MIJN ONTWERPEN VOOR KATTENCAFÉ OP Z’N KOP

Hi all! Een aantal keren kreeg ik de vraag wat ik nou precies doe bij mijn stage. Voor de nieuwe lezers: Begin december ben ik aan een nieuwe stage begonnen, bij Kattencafé Op Z’n Kop in Groningen. Het café is nog niet open, daarom ben ik nu hard nodig ;-). Ik help onder andere mee met de styling, inrichting en vormgeving van het café en het ontwerpen van producten, ansichtkaarten, flyers en ga zo maar door. Vandaag laat ik jullie mijn ontwerpen (tot nu toe) zien en vertel ik meer over de crowdfundingcampagne.

Op de website van Kattencafé Op Z’n Kop kun je meer lezen over de oprichtster (nu dus ook mijn stagebegeleider) en ook op de Facebook van Op Z’n Kop kun je terecht voor meer informatie.
Op de bovenstaande foto’s zie je een deel van mijn ontwerpen! Voor Op Z’n Kop ontwierp ik enkele herkenbare prints, die je eindeloos kunt uitbreiden en gebruiken. De poes op het telefoonhoesje is de ‘Op Z’n Kop’ huiskat, die we in principe overal kunnen toepassen, in iedere denkbare vorm. Bijvoorbeeld als Pous-Chef, zie keukenschort linksonder ;-). Deze producten verkopen we voor onze crowdfundingcampagne, dus om geld in te zamelen voor de verbouwing van Op Z’n Kop. Je kunt de producten online kopen en in februari ophalen, als het café open gaat. Ook zullen we de producten straks in het café gaan verkopen :-).
De ‘Op Z’n Kop’ huiskat is super herkenbaar, het is hetzelfde poezen-kopje als in het logo. Ik heb de afgelopen weken vooral heel veel geschetst en ontworpen, het is best moeilijk om zo vanuit het niets een ontwerp op tafel te toveren, waar je alle kanten mee op kan! De hoesjes worden hand gemaakt door o.a. mijzelf, ik weet zeker dat ze heel leuk worden! Een telefoonhoesje (diverse modellen beschikbaar) met Op Z’n Kop poes kost 17,50 en is hier te bestellen. Zie de balk rechts: “Telefoon hoesje met Poes.”
Één print vonden we een beetje saai, daarom heb ik nog een print ontworpen om toe te passen op een aantal producten. Weer met hetzelfde poezen-kopje als in het logo, maar dan hangt de kat letterlijk op z’n kop, aan een boomstam. Vonden we er ook wel goed bij passen! ;-). De linnen tas kost 20 euro en is hier te bestellen. Zie de balk rechts: “Linnen tas.” Het wordt uiteindelijk een licht-beige linnen tas, zoals op de eerste foto!
Ook ontwierp ik een Kerstkaart om uit te delen, samen met de gebruikelijke flyer van Op Z’n Kop – die al eerder door iemand anders was ontworpen. De Kerstkaart wordt super goed ontvangen, toch net even wat leuker als je opeens een gezellig kaartje krijgt aangeboden op straat :-).
De crowdfundingcampagne loopt nog t/m vrijdag, dus vandaag ga ik samen met de oprichtster nog één keer flyeren in Groningen. Ik zou het heel lief en leuk vinden als jullie mee zouden willen doen met de crowdfunding! Je kunt online bijvoorbeeld een van de bovenstaande producten kopen, of alvast een kopje koffie of thee, wat je in februari kunt ophalen. Ik weet dat Groningen niet voor jullie allemaal dichtbij is, maar het is zeker een aanrader om eens een dagje naartoe te gaan! 🙂 En wellicht kun je iemand anders (die wel in de buurt woont) blij maken met een leuk item van Op Z’n Kop. Spread the word!
Ik zal zo snel mogelijk weer een update schrijven over stage en wat ik allemaal doe en nog ga doen. Bijvoorbeeld als Op Z’n Kop gaat verbouwen in januari. Aaaah, dat is al bijna! Voor nu even dit artikel over de crowdfunding, omdat deze natuurlijk over twee dagen al sluit.
Kattencafé Op Z’n Kop opent begin februari aan de Oude Ebbingestraat, Groningen

Ga jij een leuk product van Op Z’n Kop bestellen/cadeau geven?

21 Reacties

 1. 23 december 2015 / 08:49

  Wat super leuk ontworpen! Ik vind de linnen tasjes heel erg leuk <3

 2. 23 december 2015 / 09:06

  Wat leuk om jouw bericht tegen te komen in een bloggroep! Ik heb Hielkje onlangs geinterviewd voor AlleenPuur en vind haar idee zo tof!

 3. 23 december 2015 / 09:12

  Wat een leuke en grappige ontwerpen! Lijkt me echt leuk om zoiets te mogen doen, maar inderdaad ook erg lastig. Maar het resultaat is zo leuk geworden!

 4. 23 december 2015 / 09:28

  Wat prachtige, die ontwerpen! Ik ga zeker even een kijkje in de webshop nemen 😉
  Ik heb sowieso wel een zwak voor katten, heb laatst ook aan een stichting gedoneerd die zwerfkatten opvangt bij gastgezinnen (volledig vrijwilligerswerk). Ik heb daar laatst ook een artikel over geschreven, misschien vind je dat ook wel leuk om te lezen 🙂

 5. 23 december 2015 / 11:08

  Wat gaaf dat je dit hebt ontwerpen! Nog heel veel succes met de crowdfundingactie 🙂

 6. 23 december 2015 / 11:39

  Oh, die zijn allemaal zo leuk! Echt superleuk gemaakt allemaal, je mag hier echt trots op zijn! Misschien dat ik die stoffen tas wel eens bestel, die is zo schattig!

 7. 23 december 2015 / 11:58

  Wat leuk zeg dat je daar stage mag lopen! Ik kan echt niet wachten tot hij open is, want dan moet ik echt even langskomen.

 8. 23 december 2015 / 18:03

  Wat super leuk en lief en schattig! Die dopper kan ik wel gebruiken 😀

 9. 23 december 2015 / 19:03

  Het ziet er echt super tof uit! 😀 Ik ben alleen geen kattenfan, dus de items laat ik aan me voorbij gaan. Maar zo te zien gaat het wel ontzettend goed met de crowdfundingactie. Ik vind het ook heel erg leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over je stage!

 10. 23 december 2015 / 21:49

  Wat een super leuke stage. Creatief bezig zijn en omringd worden door katten. Heerlijk.

 11. 27 december 2015 / 13:39

  OH my…wat super leuk allemaal! Love het telefoonhoesje <3

 12. 2 januari 2016 / 10:45

  Waaah! Dit is echt te leuk, ik wil alles 😉
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge