Haarroutine voor krullend haar: Fijne en breekbare krullen

Hoi allemaal! Al langere tijd leek het me leuk om mijn haarroutine voor krullend haar eens te delen op mijn blog (inclusief foto’s van voor en na het wassen!). Zo deelde ik vorig jaar een artikel over beginnen met de CG-methode (specifieke methode voor krullend haar) en schrijf ik ook regelmatig over mijn favoriete haarproducten. Hoewel ik regelmatig wissel van producten en het ook erg leuk vind om nieuwe dingen te proberen, heb ik inmiddels een vaste routine gecreëerd. Ben je benieuwd naar mijn haarroutine voor krullend haar? Kijk dan gauw verder!

haarroutine voor krullend haar
Wie mij langer volgt, weet dat ik een haat-liefde verhouding heb met mijn krullen. Eerlijk is eerlijk, het is soms ook echt niet leuk dat het zoveel tijd kost om mijn haar te wassen én weer in model te krijgen. Om nog maar niet te zwijgen over het feit dat ik er na een regenbui uitzie als een pluizig schaapje :p. Ik ben blij met mijn krullen, maar praktisch is anders. Gelukkig heb ik sinds kort een fijne routine ontdekt waarbij ik mijn haar maar één keer in de 4 à 5 dagen hoef te wassen! 100% tevreden zal ik nooit worden, maar ik bespaar nu in ieder geval tijd.

notino

Stap 1: Mijn krullen wassen met shampoo en conditioner

Hoewel ik steeds meer stappen van de CG-methode heb overgenomen, ben ik nog niet volledig overgestapt. Ik heb ook nog heel veel haarproducten op voorraad, die ik eerst wil opmaken. Ook ben ik er nog niet helemaal over uit welke producten nou het allerbeste zijn voor mijn krullen, aangezien er heel veel verschillende krultypes bestaan. Ik moet eerst nog uitzoeken welk krultype ik precies heb en welke producten hiervoor geschikt zijn.

Wel heb ik gemerkt dat producten met arganolie heel erg fijn zijn voor mijn haar. Mijn haar is, sinds ik arganolie gebruik, een stuk zachter en glanzender geworden. Ik gebruik nu een shampoo met arganolie die redelijk mild is en niet heel erg schuimt (des te meer een product schuimt, des te meer schadelijke stoffen erin zitten). Als conditioner gebruik ik de Elseve Total Repair 5 van L’Oréal Elvive. Deze conditioner bevat proteïne, wat mijn krullen helpt om vocht te behouden en ook sterker maakt. Ook gebruik ik ongeveer één keer per twee weken een haarmasker van dezelfde lijn. Voor het wassen kam ik mijn haar voorzichtig door.

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen proteïne en hydratatie als je krullen hebt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet weet of ik hierin de juiste balans heb gevonden. Krullen hebben van nature een vochttekort, daarom droogt krullend haar over het algemeen langzaam. Je krullen willen het liefst al het vocht opnemen. Wat ook kan helpen bij droog en pluizig haar is een keratine behandeling. Een keratine behandeling geeft je haar een proteïne boost. Zo’n behandeling werkt zowel op stijl, golvend en krullend haar. De behandeling wordt dan speciaal aangepast op jouw haartype.

notino

Stap 2: Mijn haar verzorgen, in model brengen en drogen

Wanneer ik mijn conditioner uitspoel, kam ik mijn haar met mijn vingers door, of met deze afrokam. Dit is het enige moment dat mijn haar zacht en glad genoeg is om het door te kammen. Ik doe het altijd zo voorzichtig en zo weinig mogelijk, omdat mijn krullen heel kwetsbaar zijn. Toch kan ik niet om de kam heen, omdat mijn haar van nature snel in de knoop raakt. Soms zo erg, dat mijn haar afbreekt als ik knopen eruit wil halen. Dit probeer ik natuurlijk te voorkomen!

Na het wassen van mijn haar buig ik voorover en kneed ik mijn haar. Eerst om het vocht er een beetje uit te halen, om er vervolgens een leave-in-crème en een verzorgende olie in te kneden. Vervolgens scrunch ik mijn haar totdat er bijna geen water meer vanaf komt, tussentijds voeg ik nog wat meer product toe als ik merk dat mijn haar te snel droogt. Sinds ik dit doe, houdt mijn haar vocht veel beter vast en is het minder droog en pluizig. Het is belangrijk om de crème en de olie aan te brengen op nat haar, omdat nat haar de producten beter opneemt. Het scrunchen van mijn haar duurt ongeveer 5-10 minuten.

Hierna zet ik mijn diffuser aan op de medium warme stand en föhn ik mijn haar droog. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van hoe droog ik mijn haar wil hebben en hoe de luchtvochtigheid die dag is. Ik eindig altijd met de koude stand. Hierdoor sluiten de haarschubben en blijven mijn krullen beter zitten. Meestal was ik mijn haar net voor het slapen gaan, zodat het ‘s nachts helemaal goed kan opdrogen. Ik maak dan een hele hoge staart op mijn hoofd en probeer ‘s nachts niet op mijn krullen te gaan liggen, want dan worden ze weer plat.

Voor en na foto’s

haarroutine voor krullend haar
Zo ziet mijn haar eruit voor het wassen. Ik was mijn haar nu eens in de 4 à 5 dagen. Op de laatste dag zijn mijn krullen vaak droog, dof en pluizig. Ook moet ik nodig weer naar de kapper, maar mijn kapper heeft helaas nog steeds een hele lange wachtlijst. Dus probeer ik er nu maar het beste van te maken ;-). Bovendien is mijn haar erg fijn en dun, waardoor een kappersbeurt nooit echt het resultaat geeft waarop ik hoopte (in ieder geval, niet voor lang). De punten zijn eigenlijk altijd heel droog en breken gauw af, waardoor het een eeuwigheid duurt voordat mijn haar weer lang is.

haarroutine voor krullend haar
Na het wassen is mijn haar echt heel lang, haha! :p Ik was me hier nooit zo bewust van. Na het maken van de foto was mijn haar nog steeds erg nat, eigenlijk te nat om de diffuser al te gebruiken, dus ging ik nog even door met scrunchen.

haarroutine voor krullend haar
Tot slot droogde ik mijn haar met mijn föhn met diffuser. Echt een fijn ding! Sinds ik ‘m heb, kan ik niet meer zonder. Zeker nu mijn haar dringend een kappersbeurt nodig heeft, is de difusser nog de enige manier om mijn haar enigszins in model te krijgen :p. Zoals je ziet was mijn haar erg blij met het vocht en de proteïne dosis, want de puntjes krullen weer! 😉

krullen
Hier kun je mijn krullen nog iets beter zien. Na het wassen glanzen ze weer en voelen ze lekker zacht aan. Dit effect is na een paar dagen helaas weg, en dan is het nog even doorbikkelen tot het weer ‘wasdag’ is ;-). Overigens heb ik hier geen vaste dagen voor, meestal doe ik het als mijn hoofdhuid echt begint te jeuken en als ik tijd heb. In totaal ben ik ongeveer een uur tot anderhalf uur bezig met mijn haarroutine voor krullend haar. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik na een lange werkdag meestal geen energie meer heb om mijn haar te wassen ;-).

Wat voor haartype heb jij? Mocht je ook krullen hebben, dan ben ik heel benieuwd hoe jouw haarroutine voor krullend haar eruit ziet!

Bewaar dit artikel via Pinterest:
haarroutine voor krullend haar

4 Reacties

 1. 22 juni 2020 / 08:15

  Wat een mooie routine! Ik heb zelf ook krullen en gebruik daarvoor zo min mogelijk. Shampoo, conditioner en een curl spray om het te stylen en minder te laten pluizen in de ochtend.
  Kelly onlangs geplaatst…Therme Natural BeautyMy Profile

 2. 22 juni 2020 / 09:45

  Wat een prachtige krullen heb je toch! Maar wat kost het veel tijd om ze goed te verzorgen. Kan me heel goed voorstellen dat je dan geen zin hebt om elke dag je haren te wassen 😉 Heel fijn dat je inmiddels wel een goede routine hebt gevonden die voor jou werkt!
  Romy onlangs geplaatst…Blij Lijstje # 27 | Pippa-post, telefoonpilates & plasticleedMy Profile

 3. Gaby
  25 juni 2020 / 22:17

  Ik gebruik shampoo zonder siliconen en parabenen van hask maar er zijn heel veel merken heb heel pluizig haar maar zin ik hask gebruik is het stukker minder en doe ook avonds masker in mijn haar en ga er mee slapen hoop dat er iets voor je bij zit wat je kan gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge