TRAVEL | WEEKENDJE KOPENHAGEN

Inmiddels ben ik alweer vier dagen aan het werk, maar wat heb ik genoten van het afgelopen weekend! Ik bezocht mijn beste vriendin in Kopenhagen, we deden leuke dingen samen (we zijn op stap geweest en keken een film) en uiteraard hebben we ook veel van de stad gezien. Het is hoog tijd voor een verslagje van Kopenhagen, samen met de foto’s die ik daar met mijn camera maakte. Kijk je met me mee?

Als ik even mag klagen: Het weer was om te huilen. Grijs en grauw en nat, echt paraplu-weer, haha. Gelukkig was het niet heel koud! Toch vind ik het dan wel weer super mooi overkomen op foto, die grijze lucht met de grauwige gebouwen… Hoewel er ook veel gekleurde gebouwen waren!

Hier tegenover staan dan weer prachtige, felle, herfstkleuren. Wauw! Ik heb mijn ogen uitgekeken in Botanical Park. Zometeen zie je meer foto’s gemaakt in het park :-).

De eerste dag gingen we het centrum van Kopenhagen in om een beetje rond te kijken en ook een beetje te kopen. Ik had alleen handbagage, dus ik kocht slechts twee kledingstukken (*schouderklopje*). Ga ik gauw laten zien! Het centrum van Kopenhagen is echt heel knus en gezellig, met een grote winkelstraat waar je alle bekende ketens vindt. Een soort Kalverstraat, dus!

We liepen door een overdekt, klein winkelcentrum, waarvan het plafond mij deed denken aan Parijs. Zo klassiek en chique, een beetje Louvre-stijl ;-).

We zagen een Hay-Mini Market waar je eerst met drie trappen omhoog moest. We dachten eerst dat het misschien wel een kantoor was of zo, haha. Ik ben wel eens bij Hay in Amsterdam geweest en vind het altijd leuk om een kijkje te nemen en lekker rond te lopen. In de Mini Market waren allemaal kleine, (interieur) items van Hay te vinden. En uiteraard maakten we ook van de gelegenheid gebruik om even te zitten, haha.

Die dag namen we ook de metro en de bus om naar andere delen van de stad te gaan. Ik had een onbeperkt-reis-kaart voor 3 dagen, dat was heel handig. Uiteindelijk was ik wel veel duurder uit, haha.

Grappig, die graffiti boven het kleine huisje! Wat me trouwens wel opviel is dat de stad verder heel schoon is, voor zover ik dat heb gezien. Ook stinkt het er niet, zoals in Amsterdam wel vaak het geval is…

Nyhaven! Echt een toeristische trekpleister, met al die leuke, gekleurde huisjes. Een beetje Zweedse stijl, als ik dat mag zeggen (ik ben er nog nooit geweest, haha). Ook kon je met een boot varen, maar dat hebben we maar niet gedaan. In de regen zie je toch niks, haha!

Ook nam mijn vriendin mij de eerste dag mee naar twee foodhallen, wat was dat leuk! Ik weet nooit waar ik moet kijken, er is zoveel te zien. Deze kleine hapjes vond ik zo schattig, voor kleine stokbroodjes zijn ze wel enorm goed belegd, haha.

Verder liepen we gewoon lekker rond door het centrum en maakte ik hier en daar wat foto’s. Mooi dit pleintje!

Die avond gingen we gezellig stappen (de foto’s daarvan zal ik je maar besparen, iets met suck a plant en heel veel wodka). Zaterdag waren we best wel brak, we verlieten haar appartement pas tegen 14.00, haha! Ik vond het ook zonde om de hele dag op de bank te liggen…

We wilden geen drukte en geen gedoe om ons heen, dus gingen we lekker naar het park (Botanical Garden, waar ik het eerder al over had). Het was er zo rustig en vredig, echt heerlijk.

Voetjes in de bladeren! 🙂

Naast genieten van de natuur hebben we nog iets nuttigs gedaan: Op ons brakke dagje hebben we zelfs outfit foto’s gemaakt, haha! Die zien jullie komende zaterdag op mijn blog.

Daarna nam mijn vriendin me mee naar Christiania, een verboden plek in Kopenhagen: Een soort stad in een stad, waar je legaal wiet mag roken. Niet dat we dat hebben gedaan, FYI. Het was wel leuk om rond te lopen, een bijzondere ervaring! Ik heb er helaas geen foto’s van, want dat was verboden.

Wauw! Dit is by far mijn favoriete herfst foto ooit. Het park was echt prachtig. Ik denk dat het niet lang meer duurt voor de bomen kaal worden, dus leuk dat ik dit nog even kon meepikken!

Toen we Christiania uitliepen kwamen we in een bos terecht, waar allerlei hutjes stonden en mensen op de grond of bij het water wiet zaten te roken. Zo grappig! En zo anders dan in Nederland, waar het gewoon allemaal maar overal kan eigenlijk. Het begon ook donker te worden toen we het bos uitliepen (toen kwamen we bij de brug waar ik de foto nam), echt een apart sfeertje, maar niet onaangenaam.

Het begon al vroeg te schemeren, zo rond 16.00. Niks voor mij om daar te wonen met mijn winter depressie, haha. Ik heb nu al weer zin om onder de zonnebank te gaan ;-). Wel vind ik Kopenhagen echt een prachtige stad, zeker zo in herfst sferen was het echt bijzonder! Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en wie weet bezoek ik Kopenhagen ooit nog een keer.

Ben jij wel eens in Kopenhagen geweest?

13 Reacties

 1. 12 november 2015 / 07:29

  Ik heb er nooit aan gedacht om er heen te gaan, maar het lijkt me wel een leuke stad. Ondanks de grauwe dagen toch leuke foto's!

 2. 12 november 2015 / 07:57

  Regen kan ook best gezellig zijn als het niet zo enorm waait! :') Gelukkig was het dan ook niet koud, haha ^^
  Het ziet er wel heel erg gezellig uit allemaal!

 3. 12 november 2015 / 09:58

  Wat een mooie foto's heb je gemaakt zeg! Lijkt me ook heel leuk om daar ooit heen te gaan. Ziet er gezellig uit!

 4. 12 november 2015 / 11:05

  Het ziet er echt super leuk uit 😀 Ik wist helemaal niet dat Kopenhagen zulke leuke plekjes had! Ook fijn dat het een schone stad is 🙂

 5. 12 november 2015 / 16:28

  Wat een gezellig weekendje. Ik ben nog nooit in Kopenhagen geweest, maar het ziet er erg leuk uit

 6. 12 november 2015 / 16:44

  Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar het ziet er wel heel tof uit. Ik ben gek op gekleurde huisjes! Dat zie je in het buitenland veel meer dan hier in Nederland, zo jammer. De foto's zijn heel mooi geworden, ondanks dat het grijs en grauw was.

 7. 12 november 2015 / 17:34

  kopenhagen lijkt mij echt een prachtige stad! wat een leuke foto's, en het is altijd leuk om te stappen, en zeker in kopenhagen! 🙂

  Liefs! Evelien

 8. 12 november 2015 / 18:26

  Wat een prachtige foto's! Het lijkt mij heel erg leuk om eens naar Kopenhagen te gaan!

 9. 12 november 2015 / 20:44

  Het ziet er erg mooi uit. Amsterdam (en andere grote steden in Nederland) zouden wat betreft netheid/schoonheid hier best nog wat van kunnen leren dan. Ik vind die gekleurde huisjes zo leuk en vrolijk, wel een lekker contrast met het grauwe weer, haha.

 10. 12 november 2015 / 22:57

  Door deze mooie foto's zou ik bijna zo naar Kopenhagen willen vertrekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge