Zo zien mijn krullen eruit wanneer ik een diffuser gebruik!

Hoi allemaal! Als je me langer volgt heb je misschien al gezien dat een föhn met diffuser al enige tijd op mijn wishlist staat. Ik heb echt een haat-liefde verhouding met mijn krullen! Regelmatig verander ik iets aan de manier waarop ik mijn krullen verzorg, het zij andere producten of andere technieken. Van mijn krullen kapper heb ik begrepen dat een diffuser echt een must have is om krullend haar in model te brengen. Ik testte het uit!

diffuser

Wat is een diffuser?

Een diffuser is eigenlijk gewoon een opzetstuk voor een föhn. Door de grootte van het opzetstuk wordt de lucht van de föhn gelijkmatig verdeeld en kan je haar in zijn natuurlijke vorm opdrogen. De pinnen van de diffuser zijn enkel bedoeld om het haar op zijn plek te houden tijdens het föhnen.

Waarom werkt een diffuser zo goed op krullend haar?

Vroeger was ik in de veronderstelling dat ik nooit een föhn kon gebruiken, omdat het mijn krullen alleen maar pluizig maakte. Een föhn maakt mijn haar natuurlijk wel droog, maar blaast mijn krullen er helemaal uit. Met het gebruik van een diffuser is dit probleem opgelost en kunnen krullen langzaam, mooi en vol opdrogen. Iedereen met krullend haar of slag in het haar heeft dus zeker baat bij een diffuser!

Natuurlijk is het ook erg belangrijk om goede haarproducten te gebruiken die je krullen voeden en niet beschadigen. Ik ben zelf groot fan van de producten van OlaplexVooral producten van Olaplex (de hair perfector) maakt mijn krullen heel erg zacht en luchtig én is CG-proof. Voor een proteïne boost maak ik graag gebruik van de haarverzorging van L’Oreal Elvive (rood met witte verpakking). Dit zijn mijn favorieten:
– Elvive low shampoo (proteïnerijk)
– Elvive Total Repair conditioner (proteïnerijk)
– Elvive Leave-in crème
– Elvive Total Repair haarmasker

diffuser
Als tiener maakte ik voor het eerst kennis met Remington, een van de bekendste merken als het gaat om haarstyling tools. Remington is niet alleen een kwalitatief goed merk, maar ook heel betaalbaar! Ik bestelde mijn föhn met diffuser bij Notino, mijn favoriete webshop als het aankomt op uiterlijke verzorging. De levertijd is snel en de producten zijn altijd netjes en goed verpakt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je producten te voorzien van een leuke cadeauverpakking! Ideaal nu de feestdagen eraan komen :-).

diffuser
Op de doos kun je zien welke opzetstukken er allemaal bij de föhn geleverd worden.

diffuser
De diffuser heb ik er meteen maar op gezet ;-)! Er zit ook een handleiding bij en een briefje voor de garantie. Je hebt trouwens 5 jaar garantie, echt super goed geregeld! Ik moet eerlijk bekennen dat ik de föhn wel een beetje heb uitgezocht op zijn looks. De föhn is mat wit, voorzien van een gouden randje. Ik vind ‘m er prachtig uitzien! 🙂

föhn
De föhn heeft zowel een koude als een warme stand, heel erg belangrijk voor krullen! Met het middelste knopje kun je de temperatuur regelen en met het onderste knopje de blaasstand. Heel fijn dat er zoveel verschillende opties zijn! Welke haarsoort je ook hebt, met een föhn als deze kun je echt wel goed uit de voeten :-).

krullend haar

Voor het wassen

Om de föhn en de diffuser goed op de proef te stellen, heb ik mijn haar een paar dagen verwaarloosd ;-). Na het verven van mijn haar was mijn krul er eventjes helemaal uit, zeker nadat ik een paar dagen met droog haar had geslapen. Overigens moet ik ook weer gauw naar de krullen kapper, want er zit echt geen volume meer in mijn haar. De puntjes krullen niet meer, dat betekent dat er echt een stuk af moet! Ik was dus erg benieuwd of ik er nog wat van kon maken met de föhn ;-).

krullend haar

Na het wassen

Een tijdje geleden schreef ik een uitgebreid artikel over alles wat je moet weten over de CG methode. Zelf ben ik nog niet volledig overgestapt op de CG methode, omdat ik nog heel veel niet-CG producten heb die ik op wil maken. Wel gebruik ik een grove afro kam in plaats van een tangle teezer. Ook probeer ik mijn haar na het wassen zo min mogelijk te kammen en breng ik krullen crème en haarolie aan op nat haar. Ik kneed mijn krullen vervolgens in model met deze producten. Helaas was het toch niet gelukt om mijn haar niet te kammen na het wassen (zoveel knopen!), waardoor ik sneller ‘slierten’ krijg en mijn krullen minder dik zijn.

krullen

Na het gebruik van de diffuser

En zo zien mijn krullen eruit na het gebruik van de diffuser! Voor een eerste keer vind ik het zeker niet slecht. Mijn kapper gebruikt ook altijd een diffuser op mijn krullen, dus ik heb geprobeerd te doen wat zij ook altijd doet :-). Eerst zette ik de diffuser op de warme stand en de temperatuur op medium, evenals de blaaskracht. De onderkant vind ik echt heel mooi gelukt! De bovenkant is helaas iets pluiziger, waarschijnlijk omdat ik mijn haar daar niet goed genoeg heb uitgekamd. Nadat mijn haar bijna volledig droog was, gebruikte ik de koude stand om mijn krullen te fixeren. Hierna bracht ik nog een beetje krullen crème aan.

Het nadeel van krullen is gewoon dat het opdroogt in de toestand waarin je het achterlaat. Als ik na het wassen niks doe met mijn krullen, zit er ook nauwelijks tot geen krul in! Met de diffuser is dit probleem gelukkig verleden tijd. Ik moet nog wel een beetje oefenen, maar ik ben er nu al ontzettend enthousiast over. Het drogen met de diffuser nam maar 5-10 minuutjes in beslag, terwijl mijn haar pas na 3-4 uur volledig opdroogt aan de lucht!

föhn
Ik ben echt heel erg blij met mijn föhn met diffuser van Remington! Mijn haar drogen is zo gepiept en bovendien blijven mijn krullen de hele dag mooi in model. Het ziet er niet alleen super verzorgd en glanzend uit, maar mijn haar is ook nog eens heerlijk zacht. Ik heb alleen één nadeel ondervonden, maar dat is heel persoonlijk. Ik douche en was mijn haar graag voor het slapengaan, maar dan heeft het niet zo’n zin om de diffuser er bij te pakken. Tijdens het slapen druk ik mijn krullen immers weer plat. Heeft iemand hier misschien een goede tip voor? 🙂

Remington PROluxe AC9140 haarföhn met diffuser kost €59,40 en is verkrijgbaar in de webshop van Notino

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Notino

Heb jij een föhn met diffuser?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
diffuser

10 Reacties

 1. 25 november 2019 / 13:03

  Het ziet er heel mooi uit! Ik ben benieuwd of dat ook bij mij werkt. Ik heb een beetje een slag in mijn haar.

 2. Ann
  25 november 2019 / 14:28

  Reactie op jouw vraag over plat haar na het slapen: ik doe mijn haar altijd in een losse staart bovenop mijn hoofd, evt. vastzetten met een klem. Doordat de staart bovenop je hoofd zit (en niet aan de achterkant) merk je er niets van met slapen, je ligt nu niet met je hoofd op de staart.
  Als je het ‘s ochtends los haalt, even “wild” laten zitten, het zakt dan een beetje uit. Na een kwartiertje of zo even ondersteboven hangen, met je vingers door de haarinzet woelen en weer rechtop gaan staan. En dan heb je megavolume! Evt. een beetje haarlak en het zit de hele dag goed. Probeer maar eens! Deze methode is ook bekent als de “pine apple” (ananas, daar lijkt het een beetje op als je je haar bovenop je hoofd vast zet):
  https://www.brit.co/pineappling/
  En slapen op een satijnen kussensloop helpt ook tegen pluis!

 3. 25 november 2019 / 18:27

  Ze zien er heel erg goed uit! Ik heb zelf ook een diffuser en als ik echt flinke krullen wil gebruik ik deze graag. Dan heb ik echt een mega bos krullen haha. 🙂
  Kelly onlangs geplaatst…Jouwbox – Editie 7My Profile

 4. 25 november 2019 / 21:49

  Helemaal in mijn straatje, dit artikel! Ik ben sinds kort ook (halve bak) aan het CG’en en het een tutorial gekeken over hoe je zo’n diffuser nu eigenlijk gebruikt haha. Omdat mijn haar een stuk korter is dan dat van jou wil het me voor alsnog niet bepaald lukken om er een geslaagd kapsel mee te maken, maar goed… Oefening baart kunst. 😉
  Sanne onlangs geplaatst…Spaarjaar 2019: heb ik mijn spaardoel behaald?My Profile

 5. 26 november 2019 / 16:01

  Ziet er super goed uit! Prachtig zo’n bos met krullen. Mijn dochter heeft haartype 3C/4A, en voor haar gebruik ik nu al een tijdje de CG-methode. Ik snap uiteraard dat je eerst de restjes wil opmaken voordat je weer nieuwe producten aanschaft.
  Mijn dochter slaapt iedere nacht met een ‘slaapmuts’ op, ook wel een zijden bonnet genoemd. Als je ‘s ochtends wakker wordt zitten je krullen wel plat, maar je trekt ze zo weer in model zonder te fohnen of iets. Een zijden kussensloop is ook een goede optie, het zorgt voor minder schuring dan bij een katoenen sloop.
  Tamara onlangs geplaatst…De beste Black Friday deals voor dinsdag 26 novemberMy Profile

 6. 26 november 2019 / 21:27

  Pfff stiekem toch wel jaloers, ik zou ook wel zo’n mooie bos krullen willen hoor!

  Oefening baart kunst. Ik vind dit al mooi, maar kan me voorstellen dat als je je handigheid erin gevonden hebt, dat het nog soepeler te doen is en nóg mooier valt!
  Justine onlangs geplaatst…My life in photos – november 2019 #4My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge