Mijn self care weekendroutine als zzp’er

Hoi allemaal! Nu we in de weekenden bijna geen dingen buiten de deur kunnen doen, vind ik het extra belangrijk om in het weekend alsnog tijd vrij te maken. Ook al ga ik de deur misschien niet eens uit. Als zzp’er heb ik vaak de neiging om ook ‘s weekends door te werken, zeker nu mijn weekenden niet meer volgepland zijn met sociale afspraken. Na mijn vakantie in Porto stond er een hele berg werk op me te wachten, maar vanaf dit weekend wil ik beginnen met een nieuwe weekendroutine! Kijk je mee naar mijn self care weekendroutine als zzp’er?

self care

Wandelen

Doordeweeks kom ik er haast niet aan toe, maar in het weekend maak ik regelmatig een wandeling. Zeker als het zonnetje schijnt loop ik graag een blokje om. Als zonaanbidder weet ik inmiddels precies welke route ik moet lopen om zoveel mogelijk zon te kunnen vangen ;-). Maar, wanneer het regent, sla ik mijn wandelingetje met alle liefde over. Meestal maak ik vrijdag aan het einde van de middag een wandeling, en zaterdag- of zondagochtend. Nu de horeca dicht is, ga ik ook weer graag langs mijn favoriete koffietentje om een coffee to go te scoren. Eerder nam ik vaak een boek of tijdschrift mee om even lekker ergens in het zonnetje te gaan zitten, maar die momenten worden in de herfst helaas steeds schaarser ;-).

Uitgebreid koken

Eerder ‘mocht’ ik van mezelf alleen in het weekend eten bestellen, maar daar ben ik nu een beetje van teruggekomen. Juist na een lange kantoordag of thuiswerkdag heb ik echt geen puf meer om te koken! Sowieso is mijn energieniveau een stuk lager in het najaar, zeker nu het vroeger donker wordt. In het weekend heb ik niet alleen meer tijd, maar ook meer energie en zin om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Zo ben ik sinds vorig weekend weer begonnen met het maken van soep, dat vind ik zo leuk om te doen! Vorig weekend stond er zoete aardappelsoep op het menu en dit weekend waarschijnlijk een linzensoep. Ook pannenkoeken bakken vind ik een ideale weekendactiviteit, omdat ik daar doordeweeks echt geen tijd voor heb! :p

Lezen

Ook lezen doe ik graag in het weekend. Ik ben echt dol op lezen, maar de afgelopen tijd heb ik het veel te weinig gedaan! Zelfs op vakantie heb ik amper een letter gelezen, omdat we zoveel hebben gedaan en gezien. Een combinatie van tijdgebrek, moeheid en niet echt leuke boeken om te lezen. Boeken moeten me écht pakken, wil ik ze uitlezen. Wel koop ik in het weekend regelmatig een tijdschrift, waar ik dan ook echt even voor ga zitten. Wat lekkere snacks erbij, een gezichtsmasker op en ik ben helemaal in mijn element ;-).

Haar wassen

In het weekend maak ik ook graag tijd om mijn haar te wassen, iets wat er doordeweeks vaak bij in schiet. Sinds ik me meer ben gaan verdiepen in de CG-methode, was ik mijn haar ook zo min mogelijk. Eerlijk gezegd vind ik dat geen straf, omdat het zoveel werk is. Iets waar ik laat in de avond geen puf meer voor heb, en ‘s ochtends vroeg geen tijd… 😉 Ik was mijn haar nu meestal op vrijdagavond of zaterdagochtend, dan kan ik er weer vier of vijf dagen tegenaan. Naast een uitgebreide wasbeurt, maak ik ook tijd vrij om een haarmasker in mijn haar te doen. Bij Notino vind je een uitgebreid assortiment haarmaskers voor ieder haartype. Ik gebruik zelf regelmatig het Elseve Total Repair 5 Masker om mijn krullen een proteïneboost te geven.

Sinds Porto heb ik het stijlen van mijn haar ook weer helemaal herontdekt. Eigenlijk uit noodzaak, omdat ik niet al mijn haarverzorging kon meenemen in mijn handbagage. Mijn haar was er zo slecht aan toe en zat zo in de knoop, dat stijlen mijn laatste redding was :p. Eerlijk? Ik vond het echt heerlijk om een week lang geen knopen in mijn haar te hebben en er niks aan te hoeven doen qua verzorging. Een beetje droogshampoo erin, even mijn handen erdoorheen halen en ik was good to go. Zeker nu ik de deur amper uit ga denk ik erover om mijn haar vaker te stijlen, omdat het me zoveel tijd, moeite en product scheelt. Wanneer ik mijn haar stijl, hoef ik het zelfs een week niet te wassen!

Bed verschonen

Niks is fijner dan met net gewassen haar in een net verschoond bed ploffen, toch? In het weekend hang ik graag de huisvrouw uit, doe ik de was, maak ik schoon en verschoon ik ook mijn bed. Genieten! Iets wat ik dit najaar ook wil doen, is in bed een film kijken. Voor sommige mensen misschien heel vanzelfsprekend, maar ik doe het echt nooit! Ik gun mezelf de tijd er niet voor, omdat ik liever wat nuttigs doe met mijn tijd. Maar, toch lijkt het me heerlijk om een keer een avondje films te kijken. Welke films kun je mij aanraden? Ik houd vooral van (psychologische) thrillers en comedy’s.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Volg mijn blog via Bloglovin’ of Facebook.

Maak jij regelmatig tijd vrij voor jezelf?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
self care

2 Reacties

  1. 8 november 2020 / 09:39

    Wat goed dat je je tijd neemt voor dit soort dingen! Als zzp’er is het soms best wel verleidelijk om alsmaar door te gaan, terwijl het juist na het harde werken heel waardevol is om even uit te rusten. Uitgebreid koken doe ik ook graag in het weekend (en soep maken). Daar kan ik dan echt lekker van ontspannen.
    Romy onlangs geplaatst…Ik ben introvert | 5 dingen die ik daarover leerdeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge