7 X MEER VERDIENEN MET MARKTPLAATS

Nu ik geen (bij)baantje heb, maak ik steeds vaker gebruik van Marktplaats om een beetje te kunnen bijverdienen. Het gaat niet om heel grote of gewilde items, dat maakt het verkopen des te meer een uitdaging! Maar iedere euro is er weer één en bovendien ruimt het lekker op zo. Marktplaats vind ik sowieso heel erg leuk, niet alleen om zelf advertenties op te plaatsen, maar ook om mooie (tweedehands) spulletjes op de kop te tikken. Benieuwd naar hoe je gegarandeerd succes hebt met verkopen? Lees dan verder!

Mooie product-foto’s
Zie het als een blog. Op je blog wil je ook goede content leveren, zodat je artikelen vaker bekeken worden. Met Marktplaats werkt dat eigenlijk ook zo. Een goede, duidelijke foto is vaak al het halve werk! Denk aan een mooie, witte achtergrond, een vloer of een kleedje. Een klein(!) beetje Photoshop is toegestaan.

Een leugentje om bestwil 
Het item is van jou, dus jij mag er voor vragen wat je wilt. De nieuwprijs noemen in de advertentie werkt altijd goed, zo denkt de koper een flinke korting te hebben – en dat is natuurlijk in veel gevallen ook zo. Maar dat jij het aangeboden item zelf in de sale met 50% korting hebt gescoord hoeft niemand te weten ;-).

Laat je advertentie opvallen
Natuurlijk kun je je advertentie ‘omhoog’ bellen, maar dat is een beetje zonde van je geld. Je kunt beter je advertentie zoveel mogelijk laten opvallen door het gebruik van (irritante) leestekens en caps-lock. Woorden als ZGAN (Zo Goed Als Nieuw), ongedragen, mooi en ‘in verpakking’ doen het ook altijd goed!

Geen spelfouten
Niets is zo vervelend als spelfouten. Wil je een beetje professioneel (en betrouwbaar!) overkomen, schrijf dan een tekstje in goed Nederlands. Bij een advertentie in gebrekkig Nederlands haak ik sowieso meteen af. Wees in je e-mails trouwens ook altijd beleefd en correct! De koper is dan eerder geneigd om het item te kopen.

Laat een kennis overbieden
Stel, je hebt een mooi item te koop waar je minimaal 40 euro voor wilt hebben. Je kunt bijvoorbeeld een vriend of vriendin vragen om 38 euro te bieden, zodat de echte kopen daar hoogstwaarschijnlijk overheen gaat bieden. Helemaal eerlijk is het niet, maar het werkt wel! Wat niet weet wat niet deert, haha.

Ophalen of verzenden?
Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar ophalen. Alhoewel ik het ook altijd wel spannend vind als er iemand aan de deur komt die ik niet ken, haha. Voor een pakketje zal de koper 6,95 aan verzendkosten moeten betalen en dit is soms best hoog in vergelijking met de waarde van een item. Bij ophalen kun je in principe ‘meer’ vragen en hoef je ook geen consessies te doen als iemand de verzendkosten te hoog vindt :-).

Research
Een hele belangrijk wel: Doe, voordat je een item te koop zet, even een klein onderzoekje. Wat is de nieuwprijs en voor hoeveel wordt het item tweedehands aangeboden? Is het een gewild item wat niet meer nieuw in de winkel of online te koop is? Dan mag je er best meer voor vragen dan het origineel gekost heeft!

Bijna een jaar geleden schreef ik een artikel over tweedehands verkopen, maar die was nodig toe aan een update! Daarom dit nieuwe artikel, speciaal over verkopen op Marktplaats, wat denk ik ook wel de meest gebruikte website is voor tweedehands spulletjes. Ik ben er gek op! Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn persoonlijke verkoop-tips te lezen en kunnen jullie er wat mee. Heel veel succes met verkopen! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk:
10 (Bespaar)tips voor kamerzoekenden
5 tips voor de allermooiste productfoto’s

Verkoop jij spulletjes via Marktplaats? Wat is jouw beste verkoop-tip?

32 Reacties

 1. 15 januari 2016 / 06:29

  Leuke en handige tips! Ik vind MP ook echt ideaal om te verkopen en ben in no time vaak van mijn spulletjes af!

 2. 15 januari 2016 / 08:14

  Wat een goede tips! Ik zal het zeker onthouden. Al heb ik de laatste tijd wel het idee dat verkopen via Facebook verkoopgroepen sneller gaat dan Marktplaats.
  Liefs

 3. 15 januari 2016 / 08:20

  Ik (ver)koop zelf niks via marktplaats, maar van de facebook groepen vind ik dan wel heel handig! Inderdaad fijn dat je je huis zo kan opruimen en er ook nog mee verdient 😀

 4. 15 januari 2016 / 09:10

  Ik weet niet of dat overbieden echt werkt, via marktplaats komt het zo vaak voor dat mensen wel bieden maar niet meer reageren. Vroeger deed ik het vaker, maar tegenwoordig heb ik er niet zo veel zin in. Misschien toch maar eens weer naar kijken 🙂

 5. 15 januari 2016 / 09:12

  Handig om te lezen, want ik heb toevallig gister weer mijn Marktplaats hoekje aangevuld, haha!

 6. 15 januari 2016 / 09:18

  Ik probeer altijd mijn spulletjes op marktplaats te zetten maar heb echt hele nare ervaringen gehad dus heb uiteindelijk alles verwijderd haha. Ik weet niet of meer mensen dit hebben maar ik krijg echt hele rare emails en berichten van mannen die dan om foto's vragen

  • 17 januari 2016 / 21:24

   Ik verkoop al jaren op marktplaats en voor die tijd op Ebay, relatief echt weinig naars meegemaakt. Had wel laatst een dingetje. Mailde een man over een paar gympen die ik te koop heb staan. Hij vroeg of ze stonken. Ik netjes teruggemaild dat mijn dochter ze amper heeft aangehad dus nee, ze ruiken goed. Mailt hij weer "Oh jammer, dan gaat het over, ik zoek schoenen die stinken". Haha

  • 18 januari 2016 / 06:59

   HAHAHAHA JA!!!! Dit had ik dus ook een keer. Ik had pumps te koop gezet. Toen wilde een man wel 3 x gevraagde bedrag betalen als de schoenen stonken, hahaha. Tja, voeten fetisj…

 7. 15 januari 2016 / 09:24

  Handige tips! Wat ook nog een goede tip is, om het pakketje via Kiala te verzenden. Dan betaal je maar €3,95 i.p.v. €6,95!

  • 18 januari 2016 / 07:00

   Aaah, thanks! Dat is inderdaad héél handig, want de verzendkosten worden steeds hoger. X

 8. 15 januari 2016 / 10:11

  Wat een goede tips! Ik verkoop eigenlijk zelden iets op marktplaats, terwijl ik genoeg spullen heb liggen die ik zou kunnen verkopen. Misschien dat ik het binnenkort aan de hand van jou tips eens een poging ga wagen.

 9. 15 januari 2016 / 11:27

  Handige tips geef je hier. Ik heb kort geleden nog een aantal dingen verkocht!
  XOXO esmee

 10. 15 januari 2016 / 12:34

  Wat een handige tips! Ik moet binnenkort echt beginnen met het plaatsen van kleding op Marktplaats. Wist je trouwens dat je ook brievenbuspakketjes hebt? De meeste kleding past hierin, de doosjes kun je halen bij de Action, en je verzendt slechts voor €3,50. x

  • 18 januari 2016 / 07:00

   Super fijn, dat ga ik eens uitproberen! Handig die doosjes! x

 11. 15 januari 2016 / 15:00

  Handige tips! Ik wil het ook wel eens gaan doen!

 12. 15 januari 2016 / 16:02

  Goeie tips! Ik heb een hoop spullen liggen die ik kan verkopen, maar ben best lui haha. Geen zin om foto's te maken en alles erop te zetten. Zo vaak biedingen en vervolgens niets meer horen grrr, zo irritant.

 13. 15 januari 2016 / 17:06

  Ik verkoop ook vaak via marktplaats. Mijn beste tip is ook inderdaad duidelijke foto's.

 14. 15 januari 2016 / 17:52

  Ik heb eigenlijk nog niets via marktplaats verkocht/gekocht, maar wel goede tips!

 15. 15 januari 2016 / 19:06

  Ik heb nog genoeg spullen liggen die ik zou kunnen verkopen op marktplaats heb het eigenlijk nooit gedaan. Super leuke tips!

 16. Anoniem
  15 januari 2016 / 21:12

  Ik heb er zo de pest aan als mensen kennissen gaan vragen te overbieden, haal je mij echt niet mee binnen en ik heb het ook snel door en dan haak ik af en haal mijn bod weg. Meeste mensen hebben echt toch wel een maximum in het hoofd (zeker als er ook nog verzendkosten bijkomen) dus vaak genoeg blijf je dan met het product zitten….je kunt ook teveel willen. 😉

 17. 15 januari 2016 / 21:31

  Handige tips! Ik heb nog een hoop spullen die marktplaats op mogen, dus ik ga het eens uitproberen. Ben benieuwd!

 18. 15 januari 2016 / 22:50

  Ik moet nodig mijn huis opruimen. Heb veel liggen wat weg kan. Vaak gebruik ik deel van deze tips

 19. 16 januari 2016 / 10:17

  Goeie tips! Ik heb zelf ook een hele hoop dingen die ik eigenlijk via marktplaats zou moeten verkopen, maar vind het altijd een redelijk vermoeiende business. Mensen die ineens niet meer reageren of niet meer komen opdagen als je hebt afgesproken.. pfff

 20. 17 januari 2016 / 21:02

  Goede tips! Zelf verkoop ik best vaak iets via marktplaats, maar het is soms best lastig. Je merkt heel duidelijk dat populaire merkproducten véél sneller worden verkocht. Zo had ik twee portemonnees online staan. Van allebei was de nieuwprijs 50 euro. Eentje was van het merk FAB, de andere van een onbekend merk. Die van FAB was binnen een week al (voor een flink bedrag) verkocht, de 'merkloze' portemonnee daar heeft nog steeds niemand op geboden haha.

 21. 19 januari 2016 / 14:23

  Wat een tof artikel. Ik wil eigenlijk op een marktje staan om mijn kleding te verkopen, maar online is misschien makkelijker.

 22. 23 januari 2016 / 08:57

  Ik heb gemengde gevoelens over marktplaats, ik heb verkocht en gekocht. En tijdens het kopen merk ik soms dat ik of word afgezet (kleding is niet helemaal zoals beloofd was: stuk of versleten of het pakketje wordt uiteindelijk niet opgestuurd…) Zo vervelend vind ik dat. Dat heeft er eigenlijk voor gezorgd dat ik al een hele tijd niets heb gekocht via Marktplaats. Verkopen doe ik een tijdje wel, dan weer een tijd niet. Op deze manier bijverdienen is echt heel leuk, dat ben ik met je eens!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge