Review: Olaplex No.4 shampoo en No.5 conditioner review

Hoi allemaal! Wie mij al langer volgt, weet waarschijnlijk wel dat ik een haat-liefde verhouding heb met mijn krullen. Het afgelopen jaar heb ik een hoop tijd en geld geïnvesteerd in het ontdekken van nieuwe producten en haarroutines. Zo gebruik ik inmiddels een afro-kam en heb ik een föhn met diffuser aangeschaft. Ook ben ik me meer gaan verdiepen in de CG-methode. Op aanraden van de kapper gebruik ik nu ook de Olaplex No.4 shampoo en No.5 conditioner. Ben je benieuwd naar mijn mening over de Olaplex producten? Lees dan gauw verder!

olaplex No.4 shampoo
Onlangs bestelde ik de Olaplex No.4 shampoo en No.5 conditioner bij Notino, mijn favoriete webshop als het aankomt op make-up en verzorging. Hier shop ik ook altijd mijn haarverzorging, zoals shampoo, conditioner en leave in producten. Olaplex is een revolutionair merk op het gebied van haarverzorgingsproducten. De producten zijn ontwikkeld om het herstel van de zwavelbruggen in het haar te bevorderen. Daarnaast bevatten de producten GEEN schadelijke stoffen, zoals siliconen, sulfaten, ftalaten, DEA, aldehyden. Ook zijn alle Olaplex producten glutenvrij en vegan.

Je zult je misschien afvragen waarom de shampoo en de conditioner een ander nummer hebben. Olaplex heeft namelijk een heel stappenplan (routine) ontwikkeld. De shampoo en conditioner zijn dus de 4e en de 5e stap. In dit artikel op de website van mijn kapper vind je meer informatie over de verschillende nummers. Ondanks dat de producten van Olaplex vrij zijn van de meeste schadelijke producten heb ik begrepen dat No.4 en No.5 (de shampoo en conditioner dus) helaas niet CG-vriendelijk zijn. De nummers 1 t/m 3 zijn dat wel.

Edit: Onlangs heb ik ook Olaplex nr. 3 (de hair perfector) aangeschaft en hier ben ik heel erg enthousiast over! De hair perfector gebruik ik ongeveer twee keer per maand. Voordat ik mijn haar was, breng ik de hair perfector aan op nat haar. Dit laat ik een aantal uren intrekken en vervolgens was ik mijn haar. De hair perfector maakt mijn krullen heerlijk zacht en luchtig. Daarnaast ziet mijn haar er weer een stuk gezonder uit!

Olaplex No.4 shampoo
Ik ben ook nog niet volledig overgestapt op de CG-methode, maar ik leer mijn haar wel steeds beter kennen. De afgelopen tijd heb ik veel goede verhalen gehoord over Olaplex, dus ik was erg benieuwd naar de producten! Olaplex producten zijn vrij prijzig, maar dat schijnt het ook wel waard te zijn. Wat mij altijd opviel bij de kapper is dat de producten van Olaplex heerlijk ruiken en dat mijn haar na het wassen lekker zacht aanvoelde.

De No.4 shampoo en No.5 conditioner van Olaplex bevatten 250 ml, maar je kunt ook een kleinere (en goedkopere) hoeveelheid aanschaffen. Het voordeel van Olaplex shampoo is dat je maar een klein beetje shampoo nodig hebt om je haar helemaal schoon te wassen. Ik gebruikte eerst veel te veel, echt onnodig!

shampoo
De ingrediënten van de shampoo van Olaplex. Een beetje moeilijk te lezen, maar gelukkig kun je in dit artikel de ingrediënten van alle Olaplex producten terugvinden.

olaplex conditioner
Nadat ik mijn haar heb gewassen zit mijn haar altijd helemaal in de knoop. Krullend haar heeft eigenlijk altijd een vochttekort en daarom zijn mijn krullen na een paar dagen ook heel hard en droog. Daardoor raakt het sneller in de knoop. Ik was mijn haar eens in de drie dagen, dus dat is nogal een uitdaging! De conditioner van Olaplex bevat geen siliconen, waar ik heel erg aan moest wennen. Ik weet dat siliconen helemaal niet goed zijn voor je haar, maar ze maken je haar zo lekker zacht en doorkambaar!

De conditioner van Olaplex maakt mijn haar dus niet per se heel zacht, maar wel veerkrachtig. Siliconen verzwaren het haar, daardoor krult je haar ook minder goed. Ik merk wel dat er heel veel krul in mijn haar zit met de Olaplex producten! Voor het wassen probeer ik mijn haar extra goed uit te kammen, zodat het minder erg in de knoop raakt. Wat overigens wel een lastig puntje blijft, omdat mijn haar zo droog is (zeker ‘s winters).

olaplex conditioner
De ingrediënten van de conditioner kun je ook terugvinden in het artikel die ik hierboven linkte.

olaplex
Ik ben enthousiast over de Olaplex producten, maar het is echt geen wonderproduct. Je moet eerst goed weten waar jouw haar behoefte aan heeft en welke routine voor jou goed werkt. Ik heb artikelen gelezen van bloggers waarbij Olaplex het haar wel heel zacht maakt, maar de uitwerking is bij iedereen anders. Olaplex is vooral ontwikkeld om het haar te helpen herstellen en het kan wel even duren voordat je echt verschil merkt. Jullie zijn nu natuurlijk wel nieuwsgierig naar hoe mijn krullen er nu uitzien, hierbij een foto van mijn pas gewassen haar:

olaplex No.4 shampoo
Ik ben begonnen met Olaplex nadat ik mijn haar verfde, wat natuurlijk een perfect moment is. De producten van Olaplex zijn namelijk perfect om pas geverfd haar te herstellen of om je haar voor te bereiden op het verven! Ik merk vooral dat de shampoo en conditioner mijn haar veerkrachtig en sterk maken. Mijn krullen zijn dikker en mijn haar is minder sliertig, sinds ik Olaplex gebruik (bijna een maand). Daarnaast glanst mijn haar en voelt het helemaal niet zwaar aan. Ook zijn mijn krullen een stuk minder pluizig dan voorheen!

Het succes van de Olaplex producten hangt natuurlijk ook af van wat je verder met je haar doet. Bijvoorbeeld welke borstel en welke stylingproducten en tools je gebruikt. Het is dus vooral heel veel uittesten, maar ik geloof zeker dat elk haartype baat heeft bij Olaplex. Natuurlijk zou het nog beter zijn om de gehele Olaplex lijn te gebruiken, een leuk idee, mocht ik ooit de loterij winnen ;-).

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Notino

Heb jij ervaring met Olaplex producten? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

olaplex No.4 shampoo

9 Reacties

 1. 3 januari 2020 / 07:59

  Ik heb er alleen ervaring mee met producten bij de kapper. Durf zo niet te zeggen wat er toen gebruikt werd, maar in ieder geval iets met Olaplex. Mijn haar voelde toen heel zacht, maar dat vind ik sowieso altijd het geval na een kappersbezoekje. Ben nog altijd heel benieuwd naar deze producten! Jammer dat het niet CG proof is, aangezien ik net een poging doe om alleen producten te gebruiken die dat wel zijn.
  Sanne onlangs geplaatst…Terugblikblog #12: december 2019My Profile

  • Sas
   1 mei 2020 / 02:37

   Kan je dit ook veilig gebruiken als je keratine in je haar hebt

   • Sandra
    8 april 2021 / 13:11

    Keratine coat je haar, Olaplex raadt daarom aan om het te gebruiken voordat je een keratine behandeling doet. Erna kan het minder goed doordringen in je haar.

 2. 3 januari 2020 / 08:39

  Ik ben hier wel heel benieuwd naar eigenlijk! Het is inderdaad wel prijzig maar als het fijn werkt vind ik dat het wel waard. Ik gebruik nu ook redelijk dure shampoo omdat m’n haar gekleurd is maar ik heb niet de indruk dat die me echt helpt. Als mijn flesjes op zijn ga ik Olaplex wel een kans geven denk ik.
  Irene onlangs geplaatst…21 before 2021My Profile

 3. Ann
  3 januari 2020 / 17:29

  Ik kan ook Olaplex nr. 3 aanraden, deze is ook best prijzig maar je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig. Je gebruikt dit voor het wassen, dus eerst in nat haar inmasseren, laten intrekken en daarna uitwassem met shampoo. Dit maakt je haar echt merkbaar sterker en glanzender. Dus nr. 3 zou ik nog eerder aanraden dan de shampoo en conditioner!

 4. 17 februari 2020 / 12:20

  Ik vind Olaplex de walhalla onder haarproducten. Vooral in combinatie met no 3 en dan de shampoo/conditioner laat mijn haar weer stralen, maakt het zijdezacht en heb ik het gevoel alsof ik net van de kapper af kom. Het is aan de prijzige kant, maar vind het dubbel en dwars waard!

 5. Lotte
  3 augustus 2020 / 09:20

  je hebt niet helemaal gelijk wat de conditioner betreft, hier zitten wel siliconen in (kijk maar in de ingredientenlijst, o.a. dimethicone)

  OLAPLEX NO. 5 BOND MAINTENANCE CONDITIONER
  This is a low-silicone conditioner with a very long ingredients list again – this time bis-aminopropyl diglycol dimaleate is ingredient number 14 (if you’re still following along mathematically, it’s less than 7%). Again, the amount of active ingredient looks a bit low for using it “as Olaplex”, although it does look like a nice conditioner.

 6. Sandra
  8 april 2021 / 13:39

  Leuk geschreven! Alleen, wat Lotte zegt idd. Er zitten wel siliconen in de shampoo en conditioner. Niet in de treatments (nr. 1, 2 en 3). Ikzelf gebruik olaplex nr. 2 (nr. 3 kan ook en is makkelijker verkrijgbaar maar iets minder geconcentreerd) 1x per week op de dag dat ik m’n haar was. Ik probeer max 1 keer per week wassen aan te houden. Mijn was/Olaplex routine:

  Eerst was ik m’n haar met shampoo zonder conditioner erna. Haar handdoekdroog maken (zachtjes, niet hard wrijven), dan Olaplex nr. 2 erin. Dan van die transparante vershoudfolie of een plastic zak eromheen om de boel vochtig te houden (Olaplex stopt met werken zodra het opdroogt). Handdoek eromheen anders loop je toch wel echt heel erg voor lul (en het houdt je hoofd warm – goed voor product opname). Dan lekker in bad of netflix oid, dan na ong. 1 uur haar uitspoelen, weer wassen met shampoo en dan afmaken met conditioner. Als ik echt tijd over heb doe ik, ipv gewone conditioner, een hydraterend masker in, want Olaplex is niet echt hydraterend, het herstelt kapotte zwavelbruggen in je haar. Wat het fantastisch doet overigens. Top product. Wel belangrijk dat het dus uitgewassen wordt met shampoo en gevolgd wordt door een hydraterend product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge