Mijn persoonlijke en zakelijke doelen voor het vierde kwartaal

Hoi allemaal! Inmiddels is het vierde kwartaal in volle gang, wat gaat het snel! Echt bizar dat dit jaar zo hard voorbij vliegt, ondanks corona en daarmee de weinige (leuke) uitjes. De dagen beginnen inmiddels aardig op elkaar te lijken, maar gelukkig vermaak ik me nog steeds goed. Het vierde kwartaal is altijd ontzettend druk! Ieder kwartaal maak ik in mijn agenda een lijstje met persoonlijke en zakelijke doelen. Het leek me leuk om mijn doelen voor het vierde kwartaal met jullie te delen! Kijk gauw verder als je benieuwd bent.

vierde kwartaal

Persoonlijke doelen

1. Meer me-time inplannen

Eerlijk is eerlijk, het nemen van tijd voor mezelf schiet er in het vierde kwartaal vaak bij in. Niet alleen dit jaar, maar ook de voorgaande jaren. Ik vind het na bijna 8 jaar bloggen en 2,5 jaar Studio Anna Jirina nog steeds ontzettend lastig om hier een balans in te vinden. Mijn werk is ook mijn hobby, zo niet mijn verslaving, en dus kan ik maar moeilijk op de rem trappen. Maar, ik weet dat het ontzettend belangrijk is om dit wél te doen.

Ondanks dat ik wil knallen in dit kwartaal, wil ik ook voldoende vrije tijd inplannen. Dat blijkt nog knap lastig te zijn, in een tijd waarin sociale contacten beperkt moeten worden en er geen uitjes buiten de deur zijn. Wat er op mijn vrije-tijd-to-do-list staat? Wandelen, lezen, TV kijken, uitgebreid koken en eens lekker een maskertje op doen.

2. Een nieuwe telefoon uitzoeken

Ik moet iets bekennen… Ik mocht van mezelf óf een nieuwe camera aanschaffen, óf een nieuwe telefoon. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, haha. De nieuwe camera heb ik inmiddels al, maar de nieuwe telefoon wil ik óók! Het uitzoeken van een nieuwe telefoon vind ik altijd ontzettend leuk, maar ik zie er ook altijd tegenop. Ik moet er altijd heel erg aan wennen!

Inmiddels is mijn Samsung Galaxy S8 bijna drie jaar oud en ben ik aan het rondkijken naar een waardige vervanger. Meestal weet ik heel goed wat ik wil, maar dit keer ben ik het spoor echt bijster… Ga ik weer voor de oude vertrouwde Samsung, stap ik over op een iPhone of ga ik voor iets totaal nieuws, zoals een OPPO telefoon? Ik heb gelezen dat OPPO telefoons een ontzettend goede camera schijnen te hebben en dat heb ik echt nodig voor mijn werk. Half december mag ik verlengen, dus ik moet me er nog even goed in verdiepen!

3. Gezonder eten

Iets wat ik dit kwartaal ook zeker wil doen, is gezonder eten. Niet om af te vallen, maar om gezond en fit te blijven. Ik wil vooral voorkomen dat ik verkouden word of het beruchte C-virus oploop. Normaal gesproken is een verkoudheid niet zo erg, maar in deze tijd is het gewoon heel erg onhandig. Ik woon alleen en ik wil koste wat kost voorkomen dat ik in quarantaine moet. Dat heb ik al een keer gedaan en dat was echt geen pretje!

Anyway, gezond eten dus! Ik mag best wat vaker investeren in mandarijntjes, blauwe bessen, gember en andere immuunboosters. Sinds kort heb ik de verse en gezonde kant-en-klare stoommaaltijden ontdekt, wat echt ideaal is na een lange kantoordag. Ook maak ik met de ingang van mijn nieuwe weekendroutine ieder weekend een grote pan met gezonde en lekkere soep.

Zakelijke doelen

1. Mijn tweede e-book uitbrengen

Dit kwartaal wil ik ook heel graag mijn tweede e-book uitbrengen. Vorig jaar lanceerde ik mijn allereerste e-book over Photoshop en dat smaakte absoluut naar meer! Het schrijven van een e-book kost veel tijd en ik ben nou eenmaal perfectionistisch, dus een tweede editie laat al even op zich wachten.

Daarnaast is het schrijven van een e-book ondergeschikt aan mijn normale werkzaamheden, want ik wil natuurlijk niet dat mijn blog of mijn ontwerpen voor klanten eronder lijden. Hoewel ik het ontzettend leuk vind om aan mijn e-book te werken, moet ik dit echt inplannen. Er zijn helaas ook weken dat ik er helemaal niet aan toe kom. Dit kwartaal hoop ik in ieder geval mijn tweede e-book uit te brengen!

2. Mijn sales pagina’s optimaliseren

Maar, met het uitbrengen van mijn e-book ben ik er nog niet. Het e-book wil ik natuurlijk goed in de markt zetten, met behulp van e-mailmarketing, Pinterest, Instagram, Facebook en een sales pagina. Voor mijn eerste e-book heb ik ook een sales pagina gemaakt, die ik graag wil upgraden. Er zijn dus een heleboel stappen die ik nog moet doorlopen, voordat ik het e-book kan uitbrengen! Ik verkijk me er altijd op hoeveel tijd het kost om een nieuw product te lanceren, haha.

3. Meer tijd besteden aan Pinterest

Wat ik dit kwartaal ook heel graag wil doen, is meer tijd besteden aan Pinterest. Sinds ik Pinterest ben gaan gebruiken, is mijn aantal unieke blogbezoekers per maand verdriedubbeld! Ben je benieuwd hoe ik dit heb bereikt? In dit artikel deel ik mijn 5 beste tips voor meer blog bezoekers door het inzetten van Pinterest. Het is niet alleen leuk om mijn blog te zien groeien, maar op langere termijn levert het me ook een hoop op. Mijn droom om fulltime blogger te worden komt steeds dichterbij, omdat mijn blog steeds aantrekkelijker wordt voor bedrijven.

Ook promoot ik regelmatig mijn eigen producten op mijn websites en op deze manier kan ik ook meer potentiële klanten aantrekken. Ik merk echter wel dat ik regelmatig nieuwe pins moet toevoegen aan mijn Pinterest-account, wil ik deze groei blijven volhouden. Hier mag ik in dit laatste kwartaal dus zeker meer aandacht aan besteden!

Heb jij ook een lijstje met doelen voor elk kwartaal?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
vierde kwartaal

4 Reacties

  1. 12 november 2020 / 13:10

    Mooie doelen heb je voor jezelf gesteld! Ik snap dat het heel moeilijk is om de balans te vinden tussen werk en me-time. Helemaal aangezien je van je hobby je werk hebt gemaakt. Ik wil de aankomende maanden nog iets meer gaan genieten van kleine dingen, zoals van het maken van een wandeling of van het kijken van een leuke film!
    Yaika onlangs geplaatst…Review Love Beauty And Planet: De muru muru butter & rose lijnMy Profile

  2. 12 november 2020 / 22:46

    Mooie doelen heb je gesteld hoor! Zeker me time, zo zo zo belangrijk om lief voor jezelf te zijn en tijd voor jezelf te nemen. Ik ben ook erg onder de indruk van je zakelijke doelen. Pinterest is ook iets waar ik me nu in aan het verdiepen ben. Ik zie/hoor/lees ook overal dat het een tijdje duurt voor je het merkt dus was wel benieuwd hoe lang het bij jou duurde voor je zag dat Pinterest invloed had op jouw bezoekersaantallen?
    Justine onlangs geplaatst…Opruim challenge november 2020 – winterkledingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge