heb. Mijn haar wordt niet snel vet en was ik ongeveer om de 5-6 dagen. Met een beetje geluk hoef ik m’n haar de hele vakantie dan niet te wassen ;-). Een beetje droogshampoo erin en klaar. In ieder geval is een zonnehoed of pet een goede optie om je haar te beschermen tegen zon. Zeker als er geen schaduwplekken zijn, zoals op het strand.

2. Draag je haar vast

Heb je net als ik krullen en kun je eigenlijk geen hoed of pet dragen, draag dan je haar vast. Ik draag meestal een staart, zodat mijn krullen enigszins in model blijven. Het beste is om een strakke knot te maken, zodat je haar bijna geen zonlicht vangt. Ben je goed in je haar vlechten, dan kun je natuurlijk ook een strakke vlecht (of twee) maken. Wil je je haar in model houden, dan kun je ook een haarklip gebruiken om je haar vast te zetten. Ik draai ook vaak een soort knot op mijn hoofd, omdat de uiteindes van mijn haar anders een hele rare krul krijgen.

3. Bescherm je haar met de juiste producten

Naast de basics (je haar vast dragen en zo min mogelijk blootstellen aan zon) bestaat er gelukkig ook speciale zonbescherming voor het haar. Een verzorgend masker, zoals Olaplex nr.3, is dan ook zeker geen overbodige luxe. Dit masker neem ik altijd mee op vakantie en gebruik ik dan ook als conditioner. Ook een voedende haarcrème is een must, om je haar mee te verzorgen als je het net hebt gewassen. Heb je droge punten, dan kun je ook een verzorgende haarolie gebruiken, bijvoorbeeld van Kérastase Soleil. Dit merk maakt producten speciaal voor beschadigd haar door zon, chloor en zoutwater. Precies wat je nodig hebt als je op zonvakantie gaat!

beschadigd haar voorkomen

4. Ga niet met je haar in het water

Het is ook heel belangrijk om niet met je haar in het water te gaan! Zwemwater bevat veel chloor en zeewater veel zout, beide zijn echt funest voor je haar. Als je dan ook nog je haar laat drogen aan de zon is er eenmaal thuis niet meer veel van je haar over. Een enkeltje kapper is dan een must ;-). Eerlijk is eerlijk, tijdens mijn snikhete vakantie op Sardinië had ik hier wel moeite mee. Op de laatste dagen heb ik mijn haar wel ondergedompeld in het chloorwater, waar ik echt spijt van heb. Hopelijk herstelt mijn haar na een paar behandelingen Olaplex nr. 3.

5. Houd je hoofd zoveel mogelijk in de schaduw

Een van de meest voor de hand liggende manieren om beschadigd haar te voorkomen is om met je hoofd zoveel mogelijk in de schaduw te blijven. Ik vind het zelf altijd heel fijn om mijn hoofd in de schaduw te hebben en de rest van mijn lichaam in de zon. Zo blijft mijn hoofd koel, kan ik een boek lezen en word ik toch lekker bruin. Ik heb nogal een flinke bos haar die snel warm wordt en niets is vervelender dan zweet op je hoofdhuid. Dan moet je je haar ook sneller wassen en dat moet juist niet, om beschadigd haar te voorkomen.

Hoe voorkom jij beschadigd haar in de zomer?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
beschadigd haar voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge