Review: Cursus ‘Verviervoudig je websitebezoekers met SEO’

Hoi allemaal! Het is je vast niet ontgaan als je mijn blog regelmatig bezoekt: deze maand bestaat mijn blog alweer 8 jaar! De afgelopen jaren heb ik me flink ontwikkeld op het gebied van sociale media, Pinterest en SEO. Ik vind het belangrijk om mijn kennis te blijven vergroten door e-books en cursussen. Onlangs volgde ik de cursus ‘Verviervoudig je websitebezoekers met SEO’ van blogger Esmée Lifestyle. In dit artikel vertel ik meer over de cursus en wat ik ervan vind! Lees je mee?

verviervoudig je websitebezoekers
De blog van Esmée volg ik al jaren met heel veel plezier. Op haar blog kun je terecht voor artikelen over beauty, fashion, lifestyle, voeding, SEO, bloggen en nog veel meer. Haar blog bestaat inmiddels ook al bijna 8 jaar, dus ze heeft een heleboel ervaring! In 2019 bracht ze haar eerste e-book Ik wil bloggen uit, waar ik heel erg enthousiast over was. Ook als ervaren blogger kun je zeker nog wat opsteken van het e-book.

Waarom een SEO cursus?

SEO (Search Engine Optimalization) is iets waar ik me de laatste jaren steeds meer in verdiep. Dankzij andere blogs heb ik een heleboel SEO kennis opgedaan. Hoewel ik inmiddels precies weet hoe ik mijn artikelen kan optimaliseren, zijn er ook nog heel veel dingen op het gebied van SEO, waar ik te weinig van af weet. Linkbuilding en Domain Authority bijvoorbeeld, zijn erg belangrijke zaken waar ik zeker meer over zou willen leren.

Daarnaast lukt het me (nog) niet om tijd vrij te maken om écht eens goed aan de SEO van mijn website te werken. Deze tijd steek ik veel liever in het maken van nieuwe artikelen. Ook weet ik niet zo goed wat ik zelf nog kan verbeteren, hopelijk kom ik daar na het volgen van de cursus achter!

Over ‘Verviervoudig je websitebezoekers met SEO’

In 2020 heeft Esmée haar SEO cursus ‘Verviervoudig je websitebezoekers met SEO’ uitgebracht. In de cursus leer je hoe je een contentstrategie ontwikkelt die ervoor zorgt dat je websitebezoekers verviervoudigen. Deze contentstrategie is niet alleen gericht op resultaat, maar zeker ook om het plezier in SEO te vergroten. De cursus bestaat uit 10 overzichtelijke hoofdstukken en is volledig digitaal. Behalve de online videolessen, krijg je ook toegang tot werkboeken en zelfs een community! Je hebt levenslang toegang tot de cursus en de community, waar je vragen kunt stellen en aan linkbuilding kunt werken met mede-cursisten.

Verbeterpunten waar ik mee aan de slag ga 

Omdat ik als blogger al ervaring heb met SEO, heb ik de hoofdstukken eruit gepikt waar ik me meer in wilde verdiepen. Het SEO-proof maken van artikelen en afbeeldingen doe ik de laatste jaren al, met behulp van de WordPress-plugin Yoast SEO. Sinds een aantal jaar gebruik ik ook Google Analytics om mijn statistieken bij te houden, maar ik vind het nog wel lastig om hier waardevolle informatie uit te halen. Het hoofdstuk Google Search Console vond ik heel erg interessant, omdat ik hier nog te weinig mee doe. Voordat ik nieuwe artikelen ga schrijven, wil ik vanaf nu vaker kijken naar relevante zoekwoorden.

Ook de heading tag structuur van mijn website kan zeker nog worden verbeterd. Daarnaast wil ik ook graag een blik werpen op de SEO van mijn categorieën en deze waar nodig optimaliseren. Een tijdje geleden ben ik begonnen met het optimaliseren van oude blogs en heb ik een plugin geïnstalleerd om gebroken/dode links op te sporen.

Ik ben er nog lang niet doorheen en het is zeker belangrijk voor de SEO van mijn website om gebroken links in oudere blogposts aan te passen. Dankzij de cursus van Esmée weet ik nu hoe belangrijk dit is en wil ik hier ook zeker meer tijd in investeren!

Tot slot wil ik de navigatie van mijn website verbeteren. Zo wil ik proberen of ik de categorieën van mijn artikelen (die nu in de sidebar staan) kan verhuizen naar de navigatiebalk bovenaan mijn website. Misschien kan ik ook gaan werken met subcategorieën. Ook wil ik eens kijken of ik een slider met mijn meest recente of best gelezen artikelen op mijn website kan plaatsen, mits dit lukt binnen het huidige thema.

Mijn mening over de cursus ‘Verviervoudig je websitebezoekers met SEO’

Zoals je hierboven al kon lezen heb ik een hoop verbeterpunten ontdekt dankzij de cursus ‘Verviervoudig je websitebezoekers met SEO.’ De cursus is laagdrempelig en ook voor beginners op SEO-gebied goed te volgen. Esmée neemt je stap voor stap mee in de wondere wereld van SEO. In de cursus leer je in 10 overzichtelijke hoofdstukken precies wat je nodig hebt om de SEO van je website aan te pakken.

Ik heb zelf een vrij korte spanningsboog en daarom vind ik het heel fijn dat de hoofdstukken niet langdradig zijn. Esmée vertelt precies wat je moet weten, zonder teveel in details te treden. Als ik dan toch een verbeterpuntje zou moeten noemen: de audio is niet altijd optimaal is en je hoort soms wat ruis. Maar, dit heeft gelukkig geen invloed op de kwaliteit van de cursus. Ik heb alle hoofdstukken goed kunnen volgen!

Heb je een blog, webshop of zakelijke website, dan kan ik je zeker aanraden om te investeren in SEO-optimalisatie. Je kunt dit natuurlijk uitbesteden, maar dankzij de cursus van Esmée kun je ook zelf aan de slag met SEO. Niet alleen een stuk voordeliger, maar ook ontzettend leerzaam! De kennis is ontzettend waardevol en je hebt er je hele leven profijt van.

Zeker nu relatief nieuwe platformen zoals Instagram en Pinterest onderhevig zijn aan veranderingen, is het ontzettend belangrijk om te investeren in je website. Je website blijft immers voor altijd bestaan! Een goede SEO kan je een hoop bezoekers en potentiële klanten opleveren vanuit Google.

De cursus ‘Verviervoudig je websitebezoekers met SEO‘ is verkrijgbaar voor €177 incl. BTW 

Heb jij weleens een SEO cursus gevolgd? Kende jij de cursus ‘Verviervoudig je websitebezoekers met SEO’ van Esmée al?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
verviervoudig je websitebezoekers

5 Reacties

 1. 26 februari 2021 / 12:22

  Interessant artikel! Ik maak ook sinds een tijdje gebruik van de Yoast plug in en hiermee heb ik ook honderden oude blogposts SEO proof gemaakt. WAT! EEN! WERK! Maar wel de moeite waard, want nu zie ik inderdaad een groot verschil in bezoekersaantallen ten opzichte van voordat ik die plug in had;-)
  bychristiana onlangs geplaatst…Stylen met planten, 3 leuke dingen die je met planten kunt doen!My Profile

 2. 26 februari 2021 / 17:17

  Klinkt heel goed en ik ga eens kijken of dit wat voor mij is. Fijn artikel!

 3. 27 februari 2021 / 23:12

  Wat tof dat je de cursus hebt gevolgd en er ook als ervaren blogger nog veel goede tips uit hebt kunnen halen! Doet mij eraan denken dat ik ook eens kritisch naar mijn categorieën moet kijken. Volgens mij helpt het ook om voor elke categorie een aparte categorietekst te schrijven. Iets waar ik echt nog eens voor moet gaan zitten. Maar ja, wanneer? 😛 Leuk om je recensie te lezen!
  Romy onlangs geplaatst…Bloemen in huis | 11 leuke woonaccessoires (van behang tot vaas)My Profile

 4. 28 februari 2021 / 13:27

  Wat leuk dat je de cursus gevolgd hebt! Ik heb zelf communicatie gestudeerd en stage gelopen op de online marketing afdeling van een groot retail bedrijf. Ik heb hier binnen een korte tijd enorm veel geleerd over SEO. Ik zou deze kennis zo graag weer een keer op willen frissen, aangezien ik merk dat er stiekem toch veel is weggezakt.
  Yaika onlangs geplaatst…Verjaardag vieren in coronatijd: deze dingen kun je wel doenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge