REVIEW | DR. VAN DER HOOG CLEARSKIN PRODUCTEN

Een goede gezichtsverzorging is belangrijk, maar het is ontzettend lastig om de juiste producten te vinden. Voor al onze verschillende huidjes, vet, gemengd, normaal en droog, is er van alles te vinden, maar of het ook goed werkt? Via de blog van Liset kreeg ik de kans om de dr. Van der Hoog Clearskin producten (een van mijn favoriete merken) te testen en natuurlijk deed ik dat graag! Vandaag, na een héle lange tijd, weer eens een uitgebreide review. Lees gauw verder als je benieuwd bent naar mijn mening!

De producten die ik mocht testen: Een face wash, scrub en tot slot een dag- en nachtcrème. Tot nu toe heb ik nog steeds niet de perfecte gezichtsverzorging gevonden voor mijn huid. Ik heb een vette huid die op sommige plaatsen droog is. Ook heb ik nog steeds wel eens last van onzuiverheden. De Clearskin producten van dr. Van der Hoog zijn speciaal ontwikkeld voor de vette en onzuivere huid.

Laten we beginnen met de face wash, dit product gebruik ik iedere dag. ‘s Avonds, onder de douche. Een onmisbaar product wat mij betreft! Als je last hebt van een onzuivere huid is dit zeker belangrijk om te gebruiken. De face wash is zeepvrij, wat ik persoonlijk erg fijn vind.

dr. van der hoog clearskin
Dan de ingrediënten. Wat mij meteen opviel, is dat er geen SLS of SLES in de face wash zit. Dit zijn agressieve reinigers, eigenlijk te agressief voor je gezicht (deze zitten ook vaak in shampoo). Dit zorgt na gebruik ook vaak voor een trekkerig gevoel. Met deze face wash heb ik daar totaal geen last van! Ook viel mij op dat er geen parfum in zit. Wel alcohol, maar gelukkig onderaan de lijst, dus minder aanwezig.
De substantie van de face wash is fijn, het is echt een gel, heel zuiver. De face wash ruikt fijn en verzorgend en maakt mijn huid goed schoon, ondanks dat er geen SLS in zit. Het bewijs dat het ook zo kan! Na gebruik voelt mijn huid zacht en schoon aan, zonder een trekkerig gevoel. Na een paar maanden intensief gebruik kan ik vertellen dat het mijn huid erg goed doet en dat ik minder last heb van onzuiverheden.
dr. van der hoog clearskin
De scrub gebruik ik ongeveer 1 à 2 keer per week, als aanvulling op de face wash. De scrub geeft een grondige en diepere reiniging, dat is soms ook wel eens nodig – en belangrijk voor de poriën! De scrub is vrij mild, dus je zou ‘m vaker kunnen gebruiken als je dat wilt.
Ook in deze lijst bespeurde ik weer geen SLS of SLES, mijn complimenten dr. Van der Hoog! Precies wat ik wil. Zoals ik al zei heb ik een vette huid en agressieve reinigers stimuleren dit alleen maar; door het verwijderen van de talglaag gaat de huid nog harder werken om dit weer aan te vullen; dus een vette huid. Alcohol staat iets hoger op deze lijst, maar ook hier zie ik geen parfum. Ik heb niet heel veel verstand van de ingrediënten (lijkt me best interessant om me hier eens in te verdiepen), maar ik let altijd een beetje op de hoeveelheid SLS (SLES), parfum en alcohol.

De scrub voelt zo fijn aan! Het is echt de fijnste scrub die ik ooit heb geprobeerd. Vaak vind ik een scrub op mijn gezicht te grof, maar deze is perfect. Goed dat er natuurlijke scrub deeltjes in zitten, dat is bij een body scrub vaak wel anders. De scrub heeft een prettige geur en doet mijn huid zacht aanvoelen.

dr. van der hoog clearskin
Als afsluiter deze dag- en nachtcrème, die ik voornamelijk ‘s avonds gebruik. Overdag gebruik ik liever een dagcrème met SPF er in.
De Day & Night control crème heeft een matterende werking en maakt de huid niet vet. Het is een hele lichtgewichte crème, je voelt niet dat je het op hebt!
dr. van der hoog clearskin
De crème bevat voldoende verzorgende ingrediënten, maar zuivert de huid ondertussen ook. Het voelt niet als een normale, dikke en voedende nachtcrème. Persoonlijk vind ik dit heel fijn, omdat de huid ‘s nachts ook talg produceert.
dr. van der hoog clearskin
De substantie van de crème is perfect: Dun en heel vloeibaar! Ik word ‘s ochtends nooit meer wakker met een vettig voorhoofd dankzij deze vochtregulerende crème, het werkt zeker goed tegen talg. Echt een aanrader als je, net als mij, vaak last hebt van een vettige huid.
dr. van der hoog clearskin
Ik ben razend enthousiast over de vernieuwde ClearSkin producten van dr. Van der Hoog! Mijn huid is enorm opgeknapt in een paar maanden tijd. Het helpt zeker mee dat er geen agressieve reinigers in de producten zitten, die de natuurlijke vocht- en talg regulering van de huid tegengaan. Het is niet zo dat ik opeens geen vette huid meer heb, maar deze producten houden het onder controle en zorgen voor een goede balans. Mijn huid is nu redelijk stabiel en met deze producten verwacht ik dat zo te houden!
 
dr. Van der Hoog ClearSkin face wash kost 7,99
dr. Van der Hoog ClearSkin scrubgel kost 8,99
dr. Van der Hoog ClearSkin day & night in control kost 9,99
dr. Van der Hoog is te koop bij o.a. het Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister
Ben jij bekend met dr. Van der Hoog gezichtsproducten? En wat voor huidtype heb jij?

9 Reacties

 1. 19 december 2015 / 09:37

  Ik ken de lijn en gebruik met veel plezier de sulfo poeder, maar volgens mij is die uit het assortiment 🙁 De rest van de producten kunnen mijn huid niet hebben denk ik, zeker de scrub niet!

 2. 19 december 2015 / 11:37

  De verpakking ziet er prima uit maar ik gebruik toch liever mijn eigen lijn die puur biologische is! liefs

 3. 19 december 2015 / 13:08

  Fijn dat je merkt dat het goed werkt tegen onzuiverheden, ik ben wel benieuwd geworden hierdoor! Gefeliciteerd met je 400 volgers!

 4. 19 december 2015 / 13:41

  Mooie producten! Ik kende dr van der hoog eigenlijk vooral van de maskertjes maar blijkbaar hebben ze ook nog andere fijne producten. Ik ben zelf wel benieuwd naar iets voor de droge huid

 5. 19 december 2015 / 18:01

  Mijn huidtype is meer aan de droge kant, dus ik weet niet of dit het ideale product voor mij zou zijn. Het ziet er wel heel fijn uit!

 6. 20 december 2015 / 18:23

  Natuurlijk ken ik dr van der hoog, maar deze producten ken ik eigenlijk nog niet. zeker de face wash vind ik wel een heel erg aantrekkelijk product om een s te proberen.ook klinkt jet erg fijn dat de scrub deeltjes van de scrub zo fijn zijn dat is wel erg fijn altijd..zelf heb ik een normale huid, maar sommmige dagen ( ja die dagen van de maand) neigt hij tegenwoordig wat naar vettiger…

 7. Karin Ostberg
  30 oktober 2019 / 08:46

  Er zit wel parfum in de face wash. Nr 7 op de ingrediëntenlijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge