MLBB #181 | Op stedentrip naar Porto!

Hoi allemaal! Hebben jullie een fijn weekend gehad? Vorige week was ik lekker op stedentrip naar Porto. Ik had onverwachts vakantie kunnen krijgen van mijn werk. Samen met Kristina besloot ik lastminute om er nog even tussenuit te gaan! We hebben heerlijke dagen gehad in Porto, gevuld met zon, lekker eten, drankjes en heel veel terrasjes. Wat een contrast vergeleken de situatie in Nederland nu… Kijk je gezellig mee?

stedentrip naar Porto
We verbleven in Porto in verschillende accommodaties, zodat we verschillende gedeelten van de stad konden ontdekken. Voor onze aankomst hadden we alleen de eerste drie nachten vastgelegd, omdat het in deze tijd natuurlijk allemaal wat anders gaat. Mocht het feest niet doorgaan dan waren we alleen het geld van onze tickets en het geld van de eerste accommodatie kwijt. Alsnog zonde, maar we wilden gewoon graag een gokje wagen. Porto is volgens Nederlandse maatstaven ‘geel gebied’ en dus konden we er gewoon veilig naartoe reizen. We hoefden ook geen corona test af te leggen, wat natuurlijk erg fijn was aangezien we weer lekker lastminute waren met alles :p.

In juli ben ik ook met Kristina op vakantie geweest. We hebben toen vakantie gevierd op Kos, wat ons, ondanks corona, ontzettend goed bevallen is. De gedeeltelijke lockdown hing in Nederland natuurlijk al even boven ons hoofd de afgelopen weken. Ik had ook helemaal niet meer verwacht dat ik dit jaar op vakantie zou kunnen gaan in het najaar, maar ik ben blij dat ik dit heb kunnen doen. Corona is natuurlijk overal, maar het was gewoon zo heerlijk om lekker buiten te kunnen zitten in het zonnetje! Overigens is alle horeca in Portugal gewoon open, ondanks dat het op veel plekken zo goed als uitgestorven is. We hebben de Portugese economie dus even goed gespekt, zeker met de wetenschap dat er in Nederland voorlopig niks te beleven is buiten de deur ;-).

stedentrip naar Porto
Tijdens onze wandelingen kwamen we de meest mooie gebouwen tegen.

stedentrip naar Porto
Porto is op sommige plekken veel grijzer dan ik had verwacht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lissabon. En dan heb ik het niet alleen over het weer, maar vooral ook over de gebouwen ;-).


Tijdens onze stedentrip noemden we dit ons tweede ontbijtje ;-).

stedentrip naar Porto
Prachtig uitzicht vanaf de hoogste brug van Porto!


Hier zie je de brug waar we overheen gewandeld zijn. Aan de overkant was een kabelbaan en natuurlijk konden we het niet laten om een ritje naar beneden te maken.


Het uitzicht beneden de kabelbaan ;-).

stedentrip naar Porto
We keken onze ogen uit!

stedentrip naar Porto
Overal hadden we echt een prachtig uitzicht.


(Bijna) uitgestorven, maar wel hele schattige terrasjes.


We konden het natuurlijk ook niet laten om een ritje te maken in dit te schattige trammetje.


Ook ‘s avonds waren de terrassen gewoon open! Een heater was wel echt een must, want ‘s avonds koelt het ook in Portugal inmiddels flink af. Toch een beetje jammer dat ik vooral hemdjes en blouses had ingepakt. Geen idee wat ik dacht, maar ik geef de schuld maar aan het feit dat we weer een dag van tevoren onze vakantie hadden geboekt :p. Sterker nog, pas op de dag van vetrek ontvingen we onze vliegtickets in de mail…


Overal zagen we prachtige schilderingen en kerken.

majestic cafe
Ons tweede ontbijtje nuttigen bij het Majestic Café ;-).


Ik kocht ook een nieuw topje in een leuke boetiek. Zo blij mee! Ook kocht ik dit kettinkje met een maantje en sterretje op een van de marktjes die Porto rijk is.


Op de prachtige tegeltjes en mooie gebouwen in Porto raakten we niet snel uitgekeken.


En ook de terrasjes verveelden niet ;-). We hebben er nog even volop van genoten! In Portugal gelden trouwens dezelfde regels die sinds vorige week ook in Nederland gelden. Na 20.00 geen verkoop van alcohol meer in winkels en binnen overal een mondkap op, ook in de horeca. Desondanks hebben we een hele leuke tijd gehad in Porto. We hebben een dag regen gehad en voor de rest konden we lekker buiten zitten, wat het ook wat gezelliger en spontaner maakt. Hoewel het mondkapje sinds vorige week wel behoort tot mijn dagelijkse look. Ik heb alvast geoefend voor de komende tijd ;-). Fijne week allemaal & keep your head up!

Hoe was jouw week?

4 Reacties

  1. 19 oktober 2020 / 11:57

    Wat leeeuk! Ik ben ook ooit naar Porto geweest, rond dezelfde tijd. Het kan dan inderdaad wel fris zijn haha. Ik vond het ook echt een toffe stad. Je kunt overal leuk wandelen, komt gave muurschilderingen en dergelijke tegen, pastel de nata is heerlijk en de haven is heel gezellig. Al kan ik me voorstellen dat er nu wel een andere vibe hangt nu het zo rustig is daar.
    Anyway, super leuk dat je zo’n spontaan tripje hebt gemaakt!
    Justine onlangs geplaatst…Even bijkletsen – na regen komt zonneschijn?!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge