Fulltime blogger worden? Zo verdien je geld met bloggen!

Hoi allemaal! Inmiddels blog ik alweer 8 jaar en mag ik mezelf sinds een aantal jaar fulltime blogger noemen. Op mijn blog schrijf ik regelmatig over bloggen en ondernemen. In de afgelopen jaren heb ik een hoop geleerd over de do’s en don’ts als het aankomt op bloggen. Wil jij fulltime blogger worden? In dit artikel vertel ik je hoe je geld kunt verdienen met bloggen.

fulltime blogger worden

Fulltime blogger worden: zo doe je dat

Fulltime blogger worden en daar geld mee verdienen is voor veel startende bloggers een droom. En niet zonder reden, want met bloggen heb je ontzettend veel vrijheid. Zo kan ik overal ter wereld werken, als ik maar internetverbinding heb! Naast de vrijheid is bloggen ook gewoon super tof om te doen. Je bepaalt zelf waarover je schrijft en je kunt een heleboel mensen inspireren met je artikelen!

1. Schrijf je in bij blogger platformen

Sinds ik ingeschreven sta bij blogger platformen, zijn de inkomsten uit mijn blog gestegen. Inmiddels heb ik ook een aantal vaste opdrachtgevers waar ik regelmatig voor schrijf, de meeste adverteerders benaderen mij zelf via de mail. Maar, als je fulltime blogger wil worden zul je ook zelf actie moeten ondernemen! Wil je geld verdienen met bloggen, dan kan ik je zeker aanraden om je in te schrijven bij Blog Brains en LinkPizza.

Blog Brains

Als social influencer kun je geld verdienen door artikelen te schrijven voor diverse opdrachtgevers. Blog Brains matcht bedrijven aan bloggers en influencers, die perfect bij elkaar passen. Ik sta al een aantal jaar ingeschreven bij Blog Brains en ik ben altijd ontzettend enthousiast over de samenwerkingen.

Wat ik zo fijn vind, is dat je bij Blog Brains veel vrijheid hebt. Je ontvangt een aantal keer per maand een leuke opdracht in je mail, waar je op kunt pitchen, als de opdracht je aanspreekt. Wanneer je wordt uitgekozen om te gaan schrijven, mag je het onderwerp zelf bepalen.

De anchor teksten en links die je in het artikel dient te verwerken staan wel vast. Bij Blog Brains wordt je blog ingedeeld in een bepaald level, op basis van verschillende factoren, waaronder je DA (domein autoriteit) en je aantal unieke bezoekers. Aan de hand van je level wordt dan ook je vergoeding per artikel bepaald. Het voordeel hiervan is dat je niet met andere bloggers hoeft te concurreren op basis van prijs.

LinkPizza

Ook over het platform LinkPizza ben ik ontzettend enthousiast. Op dit platform vind je elke week hele toffe blog- en Instagram campagnes waar je op kunt pitchen! Je mag bij LinkPizza zelf je vergoeding bepalen en de adverteerder kan ook een tegenbod doen. Het voordeel van LinkPizza is dat je ook als publisher aan de slag kunt, door gebruik te maken van affiliate marketing.

Adverteerders zoals Bol.com, Notino en de Bijenkorf zijn aangesloten bij LinkPizza. Op mijn blog vind je diverse linkjes naar websites van adverteerders. Wanneer een bezoeker daarop klikt en een aankoop doet, ontvang ik daarvoor een commissie. Inmiddels verdien ik maandelijks, naast betaalde opdrachten, zo’n €50 bij dankzij affiliate marketing, waar ik niks voor hoef te doen!

2. Maak gebruik van affiliate marketing

Naast LinkPizza zijn er nog veel meer platformen waarmee je geld kunt verdienen uit affiliate marketing, bijvoorbeeld:
– PayPro
– Awin
– Tradetracker
– Bol.com affiliate programma
– Coolblue
– Tradedoubler

Echter duurt het wel even voordat je inkomsten uit affiliate marketing zullen stijgen. Het is namelijk niet zo dat je lukraak linkjes kunt gaan plaatsen op je website. Je zult wel waardevolle artikelen moeten schrijven, die goed vindbaar zijn in Google. Geld verdienen met affiliate marketing gaat dus niet helemaal vanzelf. Je zult er eerst veel tijd in moeten investeren, waar je over een tijdje de vruchten van kunt plukken!

3. Ga aan de slag met Pinterest

Ruim twee jaar geleden ben ik begonnen met Pinterest en dat was echt de beste beslissing ooit. Sinds ik gebruik maak van een duidelijke Pinterest strategie, is het aantal unieke maandelijkse bezoekers van mijn blog verdrievoudigd. Dankzij Pinterest zijn ook mijn inkomsten uit affiliate marketing gestegen, omdat ik dankzij Pinterest meer bezoekers naar mijn websites trek.

Ook bij Pinterest is het belangrijk dat je de bezoeker naar waardevolle content leidt. Wanneer mensen jou en je website vertrouwen, zullen ze eerder een product of dienst kopen waar jij enthousiast over bent.

4. Optimaliseer de SEO van je blog

Wil je fulltime blogger worden, dan zul je ook veel tijd moeten investeren in de SEO van je website. Zo heb ik een tijdje geleden een SEO cursus gevolgd en investeer ik regelmatig tijd in het optimaliseren van oude artikelen. Oude blogposts kunnen niet alleen meer verkeer naar je website opleveren, maar ook meer inkomsten uit affiliate marketing.

Het is dus belangrijk om je website te optimaliseren, zodat je artikelen zo hoog mogelijk in Google komen te staan. Adverteerders kijken overigens niet alleen naar je aantal unieke bezoekers per maand, maar ook naar de domein autoriteit van je website.

5. Ga ook zelf actief op zoek naar opdrachten

Ondanks dat ik ingeschreven sta bij blogger netwerken en ook regelmatig een leuk voorstel in mijn mailbox krijg, ga ik ook zelf actief op zoek naar opdrachten. Regelmatig kijk ik op Indeed of in Facebook-groepen waar bloggers worden gezocht. Ook sta ik ingeschreven bij Jellow, een platform voor freelancers.

Daarnaast zou ik eigenlijk ook een LinkedIn-pagina willen maken, want ook via LinkedIn kun je aan nieuwe (blog)opdrachten komen. Als je als fulltime blogger aan de slag wil, dan moet je ook zelf actief op zoek naar opdrachten!

Benieuwd naar meer tips om fulltime blogger te worden?

Ben jij na het lezen van dit artikel super gemotiveerd geworden om fulltime blogger te worden? In dit artikel vind je 10 tips hoe je van je blog je bedrijf kunt maken.

Lijkt het jou leuk om fulltime blogger te worden?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
fulltime blogger

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge