MIXED REVIEW | KIKO MAKE-UP

Net voor Kerst ging ik met mijn moeder gezellig een dagje naar Amsterdam. Één van de dingen die op onze overvolle to-do list stond was een kijkje nemen bij Kiko op Amsterdam Centraal. Ik had al zoveel goeds gelezen over dit Italiaanse make-up merk Kiko, dat moest ik natuurlijk met eigen ogen zien – en testen!  Ik besloot het bescheiden te houden en koos voor een oogschaduw – dat tevens een highlighter is -, concealer en een lipstick. We beginnen het nieuwe jaar meteen goed met een uitgebreide review :-). Kijk je mee?

Kiko

Na lang twijfelen en alles uitgebreid bekeken te hebben, ging ik voor een creamy lipstick, concealer en een oogschaduw. De lipstick was in de aanbieding, dus die kon ik echt niet laten liggen, haha! Een nieuwe concealer had ik echt nodig en de oogschaduw… Tja. Ze waren nieuw in de collectie van Kiko en bovendien kun je deze tint ook als highlighter gebruiken. Lekker multifunctioneel dus, wat een goed excuus! ;-).

Kiko
Wat zijn de verpakkingen van Kiko leuk! Daarentegen zijn ze ook super betaalbaar en is de kwaliteit over het algemeen ook erg goed, de perfecte combinatie. De lipstick is een hele aparte, tenminste, de verpakking, maar dat zul je later in het artikel wel zien. Hij ziet er nu al heel tof uit!
Kiko

Laten we beginnen met de oogschaduw. De oogschaduw, een mooie, glanzende nude tint, is zowel nat als droog te gebruiken en bevat veel pigment. Zelf ben ik niet zo’n fan van natte oogschaduw, maar gelukkig is hij droog ook super mooi – in de winkel heb ik ‘m natuurlijk uitgebreid geswatcht ;-).

Kiko

Ik koos voor de kleur ’16’, jammer dat ‘ie geen naam heeft! De high pigment oogshaduws zijn net nieuw in de collectie en er zitten echt prachtige kleuren tussen, heel verschillend ook.

Kiko

De oogschaduw is best wel groot, zelf houd ik daar wel van. Je kunt er ook goed overheen met een blush- of highlighterkwast. Van nude tinten kun je bovendien nooit genoeg hebben.

Wauw, wat een prachtige glans heeft deze oogschaduw. Als je me zou vertellen dat het alleen een highlighter was, had ik het ook geloofd. Een perfecte kleur voor iedere dag, om op het bewegend ooglid te gebruiken, maar ook als highlighter op het wenkbrauwbot en op de jukbeenderen.

Kiko
Ik ben al een tijdje op zoek naar de perfecte concealer. Deze van Catrice vond ik heel fijn, maar die gaat super snel op. Momenteel gebruik ik nog steeds deze concealer van P2, maar eigenlijk ben ik daar ook niet heel tevreden over. Tijd voor een nieuwe poging dus! Ik koos voor de dark circle concealer.

01 Porcelain is de lichtste kleur. Vooral in de winter kan ik die best gebruiken! Bovendien vind ik het altijd wel mooi en fris staan als je concealer onder je ogen iets lichter is. Beter dan te donker in ieder geval :-).

De concealer heeft een pompsysteem, wat grappig! Zoiets heb ik nog niet vaak gezien. Het lijkt wel een soort mini foundation, haha. Ik ben sponsapplicators of kwastjes gewend, maar dit vind ik leuker!

Ehm… Hebben ze toevallig de kleuren verwisseld en nr. 03 of 04 in mijn flesje gestopt? Dit is nou niet bepaald een lichte kleur, toch?

Eenmaal uitgesmeerd valt de ‘schade’ gelukkig mee, maar echt dekkend is de concealer helaas niet.

Op de eerste foto heb ik alleen een beetje foundation op en op de tweede foto draag ik de concealer. Je ziet geen verschil! Ik moest namelijk de concealer heel goed uitsmeren om geen kleurverschil te krijgen en daardoor is ‘ie niet zo dekkend als ik had gehoopt. Mweh, wat een teleurstelling!

Tot slot de lipstick, waar ik reuze benieuwd naar was. Wat een prachtige kleur is dit! Ik kon echt niet kiezen, maar uiteindelijk ging ik voor een naturelle tint die overal bij kan. Dat is altijd goed!

Kiko

Oké, de manier waarop deze lipstick open gaat is echt heel bijzonder. Je drukt de lipstick aan de bovenkant van de huls naar beneden, zodat hij er aan de andere kant ‘uitschiet,’ zoals je op de foto hierboven wel kunt zien. Nu kun je de lipstick er uit trekken en krijg je alleen de lipstick in je hand, zonder dop.

Kiko

Aaaah, ik kan niet wachten ‘m te dragen, haha. Nr. 505 is een mooie, oudroze, zachte kleur.

Kiko

De lipstick is heel romig en zacht en heeft een glanzende finish. Qua kwaliteit vind ik ze vergelijkbaar met de creamy lipsticks van Yves Rocher, die zijn ook super fijn! Er komt veel pigment van af, ik ben fan.

Kiko

Helaas heb ik wat droge velletjes op mijn lippen, maar deze lipstick accentueert dat gelukkig niet super erg. Daarom draag ik graag zachte en romige lipsticks. De lipstick blijft hierdoor helaas niet zo lang zitten, na een paar uur moet je ‘m al bijwerken. Wel voelt ‘ie erg verzorgend aan!

Kiko

Tijd voor een full face look met alle producten! Ik maakte een naturelle look. Ik gebruikte de oogschaduw op het bewegend ooglid en in mijn arcadeboog gebruikte ik een bruine tint uit het Lorac Pro Palette.

Kiko

 

Gebruikte producten:
Revlon Nearly Naked foundation – review 
Kiko concealer 01. Porcelain
Essence Stay Matt powder
Inglot bronzer – review 
Rimmel London Soft Color blush – review 
Essence I Love Stage Eyeshadowbase
Catrice wenkbrauwpotlood – review 
Kiko oogschaduw nr. 16
Lorac Pro Palette – review 
Max Factor False lash effect mascara – review 
Max Factor clump defy mascara – review 
Kiko lipstick nr. 505
Kiko

Ook droeg ik de oogschaduw van Kiko als highlighter op mijn jukbeenderen, maar dat zie je helaas niet zo goed op beeld. Gisteren schreef ik al een artikel over mijn nieuwe haar, dat leek me wel handig voordat deze review online kwam – met mijn compleet nieuwe look, haha. De lipstick vind ik helaas niet zo super mooi bij mijn nieuwe haar, maar misschien is het gewoon een kwestie van wennen!

Kiko

Al met al ben ik tevreden over mijn nieuwe make-up. Vooral de oogschaduw is echt een pareltje! Ik weet zeker dat ik deze met veel plezier zal gebruiken. Ik heb er ook een nieuwe favoriete highlighter bij, haha ;-). De lipstick vind ik heel fijn, maar ik twijfel nu over de kleur door mijn nieuwe haar. De concealer was een échte teleurstelling, wat moet ik daar nou mee? De kleur is niet goed en hij dekt niet mooi. De volgende keer dat ik iets van Kiko koop, zal ik eerst een review opzoeken van het product dat ik wil hebben!

Kiko High Pigment Wet&Dry Eyeshadow – 6,90
Kiko Dark Circle Concealer – 6,20
Kiko Creamy Lipstick – 4,80 (met korting!)

Wat is jouw ervaring met Kiko make-up?

33 Reacties

 1. 2 januari 2016 / 08:15

  Wat balen dat de concealer zo donker was! Heel vervelend. Ik vind de oogschaduw en de lipstick echt heel erg mooi. Fijne review! <3

  Liefs! Evelien

 2. 2 januari 2016 / 08:16

  Zelf heb ik een tijdje terug ook een concealer van Kiko gekocht en deze dekking vond ik ook niet zo goed waardoor hij een beetje blijft liggen nu. Zo jammer! Maar vooral de oogschaduw/highlighter lijkt me heel fijn, wat een prachtige glans!

 3. 2 januari 2016 / 08:36

  Van de concealer zie je inderdaad niks. Een beetje jammer. De oogschaduw vind ik wel prachtig! Ik zou hem dan eerder als highlighter gebruiken, want mono oogschaduws gebruik ik eigenlijk nooit meer. De lipstick vind ik je goed staan. Helemaal niet storend bij je haar.
  Ik vond Kiko eerst heel bijzonder. De 1e keer dat ik een winkel in Duitsland tegenkwam heb ik hem bijna leeggekocht. Nu de winkel zo bereikbaar is vind ik het minder leuk en bijzonder en koop ik er bijna niks meer haha. Beetje gek I know;-)

 4. 2 januari 2016 / 09:04

  Kiko zit nu ook op de Kalverstraat! Wel jammer van de concealer zeg, helemaal omdat je huidige ook al wat minder is. Maar die oogschaduw slash highlighter ziet er echt goed uit! En ja… reviews opzoeken voordat ik iets koop is eigenlijk al standaard routine geworden maar soms kan ik het er ook totaal niet mee eens zijn! Het blijft altijd een beetje een gok denk ik maar…

 5. 2 januari 2016 / 10:42

  Gaaf die lipstick! Ik heb eigenlijk alleen goede ervaringen met kiko, zonde van die concealer. Zo'n oogschaduw wil ik ook wel!

 6. 2 januari 2016 / 11:43

  Wat jammer van de concealer zeg! Maar ik vind de oogschaduw en de lipstick echt super mooi! Je zou de oogschaduw idd als highlighter kunnen gebruiken. 2 producten in 1 voor dat prijsje, helemaal top!

 7. 2 januari 2016 / 12:17

  Wat jammer dat de concealer niet werkt, je ziet inderdaad niet echt verschil. De lipstick vind ik jou wel echt super goed staan 😀

 8. 2 januari 2016 / 15:10

  Hele toffe producten meid en die lipstick kan je heel goed hebben! ben vandaag bezig geweest met een nieuwe video namelijk mijn favorite lipstick/liquid lipsticks! Ben benieuwd wat je daarvan vind! en balen dat de concealer te donker was, heb er namelijk ook 1 die is super fijn maar te geel en te donker.. liefs

 9. 2 januari 2016 / 15:26

  wat een prachtige oogschaduw, zou ik ook zo kunnen kopen! en die lipstick is echt prachtig en lekker goedkoop met die korting.

 10. 2 januari 2016 / 16:01

  Super fijne review en mooie fotos! Ik ga zeker de oogschaduw een keer proberen 🙂

 11. 2 januari 2016 / 17:01

  Ik vind de lipstick heel mooi! Jammer van die concealer ja, raar kleurtje.

 12. 2 januari 2016 / 17:33

  Ik vind de kleur van de lipstick wel heel erg mooi bij je nieuwe haarkleur staan hoor! Zonde van de concealer, maar ja gelukkig is het geen dure concealer.

 13. 2 januari 2016 / 18:08

  De concealer is inderdaad wel een echte tegenvaller. De lipstick vind ik daarentegen echt ontzettend mooi. Hele bijzondere en warme kleur, mooie glanzende finish. Hij staat je ook echt ontzettend goed. De oogschaduw is perfect als warme highlighter. Al met al heb je dus wel twee erg mooie producten op de kop getikt! 🙂

 14. 2 januari 2016 / 18:55

  wat een heerlijke winterse kleur heeft de lipstick, zelf kan ik niet zo veel ervaringen vertellen met kiko, ik heb er eigenlijk buiten een nagellak niets van…maar nog eventjes dan gaat het utrechtse filiaal open en ga ik er zeker even snuffelen

 15. 2 januari 2016 / 18:58

  Balen van de concealer, de lipstick daarentegen vind ik tof! Ik heb er ook nog een liggen die ik wil reviewen. Krijg gelijk zin om ermee aan de slag te gaan haha.

 16. 2 januari 2016 / 18:58

  Mooie productfoto's en mooie kleuren! Jammer dat de kiko zo ver weg zit, heb zelf alleen een blush van kiko die ik nog nooit gebruikt hebt haha, oeps! Het lijken me fijne producten!

 17. 2 januari 2016 / 19:14

  Wow, die concealer is inderdaad donker zeg! Wat apart dat het een pompsysteem heeft. Nog nooit gezien! De oogschaduw en de lipstick vind ik wel heel mooi! Ik vind dat je de kleur goed kan hebben met je nieuwe haarkleur! 🙂 Leuk om te lezen dat je enthousiast bent over KIKO, ondanks de concealer!
  liefs

 18. 2 januari 2016 / 21:04

  Wat een leuke review! Ik ben blij dat er eindelijk een Kiko is in Hasselt. Hoef ik niet helemaal naar Italië 😉

 19. 2 januari 2016 / 21:30

  Ik vind dat de lipstick je wel mooi staat, hoor! Leuk weetje over KIKO: hun producten hebben naast een nummer toch een naam. Die staat echter niet op de verpakking, maar kan je wel terugvinden op hun website ;-).

 20. 2 januari 2016 / 22:35

  Jammer van de concealer, de rest klinkt echt heel goed! Die drukknop van de lipstick doet met wat denken aan Chanel, leuk!

 21. 3 januari 2016 / 08:33

  Echt heel mooi! Vooral die oogschaduw, glimt inderdaad heel mooi.
  Kiko heb ik leren kennen toen ik drie jaar geleden op uitwisseling was in Italië, die meisjes daar zijn er helemaal gek van. Ik heb toen gouden oogschaduw gekocht die ik nog altijd heel goed vind.

  http://lafinesseblog.wordpress.com

 22. 3 januari 2016 / 15:42

  Die oogschaduw is gaaf zeg! Ik zag hem en ik dacht 'wauw, mooie highlighter' ;p

 23. 6 januari 2016 / 12:27

  Zien er echt fijne producten uit, ik kende het merk nog niet!

 24. 6 januari 2016 / 16:15

  De oogschaduw en lipstick zijn heel mooi, wel jammer van de concealer! Ik heb een paar oogschaduws van de Infinity-collectie, vind ze beide prachtig en ze kostten maar €2! Ik ben ook benieuwd naar de lipsticks, lippotloden en cream highlighters, lees er veel goeds over 🙂

 25. 15 januari 2016 / 16:31

  Ik ben zelf een grote fan van KIKO maar vaak koop ik andere kleurtjes van de producten die ik al heb. De nieuwe oogschaduwmono's had ik nog niet uitgeprobeerd maar die kleur van jou is inderdaad erg mooi! De lipstick gaat ook mijn wishlist op!

 26. Mila
  27 december 2016 / 19:13

  Concealer moet je nooit uitsmeren
  Dan veeg je het inderdaad weg
  Beste is om het in de huid heel zachtjes in te kloppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge