REVIEW | CATRICE EVEN SKIN TONE FOUNDATION

Ben jij ook altijd op zoek naar een andere, nóg betere foundation? Vorige week had het Kruidvat een geweldige actie op Catrice make-up: Twee producten voor zes euro, met keuze uit het hele assortiment! Nou, daar wist ik me wel raad mee. Ik voegde twee nieuwe foundations toe aan mijn stash, misschien heb je de foto al voorbij zien komen op mijn Instagram. Het meest benieuwd was ik naar de Even Skin Tone foundation, de formule maakte me nieuwsgierig. Vandaag vertel ik je wat ik er van vind! Lees je mee?

Allereerst even dit: Een aantal meiden vroegen me op Instagram of ik een vergelijking kon doen (wat ik overigens echt een super leuk idee vond!) met de Nude Illusion foundation – die ik dus ook had gekocht. Ik heb daarvan de aller lichtste kleur gekocht en ik ben toch iets “bruiner” (zonnebank, ghehe) dan ik dacht… Die ga ik dus niet gebruiken! (Voor de lichte huidjes onder ons: Je kunt ‘m binnenkort winnen in een groot winactie-pakket – 9 februari bestaat mijn blog 3 jaar!)

Holy moly, wat worden de producten van Catrice dúúr. Vinden jullie dat ook? Het was altijd mijn favoriete budgetmerk, maar tegenwoordig gaan de prijzen al richting Rimmel London en l’Oréal. Zo ook deze foundations, die beide 7,59 per stuk kosten. Zelfs de limited edition nagellak kost al tegen de 4 euro… Zonder de Kruidvat-actie had ik de foundations mooi laten liggen!

Maar goed, Catrice blijft zich wél steeds vernieuwen. Vooral de verpakkingen zien er elke keer weer mooier uit! De glazen, matte flacon voelt erg luxe aan, wat een plaatje om naar te kijken. Ik ging voor de kleur 010 Even Vanilla, na ‘m even getest te hebben op mijn kaaklijn. Lijkt me de perfecte kleur!

Wat ik zo interessant vind is dat de foundation belooft om, na weken van dagelijks gebruik, de huid een mooiere en egalere teint te geven: Donkere vlekjes worden minder zichtbaar, ook als je geen foundation op hebt! Wat ik ook erg fijn vind is dat de foundation een matte finish heeft (want, mega vette, glimmende huid hierzo) en dat ‘ie SPF 25 bevat. Dan kun je er ook een dagcrème zonder SPF onder dragen!

Over naar de ingrediënten, die trouwens niet zoals gebruikelijk op de achterkant van de flacon staan, maar in het label op de dop! Het was eventjes zoeken, maar het is wel erg handig zo. Meestal slijten de lettertjes er na verloop van tijd af en op deze manier kan je het altijd even teruglezen. Alcohol en parfum staan bijna helemaal onderaan de lijst, wat betekent dat er weinig van in zit. Good to know!

De foundation bevat 30 ml. product en heeft een pompsysteem, wat ik erg fijn, snel en hygiënisch vind werken. Het enige nadeel is dat je nooit het onderste gedeelte eruit krijgt, dat is zonde!

De substantie van de foundation is voor mijn gevoel niet anders dan bij andere foundations van Catrice: Redelijk vloeibaar. En wat komt er een mega fijne geur van af! Niet té geurend, als je me langer volgt weet je dat ik helemaal niet houd van geurtjes (in make-up), maar wel een frisse, verzorgende geur.

De dekking ziet er zo op ‘t eerste gezicht (haha, de woordgrappen zijn real ;-)) ook best goed uit! De foundation smeert helaas wel een beetje stroef uit en voelt ietwat stroperig aan…

Dit is mijn huid zonder foundation, concealer en dagcrème. Ik heb wat last van onzuiverheden en mee-eters, maar het is wel eens erger geweest! Vooral mijn voorhoofd en wangen zijn altijd wat vettig.

Dit is mijn huid met de Catrice Even Skin Tone foundation. Mwah, de dekking is niet héél goed! Ik heb BB creams die nog beter dekken… Momenteel kan ik wel iets meer dekking gebruiken. Hmm, misschien moet ik gewoon wat meer foundation aanbrengen? Je ziet nu nog steeds rode plekjes!

Wel ben ik erg enthousiast over de matte finish van de foundation. Zoals je ziet glimt mijn huid nauwelijks meer en dat zonder een poeder te gebruiken! Ik gebruik de foundation nu ruim een week. Meer foundation aanbrengen helpt trouwens niet echt (ik maak nu, een week later, de review af, haha).

De Even Skine Tone foundation samen met de rest van mijn make-up. Misschien vinden jullie het er wel prima uitzien, met een matterende poeder en de hele mikmak erop? Maar de dekking is en blijft een tegenvaller voor mij! (Check de rode vlekjes aan de zijkant van mijn neus!) Ik heb de foundation nog niet lang genoeg getest om te weten of mijn huid erdoor is verbeterd – dit duurt wel 12 weken en ik gebruik nooit zolang achter elkaar dezelfde foundation, haha. Hebben jullie hier ervaring mee?

Hm. Ik ben niet heel enthousiast over deze foundation. De geur is fijn, de finish is goed, maar de dekking is niet goed genoeg. Ik hoef geen plamuurlaag, maar hij bedekt niet eens alle rode vlekjes en plekjes, wat ik toch wel een vereiste vind. De houdbaarheid is vrij standaard: Aan het einde van de dag glimt mijn huid wel, maar dat heb ik bij iedere foundation – als ik niet tussentijds blijf bij poederen. Nee. Je kunt beter wat euro’s bijleggen en een fijne foundation van bijvoorbeeld Rimmel London kopen die wél fatsoenlijk dekt. Helaas.

Dit vind je misschien ook leuk:
Review: Catrice Prime And Fine Mattifying Powder
Essence & Catrice Lipliners
Review: Catrice nr. 370 In A Rosegarden


Vinden jullie Catrice ook zo duur geworden? Heb jij ervaring met de Even Skin Tone foundation?

15 Reacties

 1. 27 januari 2016 / 08:11

  Hmm jammer. Ik gebruik op dit moment ook een foundation van Catrice. Die bevalt me heel goed.

 2. 27 januari 2016 / 08:29

  Hmm jammer dat de dekking niet genoeg is! Alleen daarom zou ik hem ook al niet kopen, ik wil gewoon een foundation met een mega goede dekking

 3. 27 januari 2016 / 08:33

  Wat ontzettend jammer dat de dekking niet naar wens is, dat is natuurlijk wel erg belangrijk bij een foundation. Ik vind het trouwens ook jammer dat de producten van Catrice steeds wat duurder worden, desondanks blijf ik het een mooi en fijn merk vinden!

 4. 27 januari 2016 / 08:52

  Vooral met dit weer wil ik een foundation die heel goed dekt dus dan word deze het niet voor mij, helaas!

 5. 27 januari 2016 / 08:57

  Hmm wat jammer! Hij klinkt daarnaast ook niet echt fijn voor mijn droge huid. Deze laat ik dus liggen, als ik hem tegen kom in de winkel, bedankt voor de fijne en uitgebreide review! x

 6. 27 januari 2016 / 09:14

  Zonde van de dekking. Niet een heel goede zet van Catrice om de prijzen te verhogen, hoewel ik 7 euro nog steeds niet veel vind. De meeste drogist-foundations zitten rond de 15 euro dus ik vind het nog meevallen.

 7. 27 januari 2016 / 09:16

  Dat je de glans van je huid nauwelijks meer ziet en dat zonder een poeder te gebruiken is zeker fijn. Ik lees veel positieve verhalen over dit product.

 8. 27 januari 2016 / 11:43

  Zeker gezien de prijs die stijgt, zou ik dan ook een iets duurdere kopen als ik weet dat die wel fijn is!

 9. 27 januari 2016 / 12:38

  ah beetje jammer zeg.. ik vind die van loreal altijd heel fijn! de true match! liefs

 10. 27 januari 2016 / 18:22

  Ik heb deze foundation ook en ben er super blij mee. Heb er een aantal van ingeslagen met de 2 voor 6 actie

 11. 27 januari 2016 / 19:42

  Jammer van de dekking! Ik was nieuwsgierig naar deze foundation maar ik heb de dekking helaas wel echt nodig.

 12. 27 januari 2016 / 20:10

  Ik vind eerlijk gezegd de dekking er ook niet zo goed uitzien, maar als je van een natuurlijke dekking hou dan is dit wel de perfecte foundation 🙂
  X

 13. 29 januari 2016 / 12:22

  Wat balen dat de dekking niet goed is. In het geheel vind ik het wel goed bij je staan! Maar toch is een goede dekking wel heel erg belangrijk, fijne review meis!
  Liefs! Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge