5 Manieren om je huis en tuin herfstproof te maken!

Hoi allemaal! In Porto heb ik gelukkig nog even van de nazomer kunnen genieten, maar inmiddels is het toch écht herfst. Bij terugkomst in Nederland viel het me meteen op dat de bomen oranje kleuren en langzamerhand steeds meer bladeren verliezen. Hoewel de herfst niet mijn favoriete seizoen is, heeft de herfst ook mooie kanten. Buiten kun je prachtige plaatjes schieten en binnenshuis maak ik het graag gezellig met decoratie, kaarsen en een warm dekentje. In dit artikel deel ik 5 manieren om je huis en tuin herfstproof te maken. Lees gauw verder!

huis en tuin

1. Herfstige decoratie

Iets wat de komende tijd zeker niet mag ontbreken in mijn interieur, is herfstige decoratie. Laatst heb ik al een handjevol mooie kastanjes verzameld, maar ik wil ook zeker nog wat herfstige bladeren bij elkaar zoeken. Vroeger maakte ik altijd een herfst-hoekje op mijn kamer en eigenlijk zou ik dat dit jaar ook wel willen doen. Een mooi snoer met warme lichtjes erbij en mijn interieur is helemaal herfstproof! Overigens lijkt het me ook heel leuk om een herfst fotoshoot te doen met mijn cavia’s, iets wat ik normaal gesproken elk jaar doe tijdens Kerst ;-).

2. Kaarsen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik steek het liefst iedere avond de kaarsjes aan. Zelfs in de zomer kan ik het af en toe niet laten, als rasechte koukleum ;-). In het najaar sta ik altijd te trappelen om los te gaan bij Xenos en Action, op zoek naar de mooiste kaarsen. Onlangs heb ik een heleboel mooie roze, oranje en bordeaux-kleurige kaarsen aangeschaft, die samen zorgen voor een mooi herfstdecor. In het midden van mijn kaarsenplank staat een kaars met gouden ombre effect te pronken, bijna zonde om aan te steken!

3. Lichtjes in de tuin

Ook de tuin verdient het om een herfstige make-over te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld gezellige lampjes ophangen en de tuin voorzien van pompoenen en nog meer herfstige decoratie. Ondanks dat het kouder wordt, vind ik de tuin nog steeds een fijne plek om te zijn. Zodra het zonnetje ook maar even schijnt, ben ik buiten te vinden! Meestal zet ik snel een stoeltje buiten als ik de zon zie schijnen, maar stiekem droom ik van een echte loungeset. Wist je dat sommige loungesets het hele jaar door buiten kunnen staan? Bij webshops als Tuinmeubelshop vind je de perfecte loungeset tuin die bij jouw (tuin)wensen past!

4. De moestuin aanpakken

Afgelopen zomer heb ik voor het eerst wat groenten laten groeien, maar dit was helaas niet echt een denderend succes ;-). Een goede voorbereiding is het halve werk en waarschijnlijk had ik al veel eerder moeten beginnen. Er zijn namelijk een aantal groenten die je nu al kunt verbouwen, zoals andijvie, spinazie, wintersla en winterpeen. Ook tuinkers kun je nu al zaaien. Zeker nu de temperaturen in oktober af en toe nog mild zijn lijkt dit me wel het proberen waard :-).

5. Pompoenen!

Ja, pompoenen verdienen hun eigen alinea in dit artikel, want wat mij betreft is dit de perfecte herfstdecoratie. Pompoenen vind ik er altijd zo vrolijk en schattig uitzien, behalve met Halloween natuurlijk ;-). Pompoenen zijn niet alleen geschikt als herfstdecoratie, maar na het uithollen kun je het vruchtvlees ook nog gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld pompoensoep of een herfstige curry van maken. Waarschuwing: het uithollen van een pompoen is niet gemakkelijk, maar op internet vind je hiervoor allerlei handige tools!

Hoe maak jij je huis en tuin herfst proof?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
huis en tuin

3 Reacties

  1. 23 oktober 2020 / 13:06

    Ik brand ook volop kaarsen in de herfst en winter. Verder vind ik een lichtslinger aan de muur erg sfeervol :). En overal kussentjes en dekentjes. Helaas hebben wij geen balkon of tuin, want een moestuin lijkt me echt heel tof. Ik eet wel veel pompoenen deze maanden. Zo haal ik het herfstgevoel ook in de gerechten in huis.
    Marloes onlangs geplaatst…AH Plantaardige plakken reviewMy Profile

  2. 25 oktober 2020 / 12:08

    Zo leuk! Mijn zusje heeft dit jaar pumkin carving gedaan en het zag er zo leuk uit. nu wil ik ook! Ik denk dat als ik straks samenwoon en echt een huis heb, ik helemaal los ga. Dan heb ik ook de ruimte, de tuin en de vrijheid om te doen wat ik wil haha. Can’t wait!
    Justine onlangs geplaatst…My life in photos – oktober 2020 #3My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge