Vega recept #1 | Mijn favoriete, zomerse couscous salade!

Hoi allemaal! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik dol op koken en het uitproberen van nieuwe recepten. Maar, ik heb ook een paar standaard recepten die al jaren favoriet zijn, waaronder mijn befaamde, vegetarische couscous salade! Niet alleen ben ik er zelf dol op, maar ik krijg ook regelmatig vragen van vriendinnen en van Instagram volgers over deze salade, haha. Daarom deel ik vandaag het recept! Kijk gauw verder als je benieuwd bent.

couscous
Hoewel ik af en toe mijn favoriete receptjes van de week deelde, is het alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een recept deelde op mijn blog. Daar wil ik de komende tijd verandering in brengen! Ik heb namelijk nog wel een aantal lekkere recepten die ik met jullie wil delen :-). Hopelijk vinden jullie dat leuk!

Wat heb je nodig voor mijn favoriete, vegetarische couscous salade? (1 persoon)
– Couscous
– 1/2 courgette
– 1/2 paprika
– 1/2 tomaat
– 1/2 rode ui
– 1/3 plak feta
– 1 ei
– Peper en zout
– Ketjap

Bereiding
De bereiding van de couscous salade is heel simpel, dus daar wil ik niet te lang over uitweiden ;-). Je kunt namelijk alle groente en het ei in één pan gooien, wat natuurlijk echt ideaal is, vooral voor kook klunzen :p. Wel heb ik nog een aantal kleine tips waardoor de salade (vind ik) nog lekkerder wordt! Zo kun je de salade nog lekkerder en eiwitrijk maken (erg belangrijk als vegetariër) door er bijvoorbeeld rode linzen of zwarte bonen doorheen te doen (voor de liefhebbers ;-)). Daarnaast vind ik het altijd heerlijk als de rode ui, de paprika en de tomaat (vooral als het cherry tomaatjes zijn!!!) nog lekker knapperig zijn. Die gooi ik er meestal koud doorheen of ik bak ze pas op het einde eventjes kort mee. Couscous is niet super gezond, daarom geef ik altijd de voorkeur aan het toevoegen van veel groente en eventueel extra eiwitten.

Budget tip: De ingrediënten van deze couscous salade zijn goed te bewaren, zo kun je er nog een keertje van eten!

Fun fact: Mijn niet-vegetarische vriendinnen zijn dankzij mij ook dol op deze salade en maken ‘m regelmatig zelf! 🙂

Ga jij deze couscous salade een keertje uitproberen?

3 Reacties

  1. 13 augustus 2018 / 07:56

    Wat ziet het er heerlijk uit! En alleen al een goed teken dat ook je niet-vegetarische vriendinnen enthousiast zijn over deze salade 🙂 Thanks voor het recept! Ik ga het onthouden voor als ik een keer iets simpels wil klaarmaken 🙂
    Romy onlangs geplaatst…25 blijmakers die mijn vakantie nóg leuker maaktenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge