Curly Girl methode: mijn favoriete CG producten

Inmiddels volg ik alweer zo’n drie jaar de Curly Girl methode voor krullen. Het kostte heel wat tijd om te ontdekken welke producten goed werken voor mijn haar en ook pas ik mijn haarroutine regelmatig aan. De afgelopen jaren heb ik dus een heleboel geëxperimenteerd! Ben je benieuwd naar mijn ervaring met de CG methode en mijn favoriete CG producten? Lees dan gauw verder!

CG producten

Wat is de Curly Girl methode voor krullen?

De Curly Girl methode is een speciale haarverzorgingsmethode voor krullend haar. Deze methode houdt in dat je geen producten gebruikt die stoffen bevatten die schadelijk zijn voor het haar, zoals sulfaten, parabenen en siliconen. Wanneer je start met de CG methode, gebruik je alleen nog maar CG proof producten die vrij zijn van minerale oliën, wax, siliconen, sulfaten en uitdrogende alcoholsoorten.

CG producten

Mijn ervaring met de CG methode

Ongeveer drie jaar geleden startte ik, op aanraden van vriendinnen, met de Curly Girl methode. Waar ik voorheen een dun bosje pluizige krullen had, heb ik nu een veel vollere bos! Dit was voor mij de voornaamste reden om de CG methode een kans te geven. Mijn haar is nu veel gezonder, ik heb zelfs mijn pijpenkrullen teruggekregen!

Ook wordt mijn haar steeds minder snel vet, omdat ik geen agressieve reinigers gebruik. Het uitstellen van je wasdag is wel iets wat je moet opbouwen, maar het is zoveel beter voor je haar! Inmiddels was ik mijn haar om de 5-7 dagen, afhankelijk van het weer. Als ik mijn haar steil kan ik mijn wasdag zelfs nog langer uitstellen.

Mijn favoriete CG producten

Het kan best een zoektocht zijn om de juiste CG producten te vinden. Naast de producten die je gebruikt is ook je haarroutine heel belangrijk. Je krullen föhnen kun je bijvoorbeeld het beste doen met een föhn met diffuser opzetstuk. Als je net als ik fijne krullen hebt die snel beschadigen, kan ik je ook aanraden om een afro kam te gaan gebruiken. Hieronder deel ik mijn favoriete CG producten van dit moment!

noughty hair care

1. Noughty Intense Moisture haarmasker – €15,99

Vorig jaar maakte ik kennis met het Engelse merk Noughty Hair Care. Het overgrote deel van hun assortiment is CG proof en de producten zijn erg betaalbaar. Je kunt de producten online shoppen of gewoon bij je lokale Kruidvat. Het Intenste moisture treatment haarmasker is op dit moment mijn grote favoriet. Dit masker laat ik altijd een paar uur intrekken voor mijn wasbeurt. Het masker maakt mijn haar super zacht en gehydrateerd, waardoor ik mijn afro kam niet meer nodig heb tijdens het wassen van mijn haar.

Noughty To The Rescue Intense Moisture Treatment masker is hier te koop

CG methode voor krullen

2. Yari Green Curls moisturizing shampoo – €7,95

Inmiddels ben ik al aan een tweede verpakking van de moisturizing shampoo van Yari toe. Deze shampoo maakt mijn haar goed schoon, maar is tegelijkertijd heel mild. Het grootste pluspunt aan de shampoo vind ik dat je er niet heel veel van nodig hebt en dat ‘ie lekker fris ruikt. Daarnaast is de shampoo ook nog eens heel betaalbaar! Ook het merk Yari is bij Kruidvat te vinden. Je hoeft trouwens niet te twijfelen of je een product wel kunt gebruiken, want het gehele assortiment van Yari is CG proof!

Yari Green Curls moisturizing shampoo is hier te koop

3. Yari Green Curls hydrating conditioner – €7,95

Ook van de hydrating conditioner van Yari ben ik groot fan. Deze conditioner maakt mijn haar namelijk echt zijdezacht, zonder het te verzwaren. Ik gebruik de conditioner dan ook voor mijn hele haar, dus niet alleen in de punten. Dankzij de conditioner hoef ik mijn haar niet uit te kammen tijdens of na het douchen en dat is echt veel beter voor je haar. Mocht je meer willen weten over de Yari Green Curls producten, lees dan ook even deze uitgebreide review die ik eerder schreef.

Yari Green Curls hydrating conditioner is hier te koop

Yari Green Curls

4. Yari Green Curls Light-Weight Detangler – €8,95

De afgelopen tijd heb ik de Light-Weight Detangler van Yari helemaal herontdekt. Eerst vond ik dit product een beetje overbodig, aangezien ik ook al de leave-in conditioner gebruik na het wassen. Maar de Light-Weight Detangler is super fijn voor een snelle touch up van je droge krullen! Deze crème is, zoals de naam al zegt, lichtgewicht en daarom perfect voor mijn fijne krullen.

Spray een aantal pompjes van de crème in je hand en verdeel het over je krullen, dan zien ze er meteen weer gehydrateerd en glanzend uit!

Yari Green Curls Light-Weight Detangler is hier te koop

olaplex haarmasker

5. Olaplex Hair Perfector nr. 3 – €30,00

Sinds ik met de CG methode ben gestart zweer ik erbij: het Hair Perfector masker van Olaplex. Het merk Olaplex is een revolutionair merk op het gebied van haarverzorging. De producten van Olaplex herstellen gebroken zwavelverbindingen in het haar, waardoor zelfs het meest beschadigde haar weer gezond wordt.

Olaplex heeft mij de afgelopen jaren ontzettend geholpen om mijn haar sterker te maken. Belangrijk om te weten is dat niet alle producten van Olaplex CG proof zijn, maar de Hair Perfector (nr. 3) is dat wel!

Olaplex Hair Perfector nr. 3 is hier te koop

De juiste CG producten kiezen

Welke producten goed werken voor jouw krullen, hangt voor een groot deel af van jouw krultype. Zelf heb ik krultype 2B/2C, ik heb veel haar, maar mijn krullen zijn fijn en dun met een normale elasticiteit en lage tot normale porositeit. Dit betekent dat proteïnerijke producten voor mijn haar al snel te zwaar en te heftig zijn. Maar er zijn ook veel curly girls die juist wel producten met proteïne nodig hebben.

Volg jij de Curly Girl methode ook? Welke CG producten kun jij aanraden?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
CG producten

1 Reactie

  1. José
    17 november 2023 / 20:03

    Beste Anna
    Wat mij verbaasd als je de yari shampoo en conditioner op je site aanklikt waar te koop kom je bij salon topper bij ingrediënten staat dan benzyl alcohol dacht dat alcohol je haar erg uitdroogt en er dus niet in hoort te zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge