Met deze 5 tips kun jij veel geld besparen in 2020!

Hoi allemaal! Het nieuwe jaar is alweer in zicht, stiekem kijk ik er enorm naar uit. Ik ben al bezig met een lijstje met mijn doelen voor 2020 en ik ben erg benieuwd welke kansen er in het nieuwe jaar op mijn pad komen. De start van een nieuw jaar is natuurlijk ook een perfect moment om eens een kritische blik te werpen op je uitgavenpatroon. Wil jij veel geld besparen in 2020? In dit artikel vind je 5 bruikbare tips!

geld besparen in 2020

1. Stap over naar een goedkopere zorgverzekering

Aan het einde van het jaar kijk ik graag of mijn huidige zorgverzekering nog wel bij mij past. Het afgelopen jaar was ik goed verzekerd voor tandzorg, omdat ik naar de parodontoloog moest. Komend jaar is dat niet meer nodig en daarom wil ik graag mijn zorgverzekering aanpassen. Soms is het ook goedkoper om over te stappen naar een andere aanbieder. Het aanbod zorgverzekeraars is echt overweldigend, maar gelukkig hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. Via de Goedkoopste Zorgverzekering en Vergelijk de Zorgverzekeringen kun je gemakkelijk de voordeligste zorgpolis uitzoeken én aanvullende pakketten vergelijken. Ik ga er binnenkort goed voor zitten!

2. Neem je abonnementen eens kritisch onder de loep

Er zijn vast wel een aantal abonnementen waar je eigenlijk maar weinig gebruik van maakt. Deze abonnementen kun je opzeggen of je kunt op zoek gaan naar een goedkopere aanbieder. Ieder jaar mag ik in december een nieuw abonnement afsluiten voor mijn telefoon. Ik ga voor het komende jaar een Sim Only abonnement afsluiten, omdat mijn huidige telefoon nog prima een jaartje (of twee!) mee kan. Natuurlijk zijn er nog veel meer abonnementen waar je op kunt besparen, denk bijvoorbeeld aan je sportschool-, Netflix- of Swapfiets-abonnement.

3. Verlaag je vaste lasten

Ook kan je veel geld besparen in 2020 door over te stappen op een andere energieleverancier. Door je huis energiezuinig te maken verlaag je niet alleen je jaarlijkse kosten, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Het laten zetten van dubbele of driedubbele beglazing bijvoorbeeld kan je stookkosten drastisch verlagen, omdat de warmte beter wordt vastgehouden. Trek een extra trui aan in huis als het koud is of steek gezellig kaarsjes aan. Bespaar je al op energie, dan zijn er nog veel meer vaste lasten waarop je kunt besparen. Je autoverzekering kan misschien ook wel goedkoper! Of pak eens vaker de fiets, als dit een optie is.

4. Houd een kasboekje bij

De decembermaand is altijd een dure maand, waarbij het geld de deur uit vliegt. Het vierde kwartaal heb ik goed gedraaid met mijn onderneming, waardoor ik ook meer ben gaan spenden. Een bezoekje aan de kapper, een gezichtsbehandeling, naar de sauna, lekker uit eten… Luxe dingen die ik normaal gesproken niet allemaal in één maand doe. Ook met de boodschappen ben ik lekker royaal geweest. Ik merk dat ik nu wel toe ben aan wat overzicht en structuur. Het kan bijvoorbeeld fijn zijn om een kasboekje bij te houden, zodat je meer inzichten krijgt in je uitgavenpatroon. Zo kun je gemakkelijk zien op welke gebieden je nog kunt besparen.

5. Daag jezelf uit door middel van een budget challenge!

Heb je je uitgaven in kaart kunnen brengen met een kasboekje? Dan is het tijd om jezelf uit te dagen. Je kunt jezelf bijvoorbeeld een budget geven voor elke maand, dat budget kun je iedere maand een beetje verlagen. Wie weet heb je helemaal niet zoveel geld nodig om toch comfortabel te kunnen leven! Ook kun je jezelf uitdagen door kleding of andere spullen te verkopen via UnitedWardrobe of Marktplaats. Zo schreef ik een artikel met 7 handige tips om meer geld te verdienen met Marktplaats. Vind je het lastig om streng te zijn voor jezelf? Het kan helpen om een spaardoel voor ogen te hebben, bijvoorbeeld een mooie vakantie. Dat is het besparen meer dan waard! 😉

Met welke tips ga jij veel geld besparen in 2020?

geld besparen in 2020

8 Reacties

 1. 29 november 2019 / 07:39

  Handig lijstje met tips! Je laatste tips helpt me eraan herinneren dat ik echt eens wat oude spullen op Marktplaats moet zetten. Dat stel ik al zo lang uit 😉 Een kasboekje bijhouden werkt voor mij ook goed. Ik merk dat dat echt helpt om kritischer naar je uitgaven te kijken, alleen al omdat je je meer bewust bent van wat er zoal uitgaat.
  Romy onlangs geplaatst…Inspiratie | 18 leuke items voor kleurrijke outfits in de winterMy Profile

 2. 29 november 2019 / 09:17

  Handig lijstje! De ideeën zijn heel simpel, en toch vergeet ik ieder jaar weer te kijken naar een andere goedkopere verzekeringen, abonnementen en andere vaste lasten. Eigenlijk ben je dan een dief van je eigen portemonnee. De budget challenge ga ik in 2020 ook eens proberen. Ik merk dat er toch vaak geld gaat naar dingen die even snel tussendoor gekocht worden, en zo vaak meer geld uit wordt gegeven dan de bedoeling was.
  Tamara onlangs geplaatst…Yaay,het is Black Friday! Met deze 5 tips vind je de beste dealsMy Profile

 3. 8 december 2019 / 11:41

  Ik heb nog nooit iets anders dan sim-only gehad! Voor mijn gevoel spaar ik er echt gigantisch veel geld mee uit. Om de 2-3 jaar een nieuwe telefoon kopen, zie ik dan ook echt als een gevalletje ‘treat yourself’, en meestal gaat m’n nog werkende oude dan door naar m’n vriend die minder eist van een telefoon.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Abombinaball Bath BombMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge