Review: 3x Vegan shampoo bars van Happy Soaps!

Hoi allemaal! De laatste jaren houd ik me steeds meer bezig met duurzaamheid en duurzame alternatieven. Onlangs schreef ik een artikel met 10 simpele tips om duurzamer te leven, heb jij ‘m al gelezen? Zo vind ik het bijvoorbeeld erg belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan, omdat ik zo min mogelijk afval wil produceren. De vegan shampoo bars van HappySoaps passen wat dat betreft helemaal in mijn duurzame straatje! De bars zijn plasticvrij en bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Lees gauw verder als je benieuwd bent!

vegan shampoo bars
Ik mocht maar liefst 3 vegan shampoo bars van HappySoaps testen en ik was natuurlijk razend benieuwd. De bars zien er niet alleen super vrolijk uit, maar ze ruiken ook nog eens heerlijk én ze zijn ontzettend duurzaam! Wist je dat één bar genoeg is voor ongeveer 100 wasbeurten? Ik was mijn haar nu om de vier à vijf dagen, dus reken maar uit! 😉 Ik vind het in ieder geval een heel fijn idee dat ik dankzij de shampoo bars heel wat minder plastic shampooflessen weggooi. Eén shampoo bar staat ongeveer gelijk aan 3 tot 4 plastic shampooflessen!

vegan shampoo bars
Ik testte de Purple Rain shampoo bar, de La Vie en Rose shampoo bar en de Chamomile Down & Carry On shampoo bar. Ik kan alvast verklappen dat ze alledrie heerlijk ruiken! Bij het uitpakken van mijn pakketje kwam de geur me meteen tegemoet. Als ik een favoriet zou moeten kiezen dan is dat absoluut La Vie en Rose! Niet alleen ben ik dol op de kleur roze, maar de geur is ook heerlijk subtiel en zacht.

vegan shampoo bars
Ik kon natuurlijk niet wachten om de vegan shampoo bars te testen, dus laten we beginnen! Lavendel is zo’n typische geur waar je van houdt, of waar je een hekel aan hebt. Je raadt het al: ik ben dol op lavendel! 🙂 Ik heb dan ook geen spijt dat ik voor de Purple Rain bar heb gekozen! Deze bar is trouwens voornamelijk geschikt voor blond haar en je kunt de bar ook gebruiken als zilvershampoo.

happysoaps
De Chamomile Down & Carry On bar ruikt heel sterk naar kamille, ik houd ervan! Het zal misschien tussen mijn oren zitten, maar nu mijn haar wat blonder is geworden door de zon, heb ik een sterke neiging om producten met kamille te gebruiken. Al is het maar om nog wat blonder te worden, het liefst op een natuurlijke manier… 😉 Had ik al verteld dat alle bars vrij zijn van palmolie en dat de bars natuurlijke shea butter, olijfolie en quinoa bevatten? Veel mensen weten het niet, maar olijfolie is ontzettend goed voor je haar! 🙂 De Chamomile Down & Carry On bar is geschikt voor alle haartypes.

happysoaps
Tot slot mijn ultieme favoriet: de La Vie en Rose bar. Ook deze shampoo bar is geschikt voor alle haartypes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik qua werking weinig verschil heb ervaren tussen de bars, ze schuimen alledrie even goed en ze maken mijn haar goed schoon. Eerst maak ik de shampoo bar goed nat en masseer ik ‘m met mijn handen, zodat er lekker veel product af komt. Hierna was ik mijn haar met het schuim dat tussen mijn handen zit, meestal herhaal ik dit nogmaals, tot mijn haar helemaal schoon is. Je hebt echt maar een klein beetje nodig, dus ik verwacht nog heel lang plezier te hebben van mijn shampoo bars!

Ben jij al bekend met de vegan shampoo bars van HappySoaps?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
vegan shampoo bars

6 Reacties

 1. johanna
  7 augustus 2020 / 09:30

  Leuk product. Ken ik niet. Eens kijken waar ik het kan kopen.

 2. 7 augustus 2020 / 09:51

  Jaaa zalig hé! Ik heb die La Vie en Rose ook mogen testen en ik vind ‘m geweldig! Ik moet mijn haar nu – ik denk door de zwangerschap – maar 1 keer per 10 dagen wassen ofzo dus als dat zo blijft ga ik echt een eeuwigheid doen met deze shampoo bar maar ik ga ‘m sowieso daarna wel opnieuw kopen. En die geur, jammie!
  Irene onlangs geplaatst…Maandoverzicht juliMy Profile

 3. 26 januari 2021 / 22:15

  Ik kreeg van mijn dochter met kerst La Vie en Rose shampoo Bar en een stuk handzeep wat een heerlijke schuimt waardoor je je haar goed kunt wassen ik koop al langer dierproef vrije producten maar dit raad ik echt aan ik denk dat het ook heel lang meegaat

 4. Jolet
  11 maart 2021 / 20:00

  Ik heb deze ook net gekocht, ben heel erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge