Mijn doelen voor 2018 + terugblik op mijn doelen voor 2017!

Hoi allemaal! Hebben jullie ook een fijne Kerst gehad? Ik hoop van wel! Het einde van het jaar is alweer in zicht, ongelooflijk hoe snel de tijd gaat… Zo aan het eind van december blik ik graag terug op het afgelopen jaar, dus dan weet je alvast wat je de komende dagen kunt verwachten op mijn blog ;-). Ik trap af met een terugblik op mijn doelen voor 2017 en uiteraard mijn doelen voor het nieuwe jaar! Lees je met me mee?

doelenLaten we eens beginnen met mijn doelen voor 2017, wat waren die ook alweer? Haha! Ik moet zeggen dat ik er al maanden niet meer naar heb gekeken, dat zal vast een slecht teken zijn, of toch niet? :p Ik had drie hele concrete doelen:

1. Afstuderen
Yay, dit is gelukt! Afgelopen juni ben ik afgestudeerd als Allround Styliste & Vormgever, waar ik natuurlijk nog steeds super blij mee ben. Het afgelopen jaar was qua afstuderen heel zwaar, dus ik ben zo opgelucht dat het achter de rug is! Een tijdje geleden schreef ik wat meer over mijn plannen nu ik afgestudeerd ben, mocht je er benieuwd naar zijn :-).

2. Meer reizen
Met dit doel ben ik eigenlijk helemaal niet zo bewust aan de slag gegaan, maar ik moet zeggen dat het wel goed gelukt is! Misschien ben ik er onbewust toch wél mee bezig geweest, I don’t know. Het afgelopen jaar ben ik naar Gran Canaria, Milaan (weliswaar met mijn opleiding, maar toch ;-)), Servië, Kroatië en Turkije geweest (klik op de linkjes als je benieuwd bent naar mijn reisverslagjes). Ik ben maar liefst vier keer op vliegvakantie geweest en dat vind ik toch wel heel erg veel! Helaas was het ook een flinke aanslag op mijn bankrekening, maar goed, de komende voorjaarsvakantie wil ik toch écht weer weg hoor, heerlijk :-).

3. Een eigen woning in Groningen
Ook een eigen plekje in Groningen was een heel belangrijk doel. Of ik echt een eigen woning bedoelde weet ik niet meer precies, maar ik heb nu een kamer (met keuken) en dat is eigenlijk ook meer dan prima ;-). In het voorjaar van 2017 had ik mijn eerste, tijdelijke kamer in Groningen, daarna ben ik verhuisd naar een andere kamer in hetzelfde huis. Ik weet nog goed dat ik begin 2017 al wist dat ik die tijdelijke kamer kon krijgen, dus eigenlijk was dit doel vrij snel bereikt :-)!

doelen
Voor 2018 heb ik besloten om weer een aantal concrete doelen op te stellen, zodat het overzichtelijk blijft. Kleinere doelen kun je altijd nog opstellen en hebben misschien minder tijd nodig om behaald te worden :-). Oké, daar gaan we. Dit zijn mijn doelen voor 2018:

1. Meer freelance opdrachtjes doen
Zoals jullie misschien wel weten heb ik onlangs (eindelijk maar toch) mijn portfolio online gezet. Natuurlijk heb ik dit met een reden gedaan, ik wil namelijk meer freelance opdrachtjes aannemen. Of dat nou opdrachten zijn voor mijn blog, Instagram of opdrachten in mijn vakgebied (styling en vormgeving) maakt wat mij betreft niet uit. Het is in ieder geval zaak dat ik meer tijd steek in het ‘verspreiden’ van mijn portfolio, netwerken is zo ontzettend belangrijk en daar ben ik tot nu toe nog niet echt mee bezig geweest. Om dit doel te bereiken zijn er dus een aantal subdoelen waar ik eerst mee aan de slag moet, zoals nieuwe visitekaartjes ontwerpen, mij meer verdiepen in wat er allemaal mogelijk is qua opdrachten en mijzelf en mijn diensten promoten.

2. Een nieuwe baan
Nu mijn uurloon bij mijn huidige (bij)baan niet meer omhoog gaat (ik word oud, haha) wil ik dit jaar toch wel uitkijken naar een nieuwe baan. Fulltime of parttime, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik wil in ieder geval iets doen wat meer binnen mijn vakgebied ligt! In Groningen is het (naar mijn mening) wel wat lastiger om een baan in de creatieve sector te vinden dan in de Randstad, dus ik heb ook niet al te veel verwachtingen. Het hoeft ook helemaal geen fulltime job te zijn, dat hangt vooral van mijn freelance inkomsten af. In ieder geval ga ik voor beide mijn uiterste best doen, ik ben benieuwd wat dit jaar voor mij in petto heeft! Dat ik mij een grotere woonruimte kan veroorloven wanneer ik een baan heb is natuurlijk ook een goede stok achter de deur… 😉

3. Productiever zijn én een gezond ritme krijgen
Om al deze doelen te kunnen bereiken is er sowieso één belangrijk iets wat moet veranderen: Ik wil en moet een gezond ritme krijgen, zodat ik productiever kan worden. Werken in de nachthoreca is heel leuk, maar vooral in de winter sloopt het me helemaal. Dat wil ik niet meer. Doordeweeks duurt het steeds langer voordat ik weer ‘hersteld’ ben en dan is het alweer bijna tijd voor een nieuwe nacht werken. In de winter probeer ik een beetje lief te zijn voor mezelf, omdat ik altijd last heb van een winterdip en ook sneller moe en ziek ben. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik alsnog wel toe ben aan wat meer structuur in mijn leven, zeker met het oog op de freelance opdrachten. Het gaat ook ontzettend goed met mijn blog sinds ik een nieuw blog-schema heb! Meer ritme betekent dus ook: Me fitter voelen, meer bewegen, productiever zijn, meer opdrachtjes doen, meer blog-artikelen schrijven, beter kunnen slapen en ga zo maar door. Het hangt allemaal met elkaar samen!

Al met al toch best grote doelen, maar wel heel duidelijk. De freelance opdrachten zijn daarentegen wel heel breed, maar dat vind ik juist fijn. Ik zou natuurlijk ook zelf iets kunnen opstarten dit jaar, maar ik wil die opties gewoon lekker open houden :-). Verder zou ik natuurlijk ook graag een aantal keer op vakantie gaan dit jaar, hoop ik dat mijn dierbaren en ik gezond blijven (wat het allerbelangrijkste is) én dat mijn vriend en ik straks alweer ons eenjarig jubileum kunnen vieren, yay <3!

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn doelen voor 2018 te lezen! Morgen komt er een artikel online over mijn beauty favorieten van 2017, dus kom morgen zeker even terug op mijn blog als je daar benieuwd naar bent :-).

Wat zijn jouw doelen voor 2018? Had jij voor 2017 ook wat doelen opgesteld (en gehaald?)

7 Reacties

 1. 27 december 2017 / 07:35

  Wat goed dat je alle drie de doelen hebt bereikt! Je hebt ook drie mooie doelen voor het nieuwe jaar opgesteld. Ik ga hard voor je duimen dat de baan én de leuke freelance-opdrachten er snel zullen komen. Ik vind je doel voor meer structuur ook heel mooi. Soms kan dat inderdaad meer positiefs met je doen dan je in eerste instantie denkt. En ik kan me voorstellen dat het nachthorecaleven soms best slopend is.
  Romy onlangs geplaatst…Hoe zit het met mijn doelen voor 2017?My Profile

 2. 27 december 2017 / 12:12

  Mooie doelen! Ik wil gezonder leven, dus meer op het eten letten, vleesvervangers blijven eten wanneer ik geen vlees eet, sporten en conditie verbeteren. En verder natuurlijk genieten en dingen doen die ik leuk vind en meestal uitstel, zoals reisjes.
  Kim onlangs geplaatst…Miss Sporty – Crazy Me EyeshadowsMy Profile

 3. 27 december 2017 / 12:24

  Wauw wat een super mooie doelen, wat heb je er veel behaald!
  Ik had vorig jaar ook als doel om gezonder te leven en te sporten, niet altijd is dat even goed gegaan maar ik merk wanneer je iets leuk vind gaat het veel makkelijker! ik heb nu iets ontdekt in de sportschool wat ik erg leuk vind dus dan gaat het veel makkelijker!
  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Lichaamsverzorging | De vier voordelen van arganolie!My Profile

 4. 27 december 2017 / 19:51

  Wat een mooie doelen allemaal zeg! Leuk om te lezen. En love je jas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge