Geld besparen tijdens de coronacrisis: 5 tips!

Hoi allemaal! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik dol op geld besparen. Vorig jaar schreef ik een artikel met tips om geld te besparen in 2020, uiteraard niet wetende dat dit jaar er héél anders uit zou gaan zien… Mijn werk gaat tot nu toe gelukkig gewoon door, maar ook dat is geen vanzelfsprekendheid. De corona crisis is nog lang niet voorbij (sterker nog: de crisis is nog niet eens echt begonnen) en dus vind ik het verstandig om een buffer te hebben. Wil jij ook (meer) geld besparen tijdens de corona crisis? Lees dan gauw verder!

geld besparen tijdens de corona crisis
De budget maandplanner is onderdeel van de peachy planner kit van Studio Anna Jirina.

1. Besparen op je abonnementen

Iets wat ik in deze tijd wel heb geleerd, is dat ik nog meer zou kunnen besparen op mijn abonnementen. Zo ben ik van plan om volgend jaar opnieuw een Sim-Only abonnement aan te schaffen. Niet alleen goedkoop, maar ook duurzaam: mijn telefoon gaat in december zijn vierde levensjaar in! Deze coronatijd is natuurlijk het perfecte moment om eens met een kritisch oog naar je abonnementen te kijken. Mocht je de komende tijd nog thuiswerken, is het misschien een optie om je dure treinabonnement op te zeggen. Wellicht kun je je Swapfiets-abonnement vervangen door een goedkope Marktplaats-fiets? En is een nieuwe telefoon nou echt wel nodig? Er zijn vast een aantal abonnementen die je kunt skippen!

2. Besparen op je verzekeringen

Ook op verzekeringen kun je een hoop geld besparen tijdens de coronacrisis. Eind december ga ik er weer even goed voor zitten, om onder andere verschillende verzekeringen te vergelijken. Niet het meest leuke klusje, maar het bespaart me ieder jaar toch een hoop geld! Wist je dat je ook zelf een verzekeringspakket kunt samenstellen? Een verzekeringspakket is niet alleen ontzettend overzichtelijk, maar het scheelt ook in de portemonnee. Bij Vergelijkdirect kun je eenvoudig verschillende verzekeringen en verzekeringspakketten vergelijken, zodat je altijd de beste deal hebt.

3. Besparen op de boodschappen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tijdens deze coronatijd al een hoop geld heb bespaard, doordat de horeca een aantal maanden dichtging. Maar, ik moet ook eerlijk bekennen dat ik me echt moet inhouden om als troost niet elke week eten te bestellen, dat blijkt een hardnekkige gewoonte ;-). Wat me wel goed afgaat, is besparen op de boodschappen. Mijn beste tip is dan ook om in één keer de boodschappen voor de hele week te doen, zodat je geen onnodige aankopen doet. Ook heb ik een aantal budget-succesrecepten, zoals mijn favoriete couscoussalade. Geen straf om dit een paar keer per week te eten! 😉 Daarnaast ben ik fan van ‘multifunctionele’ producten, die je voor meerdere gerechten kunt gebruiken. Op deze manier gooi ik ook minder voedsel weg, wat ik heel belangrijk vind.

4. Besparen op je vaste lasten

Tijdens de coronacrisis kun je ook een hoop geld besparen op je vaste lasten. Het energiezuinig maken van je huis is alvast een goede investering. Het kost wat, maar het zal je op de langere termijn een hoop opleveren! Niet alleen fijn voor je portemonnee, maar natuurlijk ook voor het milieu. Door bijvoorbeeld het laten plaatsen van driedubbel glas kun je de warmte langer vasthouden. Of steek ‘s avonds eens wat kaarsjes aan, in plaats van meteen de verwarming aan te zetten. Ook op water kun je een hoop geld besparen, door minder lang te douchen. En is die (lease)auto eigenlijk nog wel nodig, nu er zoveel thuis wordt gewerkt?

5. Een aparte spaarrekening openen

Sinds kort ben ik me aan het verdiepen in het openen van een extra spaarrekening, waar ik niet bij kan. Aan het einde van de maand gebeurt het namelijk regelmatig dat ik nog wat geld van mijn spaarrekening afsnoep. Heel stom, want meestal heb ik mijn ‘laatste’ geld uitgegeven aan onnodige dingen. Het openen van een aparte spaarrekening kan dit voorkomen. Ook wil ik in 2021 nog een zakelijke spaarrekening openen. Wat ik ook erg motiverend kan werken, is het aanmaken van diverse spaarpotjes binnen één spaarrekening. Maar, corona heeft me ook wel geleerd dat het leven ontzettend onvoorspelbaar is. Geld gaat nou eenmaal niet mee je graf in, dus een beetje spenden kan echt geen kwaad. Mijn beste excuus: de economie een beetje draaiende houden ;-).

Wat zijn jouw beste tips om geld te besparen tijdens de corona crisis?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
geld besparen tijdens de corona crisis

2 Reacties

  1. 4 november 2020 / 17:03

    Ik merk nu pas hoeveel geld ik normaal uitgaf aan etentjes, terrasjes en avondjes uitgaan. Ik heb vorig jaar een aparte spaarrekening gemaakt waar ik niet per direct geld vanaf kan halen. Dit was voor mij echt de beste uitvinding ooit. Sindsdien lukt het sparen veel beter.
    Yaika onlangs geplaatst…Perfect cadeau: de moeder-dochter armbanden van DRKSMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge