Mijn eerste ervaring met de CG methode voor krullen!

Hoi allemaal! Wie mij langer volgt, weet wellicht dat ik me steeds meer aan het verdiepen ben in de CG methode. Een aantal stappen van de methode pas ik al langer toe. Wat mij in eerste instantie tegenhield, is dat het bij de CG methode gebruikelijk is om shampoo te skippen. Tenminste, dat is het uiteindelijke doel! Gelukkig zijn er inmiddels ook veel CG-proof shampoos, dus leek het me een goed idee om de gok te wagen. Van CGproducten.nl ontving ik een geweldig starterspakket, zodat ik van start kon met de CG methode voor krullen! Kijk je mee?

cg methode
Mocht je hier nieuw zijn of mijn artikel over de CG-methode voor krullen (afkorting van de Curly Girl Methode) nog niet hebben gelezen, hier even een korte inleiding: De CG-methode is speciaal ontwikkeld voor natuurlijk krullend haar, omdat dit haartype andere behoeftes heeft dan stijl haar. De methode is er dan ook op gericht om schadelijke ingrediënten (sulfaten, siliconen, minerale oliën, wax en alcohol) te vermijden, omdat krullen kwetsbaar zijn. Als je stijl haar hebt zou je ook baat kunnen hebben om over te stappen op CG-vriendelijke producten, maar je krijgt er natuurlijk niet ineens krullen van.

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Op de website CGproducten.nl vind je een breed aanbod van CG-vriendelijke producten. Ook vind je hier een complete uitleg over de Curly Girl Methode, het is echt een must om je goed in te lezen! Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk om je haareigenschappen te bepalen, voordat je begint. Het is natuurlijk zonde als je CG-producten aanschaft dit voor jouw haartype helemaal niet werken. Ik vond dit zelf best een lastig klusje, maar ik ben wel heel veel te weten gekomen over mijn haar!

Het CG-starterspakket

Het CG-starterspakket bevat een:
– Final wash shampoo (om alle ‘troep’ uit je haar te wassen, voordat je aan de CG-methode begint)
– Inahsi sulfaatvrije shampoo
– Inahsi moisturizing conditioner
– Inahsi mango hemp haarmasker
– L.A. Hold styling gel
– Now & Forever leave-in conditioner

cg

Mijn haar wassen met CG proof producten 

Een tijdje geleden waste ik mijn haar met de final wash en daarna kon mijn CG-avontuur echt van start gaan! Na het gebruik van de final wash shampoo voelde mijn haar vrij stroef aan, omdat deze shampoo sulfaten bevat. Dit is noodzakelijk, om er zeker van de zijn dat mijn haar echt helemaal schoon zou zijn! Hierna gebruik je uitsluitend shampoos die geen sulfaten bevatten, of beter nog, low-shampoos of alleen conditioner.

De shampoo zonder sulfaten van Inahsi heeft een heerlijke frisse mintgeur. Je moet er van houden, maar ik kan het wel waarderen! De shampoo is mild, maar maakt mijn haar wel goed schoon. Ik kan namelijk echt niet tegen een kriebelend gevoel op mijn hoofdhuid en deze shampoo ontvet mijn haar goed, ook zonder sulfaten. Ook de conditioner heeft een mintgeur en maakt mijn haar heerlijk zacht. Na gebruik van de conditioner haal ik voorzichtig mijn kam door mijn natte haar en daarna is het tijd voor het styling gedeelte!

cg-methode

Verzorging met CG proof producten na het wassen

Ik verdeel mijn haar in een middenscheiding en ik kneed overtollig water eruit. Daarna breng ik een mix van de leave-in conditioner en een klein beetje gel aan op mijn natte haar. Ik vind gel helemaal niet fijn in mijn haar, maar het maakt mijn krullen wel een stuk veerkrachtiger. Wanneer je gel aanbrengt op nat haar, wordt het opgenomen in het haar, in plaats van dat het ‘erop’ ligt. Het is dus belangrijk dat je alle producten aanbrengt op echt nat haar, zodat je krullen alle producten goed opnemen.

De leave-in conditioner heeft een heerlijk verzorgende geur en maakt mijn haar lekker zacht. Ik gebruik helemaal niet veel product, in tegenstelling tot vroeger. Mijn krullen zijn vrij fijn en meer product maakt het niet per se beter. Op nat haar gebruik ik ongeveer twee theelepels product (leave-in conditioner en gel samen). Nu ik naar de kapper ben geweest is mijn haar weer een stuk korter, dus dit is voldoende. Wanneer ik echt heel veel krullen wil, door mijn hele haar heen, dan breng ik wel meer product aan. Alleen vind ik het dus niet fijn voelen en heb ik dan sneller de neiging om mijn haar weer te wassen, iets wat ik wil voorkomen. Ik was mijn haar nu om de 4 dagen en ik merk dat mijn krullen daar erg goed op reageren. Na het wassen droog ik mijn haar met mijn föhn met diffuser.

cg methode
Tot slot ontving ik ook nog een heel fijn haarmasker, die ik om de week/anderhalve week gebruik. Dit verzorgende masker heeft een subtiele mango geur en maakt mijn haar echt mega zacht, ik ben fan! Ik laat het masker ongeveer 5 minuten intrekken, maar nog beter zou zijn om ‘m de hele nacht in te laten trekken (en mijn haar in een knot te doen). Dit ga ik binnenkort eens uitproberen!

Mijn krullen voordat ik startte met de CG methode

cg methode before

Mijn krullen na de eerste keer wassen volgens de CG methode

krullend haar tips

Eindoordeel over de CG proof producten van CGproducten.nl

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over mijn haarroutine voor fijne en breekbare krullen, heb jij ‘m al gezien? Inmiddels ben ik naar de kapper geweest en is mijn haar een stuk korter. Mijn haar zou een zonvakantie namelijk niet meer overleven, dus er moest echt een stuk af! Het ziet er sowieso een stuk beter uit, maar de CG-methode voor krullen heeft daar ook zeker aan bijgedragen. Ik heb mijn haar nu ongeveer vijf keer gewassen met de CG-producten, en ik merkte na drie keer al verschil!

krullend haar
Mijn haar is minder pluizig en mijn krullen zijn dikker, ik heb ook meer pijpenkrullen (dit had ik alleen vroeger als kind!). Na het wassen is mijn haar super zacht. In de dagen daarna wordt mijn haar wel iets droger, en gebruik ik olie en leave-in conditioner om de punten te voeden. Iets waar ik altijd enorm van baalde, is dat mijn krullen heel fijn en dun zijn. Ik heb gelukkig wel veel haar, maar mijn haar raakt snel beschadigd en de punten zijn snel dood. Toen ik bij de kapper was, kreeg ik zelfs complimenten over mijn volle bos (terwijl ik in oktober 2019 voor het laatste bij de kapper ben geweest!). Het is dus wel duidelijk dat de CG-methode voor krullen echt effect heeft! Eerlijk gezegd wil ik niet meer terug, nu ik het eenmaal geprobeerd heb… 🙂

Heb jij de CG-methode voor krullen weleens geprobeerd?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
Cg methode

1 Reactie

  1. Gaby
    6 augustus 2020 / 21:13

    Oh je haar is duidelijk mooier in de Krul En voller mooi hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge