Geld verdienen met affiliate marketing? Zo pak je dat aan!

Hoi allemaal! Wie mij langer volgt, weet dat ik ook graag schrijf over ondernemen en bloggen. Vorig jaar ben ik me gaan verdiepen in de wondere wereld van affiliate marketing: interessant en leerzaam! Op mijn blog voor ondernemers, Studio Anna Jirina, schrijf ik regelmatig over manieren om geld te verdienen met affiliate marketing. Onlangs volgde ik de cursus ‘Affiliate marketing in 10 dagen,’ omdat ik me graag blijf ontwikkelen. Ik kreeg meteen een heleboel inspiratie! Wil jij ook (meer) geld verdienen met affiliate marketing? Lees gauw verder!

geld verdienen met affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Door middel van affiliate marketing kun je als affiliate/publisher geld verdienen met je website of blog. Bij sommige affiliate bureaus kun je ook terecht met enkel sociale media kanalen. Op je website kun je zogenoemde affiliate links plaatsen. Wanneer een bezoeker op de link klikt en een aankoop doet, ontvang je een klein percentage van het aankoopbedrag. Meestal gaat dit om zo’n 5-10%, afhankelijk van de adverteerder. De bezoeker betaalt hier niks extra’s voor en dus is het een mooie manier om geld bij te verdienen met je website.

De cursus ‘Affiliate marketing in 10 dagen’

In de cursus Affiliate marketing in 10 dagen leer je hoe je als website-eigenaar een passieve inkomstenstroom kunt opbouwen met behulp van affiliate marketing. Voor veel mensen is het een droom om online geld te verdienen en op deze manier meer vrijheid te creëren. De cursus is vooral interessant voor mensen die al bezig zijn met affiliate marketing en voor bloggers, ondernemers, zzp’ers en freelancers. Ook voor website eigenaren die meer willen verdienen met hun website is de cursus erg leerzaam. De cursus kost €197 incl. BTW.

In de cursus kom je meer te weten over onder andere:
– De voor- en nadelen van affiliate marketing
– Hoe je geld-lekken in affiliate marketing kunt voorkomen
– De spelregels van affiliate marketing
– Hoe je clicks converteert naar commissies
– De kracht van story selling
– Welke producten de moeite waard zijn om te promoten en welke niet
– Hoe je jouw eigen ‘winnende’ product kunt vinden
– Hoe je ervoor kunt zorgen dat de bezoeker via jou een aankoop doet en niet via je concurrent

Mijn mening over de affiliate cursus

Ik ben ontzettend blij dat ik de cursus ‘Affiliate marketing in 10 dagen’ mocht uitproberen, want ik heb een heleboel waardevolle, nieuwe inzichten gekregen. De cursus vond ik naast heel informatief, ook heel motiverend! Ik weet nu dat het echt mogelijk is om héél groot te worden op het gebied van affiliate marketing en dat je er een fulltime inkomen uit halen. Iets wat ik eerder nooit voor mogelijk had gehouden. Ook weet ik nu welk soort producten de moeite waard zijn om te promoten.

Belangrijk: de cursus ‘affiliate marketing in 10 dagen’ bestaat helaas niet meer. Wil je meer leren over affiliate marketing, dan kun je de cursus Succes met affiliate marketing overwegen.

Mijn affiliate strategie verbeteren

Zo heb ik ook een heel lijstje met verbeterpunten opgesteld voor mijn affiliate strategie. Ik wil me meer gaan verdiepen in story selling, iets waar ik tot op heden nog niet genoeg mee doe. Ook zou ik er goed aan doen om me beter te verdiepen in de voorwaarden van de affiliate programma’s waar ik aangesloten ben. Niet alleen om meer goedgekeurde affiliate sales te genereren, maar ook om te bepalen of een bepaald programma de moeite waard is om me überhaupt bij aan te sluiten.

Ook zou ik meer kunnen doen met het aanbieden van een uniek aanbod, leuke kortingen en misschien e-books of checklists. Het leek me leuk om aanvullend mijn 7 beste tips wat betreft affiliate marketing te delen. Dit zijn strategieën die ik nu al bijna twee jaar toepas en die voor mij op dit moment goed werken.

1. Meld je aan bij LinkPizza

Voordat je geld kunt verdienen met affiliate marketing, moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk. LinkPizza is absoluut mijn favoriete affilate netwerk, omdat hier ontzettend veel adverteerders zijn aangesloten. Bijna alle affiliate links op mijn website zijn gegeneerd via LinkPizza.

Dankzij de handige LinkPizza WordPress-plugin worden al mijn links automatisch aangepast naar affiliate links, ook links in oudere blogposts. Dit maakt het ontzettend makkelijk om geld te verdienen met affiliate marketing!

Daarnaast kun je als blogger via LinkPizza ook geld verdienen met het schrijven van advertorials. Regelmatig worden er toffe campagnes toegevoegd, waar je op kunt pitchen. Maar, LinkPizza is ook erg geschikt voor zakelijke websites of blogs. Zo verdien ik ook regelmatig aan mijn andere website Studio Anna Jirina.

linkpizza
Een overzicht van mijn ‘leads’ via LinkPizza (aantal verkopen uit affiliate marketing) van de afgelopen 3 weken. Zoals je kunt zien duurt het meestal erg lang voordat een lead wordt goedgekeurd. Ook gebeurt het regelmatig dat een lead wordt afgekeurd. Ik snapte dit nooit zo goed, maar dankzij de cursus begrijp ik steeds beter hoe dit zit! Ook weet ik nu hoe ik ervoor kan zorgen dat ik meer geslaagde sales kan genereren.

Behalve LinkPizza zijn er nog veel meer affiliate netwerken, waaronder:
– Awin
– Tradetracker
– PayPro
– Bol.com affiliate programma
– Coolblue
– Tradedoubler
– Daisycon.com

2. Promoot je blogposts via Pinterest

Sinds ik meer bezig ben met Pinterest, verdien ik ook meer geld met affiliate marketing. Kort gezegd zorg ik ervoor dat ik via Pinterest meer bezoekers naar mijn blog trek. Hierdoor vergroot ik de kans dat iemand op de affiliate links in mijn blogposts klikt en een aankoop doet. Ik ben in januari 2019 begonnen met Pinterest en sindsdien zijn mijn unieke blog bezoekers per maand meer dan verdubbeld. Hierdoor is ook mijn aantal affiliate sales gegroeid.

Via Google Analytics kan ik gemakkelijk zien welke blogposts het goed doen en hier probeer ik via Pinterest meer verkeer naartoe te trekken. Deze strategie pas ik zowel toe voor Annajirina.nl als Studioannajirina.nl. Voor beide websites maak ik regelmatig nieuwe pins aan. Ik ben nog maar een paar maanden bezig met deze nieuwe strategie, maar ik merk nu al verschil!

geld verdienen met Pinterest

3. Meerdere pins aanmaken voor een blogpost

Mijn favoriete manier om meer verkeer naar mijn website te trekken en dus meer sales te genereren, is het aanmaken van meerdere pins voor mijn artikelen. Sinds ik dit toepas, gaan mijn statistieken echt door het dak. Niet elke pin levert je nieuwe bezoekers op, hoe goed je blogpost ook is. Ik heb heel lang gezocht naar een manier om mijn pins viraal te laten gaan. Nog steeds leer ik iedere dag bij en blijft het gewoon een kwestie van uitproberen.

Wat ik in ieder geval heb gemerkt is dat de tekst op je pin echt pakkend moeten zijn. Zo heb ik onlangs meerdere pins aangemaakt voor het artikel ‘5 Prachtige bestemmingen voor de perfecte zomervakantie.’ Hierboven kun je de verschillende pins en het verschil in tekst zien. Daarnaast is het ook belangrijk om je pin te voorzien van een passende afbeelding, waarmee je de tekst versterkt.

geld verdienen met Pinterest

4. Geld verdienen met affiliate pins

In plaats van je Pinterest-bezoekers door te sturen naar je website, kun je ook direct geld verdienen met pins. Deze zogenoemde affiliate pins sturen de bezoeker direct door naar het desbetreffende product. In het verleden heb ik hier veel tijd in geïnvesteerd, eigenlijk zonder resultaat. Zoals ik eerder al noemde focus ik me nu meer op het trekken van bezoekers naar blogposts met affiliate links. Dit levert me niet alleen meer sales op, maar ook meer bezoekers!

Nu ik meer Pinterest-volgers heb, wil ik het creëren van affiliate pins opnieuw een kans geven. Ik heb namelijk heel veel enthousiaste artikelen gelezen over geld verdienen met Pinterest. Er zijn echt ontzettend veel mogelijkheden, je moet er alleen tijd en moeite in investeren.

5. Oude blogposts optimaliseren met affiliate links

Het is dus wel duidelijk dat je via Pinterest heel wat nieuwe bezoekers naar je blog kunt trekken en zo je inkomsten uit affiliate marketing kunt vergroten. Maar, daarbij is het ook erg belangrijk om oude blogposts af en toe te verbeteren en te optimaliseren met affiliate links. Uiteindelijk wil je natuurlijk je bezoekers aanzetten tot het doen van een aankoop via jouw affiliate link(s).

Verbeter de SEO van oude artikelen, voeg nieuwe waardevolle content toe, verwijder ‘dode’ links en voeg nieuwe (affiliate) links toe. In dit artikel vind je meer tips voor het optimaliseren van oude blogs.

6. De SEO van je blogposts en je website verbeteren

Om ervoor te zorgen dat bezoekers een aankoop doen via jouw links, is het belangrijk dat je website goed zichtbaar is. Ik kan je niet alleen aanraden om de SEO van je website te optimaliseren, maar ook van alle artikelen op je website. Zorg ervoor dat het artikel dat jij schrijft over een bepaald product, het beste, meest informatieve en complete artikel is dat er bestaat. Zo zorg je ervoor dat je bezoeker geen seconde twijfelt en meteen een aankoop doet.

Het is ook belangrijk om je website up-to-date te houden en je plugins regelmatig te updaten. Check ook even de snelheid van je website en of je een geldig SSL-certificaat hebt. Via internet kun je een gratis SEO-scan uitvoeren op je website, waardoor je in één oogopslag de verbeterpunten kunt zien.

shop mijn favorieten
Een voorbeeld van de ‘Shop mijn favorieten’-pagina op de blog Esmee Lifestyle.

7. Geld verdienen met een affiliate webshop

Tot slot nog een hele fijne manier om geld te verdienen met affiliate marketing: een affiliate webshop! Ik zie dit regelmatig bij andere bloggers en het lijkt me ontzettend tof om hier eens mee te experimenteren. Je kunt bijvoorbeeld een pagina aanmaken in je menu, waar je jouw favoriete producten uitlicht. Achter deze afbeeldingen plak je een affiliate link. Ik moet nog even uitzoeken hoe ik dit het beste kan doen, maar ik denk dat ik met mijn favoriete WordPress plugin Shortcodes Ultimate een heel eind kom :-).

Verdien jij al geld met affiliate marketing? Wat zijn jouw beste tips?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
geld verdienen met affiliate marketing

2 Reacties

  1. 17 oktober 2020 / 10:35

    Wat een fijn en uitgebreid artikel! Je zet me aan het denken om me hier ook wat uitgebreider in te verdiepen. Affiliate links toevoegen aan oude artikelen is inderdaad een goed idee. Daar moet ik ook maar eens voor gaan zitten. Verder gebruik ik af en toe het affiliate-programma van bol.com en ben ik inderdaad fan van LinkPizza. Superhandig is dat programma!
    Romy onlangs geplaatst…Somber door corona? 11 vrolijke projecten om op te pakken!My Profile

  2. 19 oktober 2020 / 15:49

    Ik moet hier toch eens mee aan de slag! Ik heb het bloggen even een pauze gegeven, maar het is inderdaad handig om oude artikelen van zo’n affiliate link te voorzien. Zo kun je toch wat binnenkrijgen. Goede tips!
    Lianne onlangs geplaatst…Maandoverzicht #9: een heel bijzondere september!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge