Zo maak je de perfecte zakelijke website: 5 onmisbare tips!

Hoi allemaal! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik vorig jaar mijn eigen grafisch ontwerpbureau en webshop begonnen. Inmiddels heb ik dus twee websites die ik ‘moet’ onderhouden en waar ik artikelen voor schrijf! Ik vind het leuk om aan mijn websites te knutselen en daarom leek het me een goed idee om mijn persoonlijke tips te delen. Lees gauw verder als je benieuwd bent hoe je de perfecte zakelijke website kunt maken!

zakelijke website

1. Ga op zoek naar een betrouwbare hostingpartij

We beginnen meteen goed met een hele belangrijke tip, namelijk het vinden van een betrouwbare hostingpartij. Hoewel ik redelijk veel kennis heb van WordPress en WooCommerce, ben ik niet zo thuis in het hele gebeuren achter de schermen. Voorbeeld: een tijdje geleden kon ik niet meer inloggen op mijn website (mijn IP-adres was geblokkeerd) en dan moet je toch echt bij je hostingpartij aankloppen.

Het is dan wel heel fijn als je host goed bereikbaar is en dit soort problemen snel verhelpt. Zelf zit ik aangesloten bij WPProvider en daar ben ik heel erg tevreden over! Ze bieden snelle service en persoonlijke support. Dit is dan ook de reden dat ik voor webshop klanten (met mijn bedrijf Studio Anna Jirina bouw ik webshops) alleen nog samenwerk met hostingpartij WPProvider.

2. Het bouwen van de website

Het is belangrijk dat je website goed in elkaar steekt en perfect werkt. Als je ervaring hebt met WordPress of bereid bent om dit te leren, dan kun je zelf een WordPress thema kopen en aanpassen. Dit is echter wel een tijdrovend klusje! Als je niet zo technisch bent en niet veel tijd hebt, raad ik je aan om het bouwen van je website uit te besteden. Ook het vinden van een goede websitebouwer kan nogal overweldigend zijn.

Wil je een eenvoudige zakelijke website, wil je gaan bloggen, wil je een online portfolio aanleggen of wil je een webshop laten maken? Dit is allemaal van invloed op welk WordPress-thema geschikt is voor jouw website. Ik bouw WordPress webshops voor zowel startende webshop eigenaren als ondernemers die al even bezig zijn en help je ook bij het vinden van een geschikt thema. Heb je al een webshop bij een ander platform dan WordPress, dan kan ik je ook helpen overstappen naar WordPress!

3. Maak je teksten en pagina’s SEO-proof

Je wilt natuurlijk wel dat je website goed gevonden wordt in Google, want dit is het online visitekaartje van je bedrijf. Het is ontzettend belangrijk om vanaf het begin aan de slag te gaan met de SEO van je website! Ook bloggen is ontzettend goed voor de zichtbaarheid van je bedrijf, dus dit is zeker iets om in overweging te nemen.

Heeft jouw website (nog) geen blog, dan nog kun je je website helemaal optimaliseren voor SEO, zodat potentiële klanten je ook weten te vinden via Google. Denk bijvoorbeeld aan alle (product)teksten en pagina’s op je website en zelfs de categorieën en afbeeldingen!

4. Bezoekers naar je website trekken

Naast het SEO-proof maken van je zakelijke website, zijn er nog veel meer manieren om bezoekers (en potentiële klanten!) naar je website te trekken. Grote kans dat je nu meteen denkt aan sociale media, maar er zijn nog zoveel andere manieren! Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met Pinterest, maar je kunt ook gaan gastbloggen of gaan samenwerken met bloggers.

Het is aan te raden om van tevoren een plan te maken: hoe ga jij jouw website zichtbaar maken? Welke doelgroep wil je aanspreken en met welke middelen kun je deze doelgroep bereiken? Onderschat ook zeker de kracht van offline marketing niet, juist in dit online tijdperk.

5. Wees actief en houd je website up-to-date

Tot slot een heel belangrijk punt, die er nog vaak bij in schiet (ja, ook bij mij ;-)): het regelmatig updaten van je website. Loop je SEO nog eens na, update je plugins, maak af en toe eens een nieuwe banner, check of alle linkjes nog werken en ga zo maar door. Niet het leukste om te doen, maar het is wel ontzettend goed om hier af en toe tijd aan te besteden.

Vind je het moeilijk om hier tijd voor vrij te maken? Schrijf het dan op tussen je dagelijkse to do’s, zodat je bijvoorbeeld wekelijks een klein update-rondje kunt doen.

Heb jij een eigen bedrijf? Zo ja, hoe heb jij het bouwen van je zakelijke website aangepakt?

zakelijke website

2 Reacties

  1. 23 december 2019 / 08:49

    Leuk om te lezen. SEO is zó belangrijk. Ik deed er altijd al ‘iets’ mee, maar sinds een tijdje ben ik mij daar echt in gaan verdiepen en aan het onderzoeken wat er mogelijk is om het te verbeteren.

  2. 23 december 2019 / 08:50

    Superhandig, dit overzichtje met tips! Zeker nu ik kort geleden mijn eigen zakelijke site live heb gezet. Er zitten een paar goede reminders voor mij bij. Ik wil er volgend jaar echt werk gaan maken mensen naar mijn site te trekken en regelmatig updates te plaatsen op een zakelijke blog. Een goed actiepuntje voor 2020!
    Romy onlangs geplaatst…Het verhaal achter mijn Best Nine van 2019My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge